Yağlı radyatörler kazandıkları ısı enerjisini daha uzun süre koruyarak ortam ısıtmasına katkı sağlar. 2000 Watt enerji tüketimine sahip bir yağlı radyatörün enerji tüketimi 1 saatte 1,50 TL tutarında 2 kWh'tır.
Yağlı radyatörler, konveksiyon yolu ile uzun süreli ısı sağlamanın en verimli yoludur. Ayrıca, bulunduğu alan içerisinde ısıyı her yere eşit miktarda yaydığı, ısıyı direkt olarak vermediği ve az elektrik tükettiği için sıklıkla tercih edilir.
Soğuk kış aylarında evlerin ya da odaların ısıtılması için en iyi seçeneklerden biri olan yağlı radyatörler ile bir mekanı gece boyu sıcak tutmak mümkün. Bu şekilde sürekli kullanım imkanıyla herhangi ekstra bir kurulum ya da bakım gerektirmez.
Şimdi, 2000 Watt gücündeki bir cihazın bir saat aralıksız çalıştırdığında faturanıza nasıl yansıyacağını hesaplayalım ve bu doğrultuda “Elektrikli yağlı radyatör ne kadar elektrik harcar?” sorusunun yanıtını verelim. Bu örneğe göre yağlı radyatör elektrik tüketimi her saat için faturanıza 3,48 TL olarak yansıyacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Elektrikli yağlı radyatörler, tasarımları gereği düşük güç tüketiminde çalışıyor. Böylelikle hem evde hem de ofiste çok düşük elektrik harcamasıyla en yüksek verimlilikte ısınma sağlıyorlar. Düşük güç tüketimi, aynı zamanda saatlerce sorunsuz kullanıma olanak tanıyor.
Halojenli sistem sayesinde 30 metrekarelik bir ortamı kısa sürede ısıtıyor. 3 kademesi ile sıcaklığı istediğiniz seviyeye ayarlıyorsunuz. Cihaz bulunduğu ortamı ısıtırken havayı kurutmuyor.
Soba isıtıcı sistemlerinde kullanılan yağlı radyatör içerisinde gezen sıcak ısıyı radyatör sayesinde dışarıya yayarak alanın kısa sürede ısınmasına yardım eden teknolojik bir cihazdır.
istemsiz çalışması riskini önlemek için, yağlı radyatörü bir programlayıcıyla, sayaçla veya cihazı otomatik olarak açıp kapatan herhangi bir başka cihazla kullanmayın; cihazın üzeri kapatılırsa veya cihaz yanlış yerleştirilirse yangın riski meydana gelir. yakınında kullanmayın. kurutmak için kullanmayın.
Yağlı radyatör alırken; sıcaklık kademesi ve termostat, aşırı ısınma emniyeti, zaman ayarı ve devrilme emniyeti gibi bazı özelliklere sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz. RAKS Elektrikli Yağlı Radyatörler, bütün bu özelliklere ve daha fazlasına sahip.
Klasik tasarımlar kendi aralarında 5, 9, 11, 12 ve 13 dilimli olarak üretilebilirken aynı zamanda fanlı ve mini modeller de kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. Yağlı radyatör çeşitleri arasında ki değişiklikler modellerin de değişiklik göstermesine neden olmaktadır.
Elektrik tüketimini ölçmek için genellikle watt saat (Wh) veya kilowatt saat (kWh) kullanılır. 2500 watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak 2.5 kWh elektrik tüketir.
Evde en fazla enerji tüketen kalemler aydınlatma, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlar ve ocaklar), ısıtıcılar ve ütüdür.
Her iki ısıtıcının da farklı avantajları olmakla birlikte yağlı radyatörlerin çok daha güçlü bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Ayrıca konvektör ısıtıcılara göre daha geç soğuduğu için oda ısısını bir süre daha korur. Üstelik yağlı radyatörler havayı da kurutmuyor.
Ancak konvektör ısıtıcıların diğer elektrikli ısıtıcılara ve de radyatörlere göre çok daha az enerji kullandığı bilinmektedir. Konvektör ısıtıcı ekonomik mi sorusuna da bu şekilde cevap verilmiş olur. Elektrik tasarrufu sağlayan ısıtma sistemleri arasında konvektör ısıtıcılar yerini almaktadır.
Radyatörler, ısındığı zaman imal edilmiş olduğu malzeme ısıdan dolayı genleşir ve bu genleşme belli bir süre sonra sona erer. Hem genleşme sırasında hem de petek soğuyuncaya kadar tık tık sesi gelmeye devam edebilir. Bu aslında normal bir durumdur ve petek üzerinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek görülmez.
Sıcak su kaloriferini kullanmak ise motordan direkt kuvvet çekimine neden olmadığından klima gibi bir yakıt tüketimine neden olmayacaktır. Ancak; araçta kullanılan her elektrikli cihaz (buna sis farıda dahil) aracın yakıt tüketimine ekstra bir maliyet getirir.
baş ağrısı yapmaz. harcağı elektrik miktarı sanıldığı kadar çok değildir. hemen hemen diğer elektrikli ısıtıcılarla aynı oranda elektrik tüketir. bir de bunun halojenli ve fanlı modelleri arasında kalanlara söyleyebileceğim fanlı modelini tercih etmeleridir.
Elektrikli radyatör, diğer radyatörler tiplerine göre daha hızlı ısınır. Bu nedenle elektrikli radyatörler evin farklı alanlarında kullanılmaktadır. Ayrıca, tüm evi ısıtmak yerine bölgesel olarak ısınmak istiyorsanız elektrikli radyatör kullanabilirsiniz.
NOT: Genel bir ortalama alınacağı zaman 1 metre radyatör 1800 watt enerji sağlayacak şeklinde hesaplanıyor. Bu verilere göre radyatör boyunu belirlemek amaçlı yapılması gereken hesap; 3150 / 1978 = 1.59 m 'dir. Sonuç olarak 1,6 m 22/PKKP/600'lük radyatörün seçilmesi daha doğru bir tercih olacaktır.
Emtaş marka Tip 22 PKKP 600x1000'lik bir radyatör, 70/50 °C için 1800 kCal/h ısıl değere sahiptir.
Konvektörler sanırım radyatörlere göre daha hızlı ısınıyor, haliyle ortamı daha hızlı ısıtıyor fakat soğuması da hızlı olduğu için radyatörlere göre ortam sıcaklığı daha hızlı düşüyor. Radyatörler ise yapıları gereği daha yavaş soğuduğu için ortam sıcaklığı da paralel olarak daha yavaş düşüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri