Endeksleme (arşivleme) ve uygulama güncellemeleri süresince telefonun yavaşlaması normaldir. Güncellemeden iki gün sonra bile telefon hala yavaşsa, performansta bir iyileşme olup olmadığını görmek için cihazı yeniden başlatın.
Kimi zaman evet kimi zaman hayır, ama genelde bu telefonların son alacağı güncelleme planlı eskitme dahilinde telefonu yavaşlatıyor.
Bu nedenle, yazılımınızı güncellerseniz, telefonunuz için ek özellikler yüklenir. Bir yazılım güncelleme işlemi sırasında tüm uygulamalar ve veriler korunur. Telefonunuzu güncellerken herhangi bir veri veya dosya kaybetmezsiniz yine de telefonunuzu güncellemeden önce verilerinizi yedeklemenizi öneririz.
İşletim sistemindeki bazı küçük iyileştirmeler telefona büyük bir destek sağladığından ötürü, bazı telefonlarda, daha yeni bir Android sürümüne güncellemek (şu anda Android 10) performansı önemli ölçüde artırabilir.
Bir güncelleme bir akıllı cihaz için gerçekten de gerekli bir şey değildir. Firmalar, rekabet içerisinde oldukları için sürekli inovasyon ile cihazlarını hep güncel tutmak isterler. Bu, hem cihazların yeni kalması için hem de kullanıcıyı kaybetmemek için gerekli olan bir işlemdir.
İlgili 39 soru bulundu
Android Telefon Güncellemesi Yapılmazsa Ne Olur? Telefon güncellemesi yapılmayan Android telefonlar kötü ve virüslü dosyalara karşı dirençsiz kalır. Telefonu kullandıkça sürekli bir güvenlik açığı çıkar ve bu durum git gide büyür.
Akıllı telefonların sorunsuz bir şekilde kullanılması için sistem güncellemelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor. Sistem güncellemeleri, telefon içerisinde yer alan sorunların giderilmesi ve eksik dosyaların tamamlanması açısından önemli bir yer tutuyor.
Android yazılım güncellemelerini alma zamanları
Pixel 6 ve sonraki model telefonlar (Fold dahil), cihazın ABD'deki Google Store'da satışa sunulduğu ilk tarihten itibaren en az 5 yıl boyunca güncelleme alır. Bu güncellemelere güvenlik ve yazılım güncellemeleri dahildir. Ayrıca yeni özellikler de dahil olabilir.
Akıllı telefonlara ve tabletlere artık güncelleme sağlanmıyorsa, bu durum bir güvenlik riski oluşturabiliyor. Güvenlik güncellemeleri olmadan, cihaz artık kötü amaçlı yazılımlara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmuyor.
Güncellemelerin İnternet Bağlantısı Üzerindeki Veri Kullanımı Bir güncelleme gerçekleştiğinde, genellikle verinin büyük miktarları indirilir. Eğer aylık veri limitiniz varsa, bu indirmeler genellikle veri kullanımınızı hızla artırır ve bu da bağlantınızı yavaşlatabilir.
Yaklaşık olarak 20 dakika ile 1 saat arasında bir sürede kurulum ve yeniden başlatılma işlemleri gerçekleşmektedir. Yazılım güncellemesi yüklendikten sonra cihaz yeniden başlatılmaktadır ve ardından yazılım işlemleri tamamlanmaktadır. Cihaz kullanıma hazır olmaktadır.
Güncelleme almayan Android telefonlar virüs ve kötü dosyalara karşı savunmasız kalır. Telefonunuzu kullandıkça güvenlik açığı daha da büyür. Google Play Store'da bulunan bazı uygulamaları kullanamazsınız.
Oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan Android işletim sistemine sahip cep telefonları, düzenli olarak güncelleme alır. Bu güncellemeler ile telefonun performansını çok daha iyi seviyelere getirmek ve Android telefon kullanıcılarına daha kolay bir kullanım sağlaması amaçlanır.
MIUI 14 güncellemesinden sonra telefon kafayı yedi, titreşim gitti ve telefon yavaşladı. En önemlisi de şarjı çok hızlı tükenmeye başladı. Bir gün rahatlıkla yeten batarya, günün yarısında direkt bitiyor. Şarjı bitiren tek şey Android sistemi ve bir çözüm bulunması lazım.
Telefondan *21* kodunu tuşlayarak yönlendirme işlemine başlayabilirsiniz. Sonrasında, hiçbir tuşa basmadan sadece yönlendirme yapacağınız numaraya basmanız gerekir. Numarayı tuşladıktan sonra # işareti koyup arama butonuna basarak işlemi sonlandırabilirsiniz.
Bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarında beyni sayılan işlemciler, cep telefonların işlem hızını doğrudan etkiliyor ve bu yüzden vazgeçilmez bir birleşen olarak karşımıza çıkıyor. İşlemciler, tüm birimlerin koordine edilmesi ve tüm işlemlerin yapılması için tasarlanır.
Zaman geçtikçe akıllı telefonların yavaşlamasının birden fazla nedeni bulunuyor. Telefonun depolama alanı tükenmiş olabilir, Android sürümünün güncellemesi gelmiş olabilir, telefona çok sayıda uygulama indirilmiş olabilir ve bunlar her daim arka planda aktif olarak çalıştığı gibi kaynakları tüketir.
Google Play veya çeşitli yollarla Android cihaza yüklenen ve çalıştırılan uygulamalar da bataryayı olumsuz etkileyebiliyor. Bu uygulamaların başında Samsung WatchON yer alıyor. Listenin ikinci sırasında OLX Free Classifieds, üçüncü sırasında Telstra, dördüncü sırasında Snapchat ve beşinci sırasında Walmart yer alıyor.
##746# - Hata ayıklama dökümü menüsünü açar. *#9900# - Sistem döküm moduna erişir. *#3214789# - GCF modu durumunu görüntüler. *#9090# - Tanılama ayarlarını görüntüler.
Tabiki yavaşlatır. Süre zarfında bu uygulamalar sürekli bellekte yerlerini arttırır. Arka plan çalışanlar Ram tüketir.
Güncelleme boyunca telefonunuzda kalan pil gücü %30'dan daha fazla olmalıdır.
Güncel modeller de dahil olmak üzere Google, üç yıllık Android güncellemesi ve beş yıllık güvenlik güncellemesi sunuyor.
Güncellendikten hemen sonra telefon yavaş şarj oluyor ya da şarj olamıyor veya şarj olurken ısınıyor. Sebep: Telefonunuz sistem güncellemesinde bir dizi arka plan optimizasyonu gerçekleştirmektedir, bunlar da güç tüketimini artırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri