Kırmızı üzüm; Vitamin A, C, B6, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, folat, magnezyum ve selenyum içermesiyle oldukça sağlıklı bir besindir. Çok güçlü bir antioksidan olan kırmızı üzüm, serbest radikallere karşı güçlü bir koruma kalkanı oluşturur. Bu sayede, kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı vücudu savunur.
Salkım halinde asılan üzüm de kalp şeklinde görülür. Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini gösterir. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.
Kandaki kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp ve damar sağlığına katkıda bulunur. Yüksek oranda sıvı içeren üzüm, böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekler. Hücreleri hızla yenilediğinden kanser hücrelerinin oluşmasının önüne geçer. Özellikle meme ve kolon kanserini engelleyici bir besindir.
Uzmanlar, 21 kuru üzümün kolesterol seviyesinin düşürmesinin yanı sıra damar tıkanıklığını da önleyerek kalp rahatsızlığının yaşanma olasılığını azaltır. - Kanda artan trigliserit hücreleri vücuttaki şeker ve yağlanma oranını da artırır. Bu durum da obezite ve şeker hastalıklarının yaşanmasına davetiye çıkarır.
İlgili 22 soru bulundu
En sevilen kuruyemişlerin başında gelen kuru üzüm, cinsel hayatı da renklendiriyor. Erkeklerde isteksizliği ve iktidar problemini ortadan kaldırıyor. Bunun yanında ereksiyon bozukluklarına iyi gelmesi ile de biliniyor. Sperm sayısı ve kalitesini arttırarak kısırlık tedavisinde de alternatif olarak kullanılıyor.
Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyusu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Enerjinizi ikiye katlar Bilim insanları ve spor uzmanları enerji barları için mutlaka kuru üzüm tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar.
Kuru üzümün kabuğunda bulunan vitamin, kansere karşı koruyucu bir güç oluşturur. Çekirdekli kuru üzüm; kanı sulandırır. Kansızlık ile mücadele eden hastaların özellikle tüketmesi gereken, doğal ilaç olarak bilinir.
- Uykudan önce siyah üzüm yemek uyku kalitesini artırabilir. - Siyah üzümdeki C vitamini seviyeleri hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. - Güneşin zaralı ışınlarından koruma sağlar. - Kan dolaşımını iyileştirir ve böylece saç köklerini güçlendirir.
Kara üzüm, içerdiği birçok bileşen sayesinde kan yapıcı besinler arasında yer alır. Bu özelliği sayesinde halk arasında “kansızlık” olarak bilinen anemi rahatsızlığına iyi gelir.
Kanı temizleme görevi de siyah üzüme düşmektedir. Siyah üzümü ara öğünlerinize ekleyerek kanın zararlı maddelerden arınmasını sağlayabilirsiniz. Böylece tüm organlarınız daha sağlıklı şekilde işleyecektir.
Üzümün, alveollere olan benzerliğine ne demeli? Her bir üzüm tanesi, akciğerde bulunan alveolleri gösterir ve yapılan araştırmalar zararlı hücrelerin tutulmasına yardımcı olan bir gıda olduğunu göstermiştir.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
Doğal antioksidan kaynağı olan üzümün kuru halinin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle günde 21 kuru üzüm tüketmenin ya da geceden 21 kuru üzümü suya bırakıp sabah kalkınca içmenin sayısız faydası bulunuyor. Zengin besin değerlerine sahip olan üzümün yararları saymakla bitmiyor.
Çiğ olarak da tüketilebilen bu şifa deposu, günlerce güneşte bekletilerek de haftalarca ve aylarca kullanılabilir. Kuru üzüm şeklinde tüketilebilen bu besinin cilde ve vücuda çok sayıda faydası vardır. 30 gram kuru üzümün içinde besin değerleri %92 karbonhidrat, %4 yağ ve %4 protein içerir.
Kansızlığa iyi gelir
Aynı zamanda soğuk pres olarak satılan üzüm pekmezinin kansızlığa iyi geldiği söylenmektedir. Günde bir kaşık tüketilen üzüm pekmezi kansızlığı gidermeye yardımcı olur. Üzümün en önemli faydaları arasında güçlü antioksidan özelliği yer alır.
Üzümün, gastrit ve benzeri mide rahatsızlıklarına karşı mideyi kuvvetlendirici olduğuna dikkati çeken Sabır, şöyle devam etti: "Nefes darlığına ve boşaltım yoluyla ilgili iltihaplara karşı da üzümün iyi geldiği bilinmektedir.
Rüyada üzüm yemek, hayra, toplu rızka, dostluk ve muhabette, hayır ve şifaya, toplu mala, ele geçecek helal paraya ve zenginliğe çıkar. Rüyada üzüm yemek, hayallerinizin gerçekleşeceğine işaret eder. Üzüm yemek devamı olan toplu rızka, dostluk ve muhabbete yorumlanır.
Üzümün kabuğu uykuyu iyileştirebilecek bir kimyasal olan melatonin bakımından zengin. Çalışmalar melatoninin jet-lag ve uykusuzluğu azalttığını, ayrıca ruh halini dengelemeye yardımcı olabildiğini gösteriyor.
Karaciğer için hem üzüm hem de çekirdeği faydalı Sağlıklı bir karaciğer için vazgeçilmez bir diğer besin de üzümdür. Üzümün hem kendisi hem de çekirdeği karaciğer sağlığı için önemlidir. Yapılan pek çok araştırma üzüm çekirdeğinin karaciğer hasarları üzerinde olumlu sonuçlar verdiğini göstermektedir.
Demir bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kuru üzüm tüketmek, kansızlığı önlemeye yardımcı olur. Sarı kuru üzüm yemenin faydaları nelerdir sizler için derledik. Sarı kuru üzüm, vücudun savunma sistemini güçlenmeye yardımcı olur.
Kürü üzümün en çok bilinen faydası karaciğer üzerinde oluşturduğu etkidir. Karaciğerin temizlenmesine, toksinlerden arınmasına ve yüksek performans ile çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bu etkisi kolon ve bağırsakların temizlenerek daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.
Kuru üzüm kemiklerin güçlenmesini sağlar. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Anemi tedavilerinde takviye olarak tavsiye edilir. İçeriğindeki boron minerali sayesinde kalsiyum emilimini kolaylaştırır ve kemik sağlığını güçlendirir.
Özellikle bağırsakların çalışmasının yetersiz görüldüğü durumlarda siyah üzüm meyvesinden destek alınabilir. Mideyi rahatlatma konusundaki başarısıyla da hazımsızlığa oldukça iyi geldiği bilinmektedir.
Siyah üzüm C vitamini ve A vitamini bakımından zengindir. C vitamini, demir emilimini artırır, kolajen üretir. A vitamini ise bağışıklığı ve göz sağlığını güçlendiren bir vitamindir. Siyah üzüm, antioksidanlarla doludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri