3 Aylık Bebek Günde Kaç Bez Değiştirir? Bebeğiniz günde 6 ila 10 kez çişli bez değişimine ihtiyaç duyabilir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin haftada bir kaka yapması normal olduğu gibi günde 5-6 kez kaka yapmaları da normaldir.
Anne sütü alan bebekler, genellikle gündüz 2-3 saatte bir emmeye devam eder. Geceleri beslenmeler arasında 4-5 saatlik kesintisiz uyuyabilirler. Formül mama alan bebekler ise sıklıkla gündüz 3-4 saatte bir beslenir, geceleri kesintisiz 5-6 saat süre ile uyuyabilir.
3 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Erkek bebeklerin boyunun, 55 ila 65 cm., ağırlığının ise 4150 ila 7500 gr. aralığında olması beklenir. Hekim, bebeğin baş çevresini ölçtükten sonra bebeği, bebek gelişim tablosundaki büyüme eğrilerine göre değerlendirir.
4 aylık bebeğiniz, tüm beslenme ihtiyaçlarını anne sütü ile karşılayabilir. Anne sütü eksikliği ya da yokluğunda daha fazla bilgi sahibi olmak için doktorunuza danışmalısınız. 4 Aylık Bebek Günde Kaç Kere Kaka Yapar? 4 aylık bebeğinizin bezi günde 4-5 kez ıslanabilir ve bir kez kaka yapabilir.
3 aylık bir kız bebek ortalama 5,5 kilo, erkek bebek ise ortalama 6 kilo olmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekir. Bebekler ancak 4. ayda kucakta destekli oturmaya başlayabilir. 4. aya kadar bebeği zorlayıcı herhangi bir hareket yapılması önerilmez.
Zararsız bir davranış olan parmak emmeye hemen hemen bebeklerin tümünde rastlamak mümkündür. Doğumu takiben ilk 3-4 ayda normal olarak bir çocuğun yeme ve içmesi için tek yol emmedir. Birinci yılın sonuna kadar emme esas yol olarak kalır. Çocukların bu faaliyetten belli bir şekilde ve derecede zevk aldıkları görülür.
3 Aylık Bebek Günde Kaç Bez Değiştirir? Bebeğiniz günde 6 ila 10 kez çişli bez değişimine ihtiyaç duyabilir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin haftada bir kaka yapması normal olduğu gibi günde 5-6 kez kaka yapmaları da normaldir.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir. Yine de saatlere bağlı kalmadan bebeğinizin rahatsız olduğunu fark ettiğiniz her an altının temiz olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Bebek bezi değiştirme işlemini emzirme sonrasında yapabilirsiniz. Bebeğinizi emzirmeden önce bebeğinizin altının temiz olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Bebeğinizin altı kirli ise emzirme sırasında huysuzluk yapabilir.
Bir ile üç ay aralığındaki küçükler için uygun boyutta hazırlanan 2 numara bebek bezi kalitesi ile güvenli kullanım olanağı sağlar.
Bebekler ne zaman döner diye merak ederseniz size öncelikle 2 ay civarı yan yatırıldıklarında bebeklerin sırt üstü dönebileceğini söyleyebiliriz. 4 ay civarı ise sırt üstü yatan bebekler yan dönebilirler. Bu evrelerde oturmaya hazırlanan bebeğin karın ve boyun kaslarının güçlenmesi çok önemlidir.
Bununla beraber artık 3-4 ay arası dönemde gece uykusuna başlangıç saatini düzenli olarak 18.00-20.00 arası bir saat dilimi olarak belirleyip, bunu takip edebilirsiniz. Bu da o saatte yattıktan sonra sabah 6.00-7.00'ye kadar, 1 veya en fazla 2 gece beslemesi olacak şekilde neredeyse kesintisiz uyku demektir.
Bu aylarda kendi kendine uyuma becerisi kazanmış olan bebekler rahatça uykuya dalabilir, gece uyansalar bile sizin desteğinize ihtiyaç duymadan tekrar uykuya dalabilir ve böylece gece boyunca kesintisiz 6-8 saat uyuyabilirler. Bu dönemde bebeğinizin daha iyi uyumasını sağlayacak ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.
2-3 aylık dönemde 3-4 saat aralıksız uyur ve beslenmek için uyanır. Aktif uyku %43'e düşer. 3 aylık olduklarında bebeklerin %71'i tüm gece boyunca uyurlar. 4 aylık dönemde, geceleri daha uzun; gündüzleri daha kısa uyurlar.
3 Aylık Bebek Gelişimi
3 aylık bebek; Artık annesini babasın iyice tanır.
Yenidoğan döneminde bebeğin altının kuru tutulması için sık olarak altının değişmesi gerekir. Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir.
Özellikle yenidoğan döneminde günde bebekler sık sık idrar yaptıkları için ilk birkaç ay her 2-3 saatte bir bez değişimi yapmalısın. Bebeğinin pişik olmasını önlemek için bezini sıklıkla değiştirmelisin. 6. aydan sonra bebeklerde bez değiştirme sıklığı günde 3 veya 4 kez olmalı.
Pişik kremini gün içinde her alt değişiminde kullanınız. Pişik kreminin özellikle bebeğin cilt kıvrımları arasına da nüfuz etmesine dikkat ederek ince bir tabaka halinde sürmelisiniz. Bebeğin altını sık sık açık bırakıp hava almasının sağlanması iyi olur.
Yenidoğanlar en fazla 3 saat aç kalabilir. 1-6 ay arası bebeklerde bu durum 4 saattir.
İlk üç aydan sonra bebeklerin günde ortalama 15-20 gr aldığını söylenebilir. Bebekler 9. ve 12. aylar arasında ise günlük 10 ila 12 gr arasında kilo almaya devam eder.
Bebek/yetişkin çok fark etmeksizin, birçok insan (sağlık durumuna da bağlı olarak) 7-8 güne kadar susuz ve aç yaşayabilir. Bebeklerde bu 6 günü aşabilir.
Bebeklerin beyinleri ile vücutları arasındaki sinirsel bağlantının henüz oluşmaması sebebiyle, genel olarak minik yavrular ellerini yumruk yapar. Temel olarak doğal bir süreç altında neden budur.
Tamamen normal gelişim sürecine dahil hareketler.Doğuştan emme refleksine sahip oldukları için açlık tokluk farketmeksizin ellerini ve parmaklarını ağızlarına götürürler. Yenidoğan keşif döneminde olan bu hareketler alışkanlığa dönüşmez. Bebeğinizin parmaklarını ağzına götürmesine engel olmak doğru olmayacaktır.
BEBEKLER NEDEN PARMAK EMER? Bebekler kendilerini yatıştırmak için parmaklarını emerler çünkü doğduklarından itibaren bir şeyler emme konusunda ısrarcıdırlar. Parmak emme 3-4 aylıkken başlar ve eğer kontrol edilmezse 3 ila 6 yaşa kadar devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri