WordPress, kullanıcı dostu arayüzü ve geniş eklenti yelpazesi sayesinde e-ticaret siteleri için mükemmel bir temel sunar. Başlangıçta sadece bir blog platformu olarak tasarlanmış olsa da, zaman içinde gelişen eklentileri sayesinde tam teşekküllü bir e-ticaret sitesi oluşturmak mümkün hale gelmiştir.
WordPress, kendi web sitesini kurmak isteyen ancak herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılara alternatif çözümler sunar. Sonsuz eklentilerin ve zengin temaların yer aldığı bu sistemle farklı türden sayfalara ek olarak e-ticaret sitenizi de rahatlıkla kurabilirsiniz.
Özellikle, e-ticaret sitesi kurmak isteyen kullanıcılar için WordPress tarafından sunulan eklentilerinden biri olan WooCommerce; bir siteyi gerçek bir mağaza gibi kurgulamak adına yüzlerce seçenek sunmaktadır.
2011'de WooThemes olarak başlayan girişim 2015'te Wordpress'in satın almasıyla birlikte e-ticaret altyapısına dönüşmüştür. Mevcut geliştiricisi ise Automattic firmasıdır. Dolayısıyla Wordpress altyapısı ile kurulmuş web sitelerine entegre bir eklenti olarak kullanılır.
Makul düzeyde esneklik, envanter, vergi yönetimi, güvenli ödemeler ve gönderi entegrasyonu gibi birçok hayati özellik ile bir çevrimiçi mağaza oluşturmayı ve yönetmeyi basitleştirir. WooCommerce, WordPress için en popüler ve tartışmasız en iyi e-ticaret eklentisidir.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer bir framework kullanacaksa öğrenme süresi artıp yapma süresi kısalabilir ama toplam süreye çok etkisi olacağını sanmıyorum. Bazı durumlarda bu süre artabilir ancak kısalacağını düşünmüyorum. WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz.
WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
Woocommerce Avantajları
Woocommerce tamamen ücretsiz bir eklentidir. Bu yüzden maliyet açısından düşünüldüğünde işletmelere ek bir harcama yapmadan, e-ticaret sitesi oluşturma imkanı sunmaktadır.
Evet, Wordpress kullanımı oldukça kolaydır. Çeşitli temalar, eklentiler ve sürümleri kullanarak insanlar kendi sitelerini ve web sayfalarını kolayca oluşturabilirler. Ayrıca, WordPress'in kullanımının kolay olması için çeşitli kaynaklar mevcuttur.
Web sitenizin özgürlüğüne ve kontrolüne sahip olmak istiyorsanız ve sürekli uzman yardımı için ücret ödemek istemiyorsanız, WordPress açıkçası daha iyi bir seçimdir. Ticari web sitelerini büyütmek isteyenler için WordPress ilerlemenin yoludur.
WordPress Web Sitesi Fiyatları WordPress web sitesi fiyatları 8.000 TL ile 16.000 TL arasında değişir. Bu fiyat talep ettiğiniz özelliklere ve almış olduğunuz tasarım hizmetinin kalitesine göre değişiklik gösterecektir. WordPress sitenizin devamlılığı için yıllık 1.500 TL – 3.500 TL aralığında bir masrafınız olacaktır.
Peki WordPress.org ücretsiz mi? Evet, yazılımın kendisi tamamiyle ücretsizdir GPL lisansı altında sürülmüştür. WordPress.org kullanarak web siteniz üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Web sitenizi istediğiniz her şekle sokmak için geliştirebilir ve değiştirebilirsiniz.
WooCommerce, WordPress için bir e-ticaret eklentisidir. Makul düzeyde esneklik, envanter ve vergi yönetimi, güvenli ödemeler ve nakliye entegrasyonu gibi çeşitli hayati özelliklerle bir çevrimiçi mağaza oluşturmayı ve yönetmeyi kolaylaştırır.
WordPress ile para kazanmak için en basit yollardan biri de web sitenize çeşitli reklamlar yerleştirmektir. Google Adsense, web sitenizde görünen reklamlar üzerinden para kazanmanıza olanak sağlar. Reklam yayınlayabilmek için öncelikle Adsense üyeliğinizi başlatmanız gerekir.
İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryeri Entegrasyonları
Ülkemizde en çok tercih edilen pazaryerleri; Trendyol, Hepsiburada, N11, Gittigidiyor, Amazon ve Çiçek Sepeti. ikas e-ticaret altyapısı ile pazar yeri entegrasyonları yapabilir ve tüm pazarlama kanallarınızı tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz.
WordPress, tamamen açık kaynak kodlu olarak yazılmış olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olan kapsamlı bir yazılımdır. Sizlere, herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz gibi İnternet sitesi kurabilme imkânı sunar. Aslında, temel mantığı, amacı ve yazılım amacı blog mantığıdır.
WordPress, kullanıcı dostu arayüzü ve geniş eklenti yelpazesi sayesinde e-ticaret siteleri için mükemmel bir temel sunar. Başlangıçta sadece bir blog platformu olarak tasarlanmış olsa da, zaman içinde gelişen eklentileri sayesinde tam teşekküllü bir e-ticaret sitesi oluşturmak mümkün hale gelmiştir.
Hızlı ve SEO Dostu WordPress Temalarını Kurun
WordPress yönetim panelinde bulunan “Temalar” bölümünden ücretsiz, SEO uyumlu ve hızlı olan binlerce temaya ulaşabilirsiniz.
WordPress admin panelde iken Görünüm -> Bileşenler e tıklıyoruz ; Bileşenler listesinde Özel HTML bileşeni html kodu eklebilmemizi sağlıyor. Yani google analytics gibi kodlarınızı basitçe ekleyebilirsiniz.
WordPress'i öğrenmek, bir hafta boyunca her gün birkaç saat ayırmaya istekli olduğunuz sürece kolaydır. Bazı çok temel arama becerilerine (ör. Google gibi arama motorlarını nasıl kullanacağınızı bilmek) ve talimatları takip etme becerisine ihtiyacınız olacaktır.
Ctrl+U yaparak da sayfa kaynağını görüntüleyebilirsiniz. Sayfa kaynağını görüntüledikten sonra Ctrl+F yapıp “themes” diye aratın, arattıktan sonra sitenin hangi temayı kullandığını göreceksiniz. Eğer sitenin temasının daha detaylı bilgisini istiyorsanız sayfa kaynağındaki /themes/temaadı/style.
Ancak, WordPress'i kullanarak bir internet sitesi oluşturmak için bir web hosting hizmeti ve bir alan adı gerekebilir, bu hizmetler ise genellikle bir ücret karşılığında sağlanır. Bu nedenle, WordPress'i kullanarak bir internet sitesi oluştururken bazı maliyetler olabilir, ancak WordPress kendisi tamamen ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri