Zirkonyum diş modelleri nedir? Zirkonyum ile ilgili merak edilenler. Zirkonyum diş restorasyonu, daha çok şiddetli çürükler, dişte kırılmalar ve dişlerdeki renk bozukluklarının giderilmesi için uygulanan bir kaplama türüdür.
Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz. Diş hekimliği tarafından zirkonyum kaplamalar, 18 yaşını doldurmuş bireylere yapılmaktadır. Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez.
Diş ve çene yapısı büyüyebileceği için yapılan zirkonyum kaplama küçük gelebilir. Bunun dışında psikolojik sorunlarından kaynaklı dişlerini sıkan, dişleri kilitlenen, sert cisimleri kemirmeyi alışkanlık edinen hastalar bulunmaktadır. Bu hastalara önce tedavi olmaları ardından zirkonyum kaplama yaptırmaları önerilir.
Genellikle diş çürüğü olan ya da daha estetik beyaz bir gülüşe sahip olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Estetik etkinliğinden dolayı ön dişlerde kullanımı yaygındır. Diş yüzeyine veya eksik diş bölgelerinde uygulanabilir. Diş eti uyumu iyidir.
0 – 12 yaş arasındaki süt dişlerinde, 7 – 12 yaş arasındaki daimî dişlerde, kaplama kuron kullanılabilir. Süt dişleri dahil olmak üzere bu yaş gurubunda, zirkonyum kaplama yapılabilir.
İlgili 42 soru bulundu
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Zirkonyum kaplama, diş hekimliğinde estetik ve dayanıklılık sağlamak amacıyla kullanılan bir çeşit porselen kaplamadır. Kaplama ömrü, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir ve genellikle 15 yıl sürebilir.
Çarpık olan dişlerde genellikle metal alt yapılar tercih edilmezken zirkonyum ve güçlü seramikler kullanılarak uzun ömürlü kaplamalar tercih edilmelidir.
Zirkonyum kaplamanın ışık geçirgenliği metal üstü porselene göre çok daha fazladır. Bu sayede zirkonyum kaplamalar doğal dişlere yakın bir ışık geçirgenliğine sahip olmakta ve doğal diş gibi estetik bir gülüşe sahip olmamızı sağlar. Diş eti uyumu zirkonyum diş kaplamalarında porselene göre daha iyidir.
Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur. Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir.
Diş eksikliklerinde zirkonyum dişlerle doğala çok yakın estetik görünüme kavuşmak mümkün olabiliyor. Sabit protezlerin günümüzde en yaygın kullanılan protez türü olduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.
Diş kesilmeden kaplama yapılmamaktadır ancak lamine yapılabilmektedir.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Zirkonyum dişin tek başına, herhangi bir sebep olmaksızın başarısız olması enderdir, ancak yaşanan tramvalar sonucu tacın kırılması nadir değildir. Kronlar, herhangi bir şekilde çürümezler. Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Zirkonyum diş, çürük dişlerin tedavisi için uygulanmaz. Ancak diş eti ve kesilmiş dişe iyi uyumlu yapılmış bir zirkonyum kaplama dişlerin daha fazla çürümesinin önüne geçilebilir. Zirkonyum kaplama şu sebeplerle tercih edilir: Zayıf ve çatlak dişlerin kırılmasının ve kaybının önlenmesi.
Zirkonyum güvenli, dayanıklı ve doğal bir görünüme sahip olduğu için diş hekimleri tarafından sıkça tercih edilir. Zirkonyum diş kaplama uygulaması doğru şekilde uygulandığında ve takip edildiğinde genellikle herhangi bir zararı yoktur.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
Bazı ünlüler tamamen bir zirkonyum diş kaplama tedavisi tercih ederken, bazıları ise küçük dokunuşlar ile o ışıltılarını tekrar yansıtmaya çalışmaktadır. Bazı ünlüler doğallığından ödün vermek istemez, bunda ısrarcıda olabilir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta yani bir hafta gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi gibi ilk önce inceltilir, ölçü alınır ve diş takılır.
Ek olarak zirkonya, titanyum implantlara göre plak birikimlerine daha az duyarlıdır. Zirkonyum diş kırılır mı sorusuna cavap olarak zirkonyum dayanıklı bir malzemedir ve kolay kolay kırılmamaktadır.
Zirkonyum kaplama dişe özel yapıştırıcılar kullanılarak yapıştırıldığından dişten düşmesi ya da yerinden oynaması gibi sorunlar yaşanmaz. Bu sayede zirkonyum diş kaplamaların doğal dişler gibi konforlu bir şekilde kullanılması mümkün olur.
1-Zirkonyum dişler koku yapar mı? Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
5 ila 7 gün içerisinde zirkonyum kaplama dişiniz hazır olur. Gelen kaplama geçici olarak dişinize yapıştırılır. Geçici yapıştırılmasının sebebi bir sorun yaşandığı takdirde kolayca çıkarılıp düzeltme yapılması içindir. Geçici takılan zirkonyum kaplamalar, hastanın ağzında 7 ile 10 gün kadar değerlendirilir.
Zirkonyum dişler alınan ölçülere göre 5 ila 7 gün içinde hazırlanır. Hazırlanan zirkonyum diş kaplamalar dişlere geçici olarak yapıştırılır. Bunun nedeni herhangi bir sorun halinde kaplamanın kolayca çıkarılıp düzeltilebilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri