Her türlü hava koşullarında ( yağmur, kar v.b ) rahatlıkla uygulanır. Hava koşulları imalat kalitesini etkilemez.
Her iklim şartında bu ürünlerin uygulanmasını yapmak mümkün değildir.Yağışlı olmayan bir havada veya kuru bir yüzey üzerine uygulama yapılmalıdır. Özellikle soğuk iklim şartlarında bitümlü örtüler +5 °C 'nin üzerindeki sıcaklıkta 24 bekletildikten sonra +5 °C üzerindeki sıcaklıklarda uygulanmalıdır.
Yağmurda mantolama yapmak, işin kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir ve güvenli olmayabilir. Yağmurlu havalarda, mantolama yapılacak yüzeyler nemli olacaktır ve bu da yapıştırıcıların ve malzemelerin etkisini azaltacaktır. Bu da uygulamanın kalitesini azaltabilir ve işlemin uzun ömürlü olmasını engelleyebilir.
Zeminde çukur ve çıkıntılar bulunmamalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzeyler ıslak ve nemli olmamalı, yeterli priz alma süresi tamamlanmalıdır. Ayrıca uygulama yapılacak yüzeyin yanı sıra yakın çevresi de toprak, çamur gibi etmenlerden arındırılmalıdır. Öncelikle zemine bitüm esaslı astar uygulanması tavsiye edilir.
Mantolama Yaparken Yağmur Yağarsa Ne Yapmak Gerekir? Yağışlı havalarda öncelikle iş güvenliği açısından daha sonra da yağan yağmur uyguladığımız malzemenin içeriğini bozacağı için mantolama yapılmaması gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
Yağış, aşırı soğuklar ve diğer kış etkileri düşünüldüğü zaman, dış cephe boyama işinin kış mevsiminde uygun olmadığını kolayca söyleyebiliriz. Dış cephe boyası yapabilmek için nispeten havanın daha sıcak veya ılık olması gerekir. Soğuk olmayan ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde dış cephelerde boya yapmak söz konusudur.
Doğrudan güneş ışığı altında, siste, sert rüzgarlı dönemlerde, yoğun nem ya da yağış ortamında sıva uygulaması yapmaman gerekir. Sıva, uygulandıktan sonra yağmur ve güneş gibi hava koşullarından korunmalıdır. Sıvanın üst katını dış cephe boyaları ile boyayarak dayanıklı hale getirebilirsin.
Uzun ömürlü binaların adeta sırlarından biri olan membran, es geçilmemesi gereken bir uygulamadır. Bu özel malzeme, ısı ve su yalıtım süreçlerinde başarıyla uygulanır. Isı yalıtımlarında kullanılması sayesinde binayı kış aylarında soğuktan yaz aylarında ise sıcaktan korur.
MEMBRAN ASTARI, her marka bitümlü membran uygulamasından önce astar olarak kullanılır. Üstün yapışma özelliği sayesinde, üstüne uygulanan bitümlü membranların, yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar.
Uzun ömürlü olan ve kolay yıpranmayan sıvı membranlar tamamen su geçirmez özelliktedir. Sıvı membranlar çatı ve teraslarda kullanımının yanı sıra iç cephelerde de kolaylıkla uygulanarak su yalıtımı sağlanır. Koruyucu katman uygulaması ile doğrudan güneşe maruz kalan yerlerde de uzun ömürlü kullanım seçeneği sunar.
Çatı katının tavan, duvar ve zemin bölgelerinde yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Cam elyafı, taş yünü veya poliüretan köpük gibi etkili yalıtım malzemeleri tercih edilebilir. Yalıtım, ısı kaybını önler ve iç mekanın sıcaklığını korur.
Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.
Bir membran sarsıntı çatının ömrü de yaklaşık 30 yıldır, ancak kaliteli malzemelere yatırım yaparsanız ve doğru koşullara sahip bir bölgede yaşarsanız muhtemelen 50 yıla kadar çıkabilirsiniz. Biraz daha fazla dayanıklılık arıyorsanız, kiremit çatı (40-50 yaş) ve dik dikişli metal çatı (50 yıl) doğru seçimdir.
Su geçirmez sıvı membran, su izolasyon kaplama işlemlerinde sıklıkla kullanılır. Kullanıldığı bölgede su yalıtımının önüne geçen sıvı membran ürünleri, kaplama konusunda kullanıcılara yüksek performans sunar. UV dayanımlı yapısı sayesinde uzun yıllar sağlıklı bir biçimde kullanılabilir.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
Evet yapılır. ISONEM THERMAL PAINT Isı Yalıtımında Müthiş Buluş.
Bu gibi durumlarda temel altında (tabanda) bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3 mm kalınlıkta polimer bitümlü su yalıtım membranı uygulaması yapılır.
Membran üzerine ISI YALITIMI yapılır mı? Evet yapılır.
Temeller ve toprak altında kalan diğer yapılarda su yalıtımı, beton koruma veya nem yalıtımı amacıyla kullanılır. Beton dökümü ve donatı montajı öncesinde (ön ısıtma veya açık alev kullanılmadan) uygulanır. Uygulandığı beton yüzeye tamamen ve kalıcı olarak yapışır.
Membran uygulama sonrasında geotekstil keçe serilecek koruma betonu yapılması gerekmektedir. Koruma beton uygulama sonrasında temel donatı imalatı yapılması gerekmekte ve bu aşamada temel yalıtımının korunması gerekmektedir.
Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir. Yağışlı havalarda öncelikle iş güvenliği açısından daha sonra da yağan yağmur uyguladığımız malzemenin içeriğini bozacağı için mantolama yapılmaması gerekir.
Kirec, harc / yuzey arasındaki boslukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yuzey basınc mukavemetini azaltır. Kirec miktarı arttıkca sıvanın su tutabilme ozelligi artmakta buna mukabil mukavemet dusmektedir. Kirec, sıvanın duvara karsı baglayıcı gucunu arttırır.
Sıva yapılmadan önce yüzey kuru ve temiz olmalıdır. Yüzey iyice tıraş edilir. Beton ise duvarlardaki bitlerin süpürülmesi tavsiye edilir, zeminler ve duvarlar ıslak ise kalaslar hizalanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri