Öğrenci belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır? E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
Bu belge, üniversitede öğrenim gördüğünü gösteren bir belgedir. Bu yüzden bu belgeyi sadece herhangi bir üniversitede eğitimine devam edenler ya da mezun olduğu halde henüz diploma almamış olan öğrenciler alabilir. İçeriği ise şu şekildedir: T.C Kimlik Numarası
Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
İlgili 43 soru bulundu
ADIM-1 : turkiye.gov.tr adresine gidiniz ve sisteme giriş yapınız. ADIM-2: Ana ekrandaki arama kısmına '' Öğrenci Belgesi Sorgulama '' yazarak aratınız. ADIM-3: Aramadan sonra birçok seçenek sıralanacak buradan '' Milli Eğitim Bakanlığı/Öğrencilik Belgesi Sorgulama '' yazan bölüme tıklayınız.
E-Devlet üzerinden okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve 5.sınıf kayıt sorgulama yapılabiliyor. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen velilerin ise https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ilkogretim-okullari-adrese-gore-kayit-okulu-sorgulama-e-kayit linkine tıklamaları gerekiyor.
Üniversitede kullanılan pasif öğrenci terimi, öğrencilerin okul hayatına bir süre devam etmeyeceğini gösterir. Öğrenciler bölümlerde yer alan ders seçimlerini yapmadığında sistem tarafından otomatik olarak pasif öğrenci statüsüne dahil edilir.
Aktif Öğrenci: Yeni kayıt yapan veya içinde bulunulan dönem için kayıt yenileten öğrencinin öğrencilik durumu. Aktif öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanan ve sınavlara girebilen öğrencidir. Donuk Öğrenci: İçinde bulunulan dönem için kaydını yeniletmeyen öğrencinin öğrencilik durumu.
T.C. kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
e-Devlet üzerinden sorgulama yapılırken Öğrenci belgesi görünmüyorsa belge veri tabanına aktarılmamış olabilir veya sistemsel sorunlardan da görüntülenemeyebilir. Bu durumda öğrenci belgesi okuldan temin edilebilir.
Elektronik kayıt 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 5. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmeyecektir.
Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür.
Üniversitede pasif öğrenci ne demektir? Üniversitede kayıt işlemini yaptırmayan, gerekli öğrenci şartlarını yerine getiremeyen, harç ücretini ödemeyen, derslere ve sınavlara girmeyen öğrenci tipi "pasif öğrenci" tipidir.
Siteye erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol tarafında menü ve bilgi alanlarının yer aldığı bir panel açılacaktır. Bu panel üzerinde "Sınıf bilgileri" başlığı karşınıza çıkacak. Bu başlığa tıklayarak öğrencinin sınıf bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.
şuanda eğer gideceğiniz üniversitenin sitesine giriş yapabiliyorsanız ve ösymde okuduğunuz üniversite gözüküyorsa kayıt oldunuz fakat pasif öğrencisiniz demektir. e devletteki olay ise ders kayıtlarından sonra olacak. öğrenci belgeniz lazımsa eğer ders kayıtlarından sonrayı bekleyeceksiniz ya da gidip siz alacaksınız.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında ders kaydı yapan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde "Aktif", ders kaydı yapmayan öğrenciler ise "Pasif" olarak gözükecek, bilgileri YÖKSİS'e bu şekilde aktarılacaktır. Öğrenim durumu "Pasif" olarak gözüken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
AÜ rektörü Çomaklı: Pasif öğrencilere indirimli kart verilmiyor.
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Öğrenci danışmanları ders seçim işlemlerini onayladıktan sonra öğrencilerimiz YÖKSİS'te aktif hale gelecektir.
Herhangi bir nedenle kaydını donduran veya pasif olan adaylar Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir.
Bunun için "e-Devlet" mobil uygulamasını indirmeniz ve uygulamaya giriş yaptıktan sonra "MEB" sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Ardından "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" hizmetini seçerek çocuğunuzun kayıt olduğu okulu sorgulayabilirsiniz.
E-Devlet platformu üzerinden öğrenci okul numarasını öğrenmek için öncelikle “www.turkiye.gov.tr” adresine giriş yapmanız gerekmektedir. kurumlar menüsünden Milli Eğitim Bakanlığı seçeneğine tıklayın. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi'ne erişerek öğrenci numaranızı görüntüleyebilirsiniz.
e-Okul'a giriş yapıldıktan sonra açılan ekranda sol bölümde bulunan menüden “Öğrenci Bilgileri” seçeneğine tıklanır. Ardından öğrencilerin burada yıl sonu başarı ortalamaları ve aldığı belgeler ile birlikte sınav notu görüntülenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri