Aşırı tuz kullanımı kalp hastalıklarına ve yüksek tansiyona davetiye çıkardığı için mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Az tuzlu yumurtanın tadını sevmiyorsanız kimyon, karabiber, zerdeçal veya pul biber gibi baharatlarla omletinizi tatlandırabilirsiniz. Fesleğen, maydanoz ve defneyaprağı da yumurtaya lezzet katacaktır.
Yumurtaları soyup bir tavaya döküyoruz. Üzerine yağda bir çatal yardımıyla çırptığımız soslarımız olan tuz, pul biber, karabiber ve kekiği ilave ediyoruz. Yumurta piştikten sonra enfes bir tadı oluyor. Afiyet olsun.
Haşlanmış yumurtaya kimyon konur mu? bir step otesi haslanmis yumurtaya kimyon dokmek olup, cok iyi yapan tiptir. hatta ve hatta haşlanmış yumurtaya karabiber, kimyon ve pul biber döken müthiş tiptir.
Yumurtaları haşlayalım. Haşlanan yumurtaları boyuna ikiye keselim. Tereyağı tavaya alalım eriyince baharatlarını ilave edelim, iki taraflı çevirerek 1-2 dk yağını çekmesini bekleyip ocaktan alın. Tadı mükemmeldi herkese tavsiye ederim.
İlgili 35 soru bulundu
Yumurtanın en sağlıklı hali, uzmanların da kabul ettiği üzere haşlanmış yumurta ya da poşe yumurta. Yağda yumurta, kolesterol açısından çok önerilmiyor. Yumurtanın yanında karışık çiğ sebzeler yemek, içindeki E vitamininin emilimini de arttırıyor.
Önce yumurtayı bir kapta çırpıp hazır edelim. Tencereye yağı koyup kızdıralım, unun hepsine koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurup az bir tuz serpip çırptığımız yumurtayı da koyup hızla karıştıralım kabaracaktır ocağı kapatalım. Pişen murtağı tercihe göre balla servis yapalım.Afiyet olsun.
Yumurtaları öncelikle haşlıyorum. Ardından dilimleyerek bir tabağa alıyorum. (Bu tabağım için, 4 adet yumurta haşladım. ) Sonrasında üzerine sırasıyla; istediğim ölçülerde, biraz tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, nane, kekik ve çörek otu serpiyorum.
Yumurtaların üzerini geçecek kadar oda ısısında su eklenir ve ocağın altı açılır. Suyun üzerine bir miktar tuz atılır. Tuz sayesinde suyun köpürmesi önlenir ve kabukları kolay soyulur. Kabuklu halde yumurta haşlarken bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Baharatlı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtaları bir kasede karıştırın, içine pulbiber nane ve kekiği atın, iyice karıştırın, sonra tuzu da ekleyip karıştırın tereyağı bir yumurta tavasına atın iyice ersin, sonra karışımı dökün ve güzelce pişsin daha sonra sıcak servis yapın.
Etli pide, lahmacun, etli güveç yemeklerinde kullanılabilen kimyon, etli yemeklerin yanı sıra sebzelerde de tüketilebilmektedir. Gaz oluşumu sağlayan pek çok farklı sebze yemeklerinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Başta kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi sebze yemeklerinde kullanılması gerekmektedir.
Kullanıldığı her yemeğe lezzet katan kimyon, mutfaklarda en sık kullanılan baharatlardan biridir. Genellikle tavuk, köfte, pirzola, tandır, kebap gibi et yemeklerinde tercih edilir ve keskin bir tada sahiptir.
Kimyon yemeğe ne zaman konur? Yemeklerde önce yağda hafifçe kavrulursa, yağa aromatik tadını verir ve yemeklerin çok daha lezzetli olmasını sağlar. Yemeklerin üstüne çiğnenen kimyon tohumları, sindirime yardımcı olur.
Yumurtaların üzerine biraz karabiber serpiştirin. Dağılmamaları için yumurtaları ters düz yapmayın. Bunun yerine tavadaki sosdan kaşık yardımı ile alıp, yumurta dilimlerinin üzerine dökün. Bu şekilde kısa bir süre pişirin.
Haşlanmış yumurta yapacağınız zaman suyu önceden güzelce kaynatın. Kaynamış suyun içine yumurtaları atın ve bu şekilde pişirin. Böylelikle yumurtalarınız çok uzunca bir süre ısıya temas etmemiş olur ve kokusunun çıkma olasılığı azalır.
Yumurta haşlamak için sıcak su kullanılmaz. Oda ısısında ya da soğuk su kullanmak gereklidir.
Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için suyun içine bir çorba kaşığı sirke ekleyebilirsiniz.
Yumurtaların sarısına mayonezi, hardalı, sirke ve acı sosu ekleyin ve pürüzsüzleşinceye kadar çatalla iyice ezin. Karabiber ve tuz ekleyin, tekrar karıştırın. Karışımı bir krema sıkacağına doldurun ve yumurta beyazının çukur kısmına şekilli olarak sıkın. Üstüne pul biber ve taze soğan serpin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri