Nestlé, 1927 yılında, Cumhuriyet'in ilk sanayi yatırımlarından biri olan Türkiye'deki ilk çikolata fabrikasını İstanbul Feriköy'de açtı.
Dünyada milyonlarca insanı çikolatayla tanıştıran ve 1927 yılında Türkiye'nin ilk çikolata fabrikasını kuran Nestlé, Türkiye'de ürettiği ilk çikolatanın anısına geliştirdiği özel bir seriyi tüketicilerinin beğenisine sunuyor.
Tarihçemiz 1866 yılında, Anglo-Swiss Condensed Milk Company'nin Avrupa'nın ilk konsantre süt fabrikasını İsviçre'de açması ile başladı. 1867'de çığır açan ilk bebek mamasını geliştiren Henri Nestlé'nin kurduğu şirket, 1905 yılında Anglo-Swiss ile birleşmesinden ortaya bugünkü Nestlé Şirketi çıktı.
Başka İsviçreli çikolata mucidi Daniel Peter çikolata üretimi için çaba sarf ediyordu, fakat süt ile suyu birbirinden ayırmada güçlük çekmiştir. Bu sorun Henri Nestlé'nin yardımıyla çözülmüş ve ürün 1875'te satışa sunulmuştur. Böylece onların işbirliği yarandı ve Nestlé çikolata üretimine başladı.
Türkiye'deki en köklü şirketlerden biri olan Nestlé, Türkiye pazarına 1909 yılında girmiştir. İlk satış ofisini Karaköy'de açan Nestlé, 1927 yılında Feriköy'de Türkiye'deki ilk çikolata fabrikasını açmıştır.
İlgili 25 soru bulundu
Nestle, nüfusunun çoğunluğu müslüman olan ülkelerde ürünlerinin içeriklerinde kullanılan tüm hammaddelerin Helal gerekliliklerine uygunluğu kontrol edilerek Helal üretim koşulları sağlanarak ürün üretmektedir. Nestlé dünyanın en büyük helal gıda üreticisidir.
🔸Öyle ki, 1960'larda Nuri Nihat Aslanoba tarafından temelleri atılan Erikli Su ve Meşrubat San. Tic. Ltd.Şti. 2006 yılında bir satın almayla Nestlé Waters kontrolüne geçti.
Çikolata üreten ilk fabrika olan Van Houten 1815'te Hollanda'da kurulmuş olmakla birlikte çikolatanın asıl gelişim yeri İsviçre'dir. 1819 yılında François-Louis Cailler'in Vevey'de ismini taşıyan Cailler çikolata fabrikasını açmasıyla İsviçre`nin çikolata macerası başlamış.
Milattan önce 1500'lü yıllarda Olmekler ile başlayan çikolata tarihi ve ilginç yolculuğuna gelin hep birlikte çıkalım. MÖ 1500–400 yılları arasında Meksika Körfezi'ndeki Olmekler, “kakawa” ismini verdikleri kakao ağacını ıslah eden ilk toplum olur. Böylece lezzetli çikolata tarihi başlar.
Tarihçe. Nesquik, 1948 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Nestlé Quik olarak çikolata tozu tadında bir karışım olarak piyasaya çıktı.
Nescafé, Nestlé'ye ait bir hazır kahve markası. Adı "Nestlé" ve "café" sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Nestlé, kendilerine bağlı en çok satan kahve markası olan Nescafé'yi 1 Nisan 1938'de İsviçre'de kurmuştur.
Piyasada güvenilir olarak bilinen ve en çok satılan sular arasında yer alan Damla, Nestle, Erikli ve Sırmakeş'in eksi puan aldığı ve oranının çok yüksek olduğu iddia ediliyor.
Nestlé Waters, Sanko Holding ile yapmış olduğu ortaklık ile 2001 yılında Türkiye pazarına girmiştir ve 2002 yılının Nisan ayından bu yana 'Nestlé® Pure Life®' markası altında doğal kaynak suyu üretmektedir.
Nestle 1927 Bol Sütlü Kare Çikolata 60 G.
Basında, pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı haberi yer almıştı. Fabrikanın eski bir çalışanının medyayla paylaştığı fotoğraflarda, pizza üretim hattında kurtçuklar, duvarlarda mantarlar, yerlerde yiyecek parçaları, ağzı açık çöplerin olduğu görülmüştü.
Helal Sertifikası var mıdır? Müslüman ülkeler için üretilen tüm Nestlé ürünleri helal gıda sertifikasına sahiptir. Nestlé dünyanın en büyük helal gıda üreticisidir.
Dünyanın en pahalı çikolatası, Portekiz'in Lizbon kentinde düzenlenen bir çikolata fuarında görücüye çıktı. Tasarımcı Daniel Gomez tarafından hazırlanan çikolata 'Dünyanın en pahalı çikolatası' olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. Çikolatanın fiyatı ise 9 bin 489 dolar olarak belirlendi.
1) Belçika Çikolatası
Çikolata dendiğinde herkesin aklına ilk önce Belçika çikolatası gelir. Yıllardır benzersiz kalitesiyle övgüleri hak eden Belçika çikolatası, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Belçika'da 16'ya yakın çikolata fabrikası bulunuyor. Ülkedeki çikolata markaları ise dünyaca ünlü markalar.
Kakao ağacı sıcak ülkelerde yetişir; Güney Amerika ve Afrika. Kakao bitkisinin anavatanı, Güney Amerika'nın Kuzey Batısıdır ve en fazla çeşitlilik de yine burada görülür. Çikolata sektörünün ana sağlayıcısı, %80'lik bir oranla Batı Afrika'dır.
ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından hazırlanan bir rapora göre, çikolatanın hammaddesi kakao tohumlarının hasat edildiği kakao bitkisi yaşamakta zorlanıyor ve önümüzdeki 40 yılda yok olabilir.
Çikolata Osmanlı'ya ne zaman ve nasıl geldi? Dünya üzerindeki varlığı milattan önceye, Olmek topluluğuna dayandığı düşünülen kakao ağaçlarından bu yana çikolata hayatımızda aslında. Ama çikolatanın bu topraklara gelmesi, Osmanlı mutfağına giriş yapması görece çok daha yeni bir tarihe, 17. yüzyıla dayanıyor.
Türkiye'nin Çikolata Fabrikası olarak adlandırılan Gaziantep fabrikası, endüstri 4.0 donanımı ve ileri teknolojisiyle dünyanın sayılı tesisleri arasında yer alıyor. 17 futbol sahası büyüklüğünde alana kurulu tesis, günlük 900 ton üretim kapasitesine sahip. Bunları biliyor musunuz?
Nestlé Pure Life ve Erikli markaları İşviçre menşeli ve şu an yahudi şirketi olan “Nestlé S.A.”ye ait içme suyu ve maden suyu ürünleridir. Nestlé Pure Life çeşitli ülkelerde, Erikli ise sadece Türkiye'de satılmaktadır. Yerli sermaye olan Erikli birkaç yıl önce Nestlé'ye satılmıştır.
Kaç kişi istihdam edilmektedir? Nestlé'nin dünya üzerinde 500'e yakın fabrikası vardır. Türkiye'de ise Bursa Karacabey ve Bursa Kestel de olmak üzere toplam 2 fabrikada üretim gerçekleşmektedir.
Bunlardan biri de küresel markalardan Nestle ve onun sahibi olduğu Erikli su oldu. Amerikan markası olduğu ve İsrail asıllı sahipleri bulunduğu söylentileri bazı haber sitelerine düşünce Nestle'den açıklama geldi. Nestle 'Biz Amerika markası değiliz' diyerek İsviçre merkezli küresel bir şirket olduklarını açıkladılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri