Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
(8) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Her dönemde tüm derslerden iki performans puanı verilir.
Bir dersten kaç tane ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir? Sınav tercihi kullanılan ders/dersler için, bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.
Tüm derslerden her iki dönemde de en az 1 tane performans ödevi alınır ve aynı dönemde teslim edilir. Yani öğrencinin 12 dersi varsa 1. dönem 12 – 2.dönem 12 ödev alıp teslim etmelidir. 1) Aynı sınıftaki tüm öğrenciler için konu aynıdır.
Liselerde, öğrencilere her dönemde tüm derslerden iki performans puanı verilir. Bunlardan birisi yukarında tanımlanan performans çalışmasına, diğeri ise öğrencinin derse hazırlık, devam, aktif katılım ve örnek davranışlarına göre verilir.
İlgili 44 soru bulundu
Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
C: Liselerde Performans Notlarının etkisi nedir ? performans notu ile yazılı notu aynı değerdedir. C: Liselerde Performans Notlarının etkisi nedir ? performans notu ile yazılı notu aynı değerdedir.
Zayıf sayısına bakılmaksızın tüm derslerden doğrudan geçiyordu yeni düzenleme ile 50 notunu tutturmak kaydı ile en fazla 1 dersten geçilebilecek. Aynı zamanda daha önce ortalamaya bakılmaksızın en fazla 3 dersten sorumlu geçilebiliyordu. Yeni uygulama ile sene sonu notu 50 olanlar en fazla 3 desten sorumlu geçebilecek.
Yeni yayınlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 50.maddesi gereğince öğrencilerin her bir dersten, dönemde bir tane performans çalışması/ödevi yapması zorunluluğu getirilmiştir. Performans çalışmaları/ödevleri e-okul sistemi üzerinde yer alan “Performans Not” u adı altında kayıt edilecektir.
Sözlü puanı, öğrencilerin sosyal etkinliklerdeki çalışmaları, derse hazırlıkları, ders içindeki etkinlikleri ve dersle ilgili araştırma çalışmaları değerlendirilerek verilir ve sonuç öğrenciye bildirilir."
Dönem Sonu Notunun Hesaplanması: Ders içi etkinlik notlarının ortalaması bulunur. Bu ortalamayla proje notunun ortalaması alınır. Bu notla yazılı notlarının ortalamasından dönem sonu notu elde edilir.
Sözlü sınav notunun, sınav notunun altında olup olmayacağına dair herhangi bir yönetmelik bulunmamaktadır. Sözlü sınav notu, genel olarak yazılı sınava göre yüksek olarak verilmesi dolayısıyla böyle bir kanı oluşmuş ancak mevzuatta bunun yasal olarak bir dayanağı yer almamıştır.
Yeni yönetmelik ile beraber öğrencilerin ders içi etkinliklerden aldığı notlar ve proje ödevlerinden aldıkları notlar toplanıp ortalaması alınacak, daha sonra çıkan bu sonuç öğrencinin yazılı sonuçları ile toplanıp çıkan sonucun ortalaması alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamada çoğunlukla velilerin hazırladığı performans görevini kaldırdı. Performans görevi yerine öğrencilerin ders etkinliklerine katılımları ile değerlendirilmelerine imkan sağlandı. MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Hectopat. Sözlüler genellikle ikinci yazılı sınavlardan sonra girilir.Her iki sınavın ortalaması,öğrencinin;derse katılım,dersteki durumu -davranış gibi- gibi etkenler göz önünde bulundurularak sözlü notları girilir.
➢ Yılsonu ağırlıklı not girişleri 100 lük sisteme göre girilir. ➢ Not girişi yapıldıktan sonra not girişi kutucuğu kapanır. gerekmektedir.
6. El yazısı ile yazılacak ödevler çizgisiz kâğıda ve MAVİ-SİYAH pilot kalem ile yazılmalıdır. Vurgulanacak kısımlarda da kırmızı pilot kalem kullanılmalıdır. Önemli not: Kağıtların sadece tek yüzü kullanılarak yazılmalıdır, aksi takdirde yazılar birbirine geçer ve anlaşılırlık düzeyi düşer.
MADDE 48- (1) Sınavlara katılmayan, performans çalışmasını yerine getirmeyen veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrenci, özrünü özrün başlangıcından itibaren 5 iş günü içinde bildirmek ve özrün bitimini izleyen 5 iş günü içinde de belgelendirerek okul yönetimine vermek zorundadır.
Önümüzdeki eğitim öğretim yılından sonra öğrencilerimize hiçbir ev ödevi verilmeyecektir." Açıklamalar doğrultusunda geleneksel ev ödevlerine yönelik yasaklayıcı bir dil kullanılmış olduğu görülmektedir.
50 NİN ÜSTÜNDE Mİ? AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır. *Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.
Maksimum 2,3 puan artar ortalaman.
Proje notu ders ortalama notunu ciddi anlamda artırmamaktadır. Daha çok yazılı sınavlarımızın düşük olduğu derslerden proje görevi almaya ve aldığımız projeden de yüksek notlar almaya çabalamalıyız.
Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri