Bibliyografik Künye Sıralaması Nasıl Olur? Bibliyografik künyelerde öncelikle yazar soyadı ve sonrasında yazarın adı yazılır. Ardından eserin adı yazılır. En son ise eserin yayınevi ile yayın yeri yazılır.
Seri Kitap künyesi:
Yazar Soyadı, Adının Başharfi., Kitabın adı, Serinin adı ve numarası, Yılı. Örnekler Baykan, D., Allianoi Tıp Aletleri, Studia ad Orientem Antiquum 2, 2012.
Kitap künyesini hazırlarken ilk olarak yazarın soyadı, yazarın adı, kitabın adı, yayınevinin adı ve yayın tarihi şeklinde sırası ile yazılır.
Künye; Askerde Boyuna Zincir İle Asılan ,Paslanmaz Çelikten Yapılan,Üzerinde Ad-Soyad,Tc kimlik no,Tertibi,Dini,Kan Grubu,Bilgileri yazılan, İki Adet Olan Metal Plakalardır.
İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: Metin içinde ikiden fazla yazarlı kaynaklara yapılan göndermede sadece ilk yazarın soyadı verilir; diğerleri için “vd.” ifadesi ile parantez içinde yıl ve sayfa numarası belirtilir. (Akalın vd., 2012: 33). Yazarı Olmayan Kaynak: (Eserin Adı -uzun ise ilk iki kelimesi-, Yıl: s. No).
İlgili 21 soru bulundu
Makalenin Künyesi Nerede Yazar? Makale künyesi ilk sayfada yer almaktadır.
Yazar sayısı üç veya daha fazla ise dipnotta ilk yazarın adı ve soyadına yer verildikten sonra “vd.” kısaltması kullanılır. Benzer şekilde kaynakçada ilk yazarın soyadı ve adı belirtildikten sonra vd. kısaltması yazılır.
Askerlerin tıbbi bilgilerinin yazılı olması, ilk müdahale açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden de askerlerin boynunda iki adet künye bulunması gerekir. Bu bakımdan da askerlerin bu künyelere gözü gibi bakması gerekir. Takı genel itibariyle demir levha üzerinde TC, kan grubu ve isim, soy isim yazılır şekildedir.
Bibliyografik Künye Sıralaması Nasıl Olur? Bibliyografik künyelerde öncelikle yazar soyadı ve sonrasında yazarın adı yazılır. Ardından eserin adı yazılır. En son ise eserin yayınevi ile yayın yeri yazılır.
Asker künyesi, askerî personel tarafından kullanılan kimliklerdir. Künyeler öncelikle ölü ve yaralı askerlerin belirlenmesi için kullanılmakta olup askerlerle ilgili kişisel bilgileri, kan grubu ve aşılanma tarihi gibi temel temel tıbbi bilgileri içermektedir.
Her künye bir cümledir; sonunda mutlaka noktalama işareti konulur. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bir boşluk bırakılır. İstisnası tırnak, kesme işaretleridir.
Er ve erbaşların isimlerinin ve doğum tarihlerinin yazılı olduğu üçgen biçimindeki kolyelere künye denir. Bunun dışında özellikle Suudi Arabistan, Libya ve Irak gibi Arap ülkelerinde, kişilere takılan lakaplar da künye olarak adlandırılır.
Sanat eseri için künye bilgisi aşağıdaki gibi olmalıdır: Sanatçı adı, Yapıt adı (italik), tarih, malzeme/teknik, boyut (örneğe bkz.) Pablo Picasso, Avignonlu Kızlar, 1907, Tuvale Yağlıboya, 244 x 234 cm.
Cevabımız; Bibliyografik künyelerin sonuna nokta (.) gelir. Cümlenin sonunda kullanılır.
GÖRSEL ALTI KÜNYESİ: “Resim 1. Sanatçı adı, Eser adı, Eser tarihi, (varsa)Teknik, Ölçüler, (kaynakça)” şeklinde 10 punto olarak yazılmalıdır.
yapılan ilgili araştırmanın kimlerle, kaç kişiyle ve hangi yöntem(ler)le ve teknik(ler)le yapıldığı gibi temel bilgilerin verildiği açıklamalardır-bölümdür. yayının yazım klavuzuna göre verilen detaylı araştırma id denebilir.
Ürünler için adeta kimlik vazifesi gören künyeler, ürünlerin kasalarının üzerinde yer alıyor.
Tez künyesi, metne giriş yapmadan önce çalışma konusunun adı, konuyu kimin hazırladığı, tez metnine danışmanlık eden akademisyenin adı ve kurumun adının girildiği bölümü ifade etmektedir. Bunun yanında, enstitü ve bölümün adının da yer aldığı söylenebilmektedir.
Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.
ucundaki çentikler ölen askerin dişlerinin arasına kolayca sıkışmasını sağlamak içindir. savaşlarda ölü sayısının çok olduğundan eve gönderilenler karışmaması için yapılır. künyenin iki tane olmasıda birinin çeneye monte edilmesi diğerinin aileye gönderilmesi içindir.
Künye ; Askerde Boyuna Zincir İle Asılan ,Paslanmaz Çelikten Yapılan,Üzerinde Ad-Soyad,Tc kimlik no ,Tertibi,Dini,Kan Grubu,Bilgileri yazılan, İki Adet Olan Metal Plakalardır.
Zincir bağlantısının halat, düz, örme, göz işlemeleri ile hazırlanması fiyatlara yansır. 8 ayar, 14 ayar, 22 ayar, 24 ayar altın künye farklı gramajlardadır.
İki yazarlı kitap kaynakça gösterim şekli:
Yazar Soyadı, Adı – 2. Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi.
Kaynaklar yazarlarının soyadlarının alfabetik sırasına göre düzenlenmelidir. Altı ya da daha az yazarlı yayınlarda tüm isimler yazılmalı (,) ile ayrılarak yazılmalı, altıdan fazla yazar olduğunda ise ilk altı yazarın ismi yazılarak arkasından “ve ark.” ifadesi eklenmelidir.
Son iki yazar bilgileri arasında “and/ve” bağlacı kullanılır. Bu kural tüm yayın türleri için geçerlidir. İki veya daha fazla isimli yazarlarda kısaltmalardan sonra boşluk bırakılmamalıdır (örneğin E. F.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri