“Türkiye'de garanti süresi 2 yıl” Tüketiciler için çok ciddi bir avantaj olan uygulama, yurt dışı satın alımlarında geçerli değil. Üstelik sadece 1 yıllık ek avantajı değil, cihazın satış sonrası garantili hizmetlerinden de hiç yararlanamadıkları için 2 yıllık garanti süresinin tamamını kaybediyorlar.” dedi.
Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil.
Bunun için bir kayıt ücreti ödeyeceğinizi ve telefonu 3 yıl boyunca pasaport sahibi adına alınmış sim kartlar dışında kullanamayacağınızı unutmayın. Ayrıca yurt dışından satın alacağınız iPhone'ların Türkiye'de garantisi olmayacaklarını ve sadece 1 yıl geçerli global garantiden yararlanabileceklerini unutmayın.
Türkiye'de satın alınan ürünler için tüketici haklarınız, Apple'ın İki Yıllık Sınırlı Garantisi çerçevesindeki haklarınızın yanı sıra ve bu haklara ek olarak geçerlidir.
Apple Sınırlı Garantisi, iPhone'unuzu ve ürününüzün kutusundan çıkan Apple markalı aksesuarları, satın aldığınız tarihten itibaren iki yıl boyunca üretimden kaynaklanan sorunlara karşı garanti kapsamına alır.
İlgili 36 soru bulundu
Apple, Apple TV için sunduğu garanti hizmetini Apple veya Apple'ın Yetkili Satıcılarının aygıtı sattığı ülkelerde sınırlayabilir. Bu garanti, hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili olarak Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkeleri ve İsviçre için servis kapsamı sağlamaktadır.
mysupport.apple.com adresine gidin. Apple Kimliğinizle giriş yapın. Aygıtınızı seçin. Garanti Kapsamı Belgesini Görüntüle'yi tıklayın.
Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı bir üretici garantisidir. Uygun olmayan mallar da dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, Türk tüketici kanununda sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.
iPhone'un garanti süresi hangi ülkeden alındığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer satın aldığınız ülkedeki garanti süresi bir yıl ise cihazın bir yıl garantisi olacaktır.
Uluslararası garanti palavradan başka bişey değil. Türkiyedeki hiçbir firma yurtdışından satın alınmış ürüne garanti kapsamında işlem yapmaz. Yapsa bile bu çok zor ve uzun bir prosedür olsa gerek. Türkiye kanunlarına göre firmalar sattığı ürüne 2 yıl garanti vermek zorunda oysa yurtdışı ürünler 1 yıl garantili.
IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.
Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Son 1 yılda yurt dışına girip çıktıysanız, 2022 itibariyle 2700 TL kayıt ücreti ödeyerek telefonunuzu kayıt edebilirsiniz.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.
Bu ibare, bu desteğin yurt dışında bedelli olduğu için bir süre sonra yani 90 gün sonra, otomatik çıkar sayfada. Yani ülkemizde bu uyarıyı görün veya görmeyin ücretsiz olarak Apple üzerinden telefonla destek alabilirsiniz.
Türkiye garantisini kullanamazsın. Kargoyla göndersen bile kullanamazsın. Garanti sadece Almanya'da geçerli olur.
Bundan böyle yurt dışından cihaz alan kullanıcıların, cihazlarına bir şey olduğunda mutlaka para ödeyerek tamir veya değişim yaptırması gerekecek. Bir diğer alternatif, Apple'ın uluslararası garantisinin geçerli olduğu bir ülkeye giderek bu işlemleri garanti kapsamında bu ülkede yaptırmak.
Posta yolu ile ülkeye gelecek olan cihazların kaydı maalesef yapılmamaktadır. Cihaz kaydı için pasaporta sahip olmanız gerektiğini de unutmayın. Eğer yurt dışından alacağınız telefonu uzun yıllar kullanmak istiyorsanız ve satmak gibi bir niyetiniz yok ise, yurt dışından telefon almak mantıklı gelebilir.
Bilinenin aksine kaçak telefonların ülkemizde resmi olarak satılan cihazlarla arasında herhangi bir donanım veya yazılım farklılığı bulunmuyor. Ancak kaçak telefonlar, kullanıcılara herhangi bir garanti hizmeti vermiyor.
Tebliğin 12 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarına; “(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Sadece telefon yeterli,başka hiçbir şeye gerek yok.
Eğer “5” ile başlıyorsa iPhone değişim ürünü demektir. – Bir başka yöntem olarak model numarasını kontrol etmek örnek verilebilir. iPhone model numarası “M” ile başlıyorsa sıfır, “F” ile başlıyorsa tamir edilmiş ve “N” ile başlıyorsa değişim cihazı demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri