Ilık su içerisine bir paket karbonat atarak karıştırabilir ve bu karışımı bez yardımıyla ürün üzerinde kullanabilirsiniz. Bu şekilde kolaylıkla lekelerden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda inatçı lekeler üzerine halı türünüzü göz önünde bulundurarak, bir paket karbonat dökerek bir gece beklemeniz önerilir.
Basit bir sirke solüsyonu ile daha önce arap sabunu ile sildiğiniz beyaz halınızı durulayabilirsiniz. 1 Litre suya, 1 su bardağı sirke ölçüsü ile, halınıza yetecek kadar bir karışım hazırlayın ve uygulayın. Kesinlikle çamaşır suyu, ağartıcı, aseton, kolonya, limon gibi asit içeren sert kimyasallar kullanmayın.
Evde halı silme suyuna ne konur? sorusu doğal yollarla halı temizlemek isteyen pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Halıyı temizlemek için su hazırlarken, sabunlu su ya da el dezenfektanı yeterlidir. Buna ek olarak kabartma tozu ekleyebilir veya sadece bol miktarda sodalı su yapabilir ve temizleyebilirsiniz.
Bunun yerine sıvı sabun ve sıvı bulaşık deterjanı kullanmalısınız. Hiç ovmadan yüzeyin temizlendiğini görürsünüz.
Mısır nişastası ile temizleme işlemi için nişastayı elinizle halının üstüne serpin. Bu aşamada nişastanın yayılması ve halınızın her yerine dağılması önemlidir. Nişasta halının üstünde birkaç saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile halıyı süpürebilirsiniz. Bu sayede halınız pırıl pırıl olacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Sirke, karbonat, su ve toz deterjan dörtlüsü sizin için ideal olabilir. Bu yöntem inatçı lekeler için de kullanılabilir. Toz deterjan yerine Yumoş Extra gibi kaliteli bir sıvı yumuşatıcı da tercih edebilirsiniz; bu sayede halınız mis gibi kokacaktır. Yine önce halınızı süpürün.
Halınız daha önce lekelendiyse en yaygın yöntemlerden biri bir yemek kaşığı deterjan ve bir yemek kaşığı beyaz sirkeyi iki bardak suya karıştırıp halıya uygulamaktır. Tabii ki bunu, doğru kullanıldığında iyi sonuç verebilecek bir halı leke çıkarıcı sprey ürünüyle de yapabilirsiniz.
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Muhteşem bir halı temizleyicisidir. Her türlü yeni lekeyi kolay bir şekilde çıkarır. Bazı durumlarda halıların yapısına göre bir gün geçmiş lekeleri bile temizlediği görülür. Gömleğe dökülen çay ve kahve lekesine anında müdahale ederek bulaşık makinesi parlatıcı yardımıyla çıkarmak oldukça kolaydır.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Halınızın üzerine çamaşır suyu döküldüğü anda, o bölgeye su dökün. Böylece çamaşır suyunun içerisindeki kimyasalın etkisini azaltmış olursunuz. Ancak su döktüğünüz alanı ovalayarak temizlemeye çalışmayın.
Halıda bulunan kötü kokulardan kurtulmak için üzerine karbonat serpin ve en az 30 dakika bekleyin. Daha sonra halınızı süpürün. Karbonat ve sirke karışımını fısfıslı bir kaba koyarak lekelerin üzerine püskürtün. Bu karışım leke çıkarmada etkili olduğu gibi halınızdaki bakterileri de yok eder.
Bu sorunun ortadan kalkması için halı en kısa sürede kurutulmalıdır. Bu, bakteriden dolayı sararmaya engel olacaktır. Halılar yıkandıktan sonra iyi bir şekilde durulanmazsa kısım kısım sararmalar ortaya çıkabilir. Bundan dolayı halının sararmaması için iyi bir şekilde durulanmalı ve deterjan kalıntısı kalmamalıdır.
Kabartma tozu, sarı lekeleri oldukça iyi çözen doğal bir halı temizleyicidir. 1 bardak karbonatı ½ bardak suyla karıştırın ve lekeli bölgeye sürün. Yumuşak kıllı bir fırça kullanın ve karbonatı halı liflerinin derinliklerinde uygulayın. Sarı leke halıdan tamamen çıkana kadar tekrarlayın.
– Sararan halılar genellikle çeşitli faktörlerden kaynaklanır. Güneş ışığı, evcil hayvan tüyleri, gıda lekeleri veya sigara dumanı gibi etkenler halıların zamanla sararmasına neden olabilir.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir. 5. Halılar ne sıklıkla temizlenmelidir?
Bu da halı silme suyuna ne konur sorusunun cevabı niteliğindedir. Beyaz sabun lekeler üzerinde oldukça etkilidir. Böylece ev ortamında rahat bir şekilde halı temizliği yapabilirsiniz. Beyaz sirke de leke çıkarma noktasında verimlidir.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
Halının derinleme temizliği ise yıkanmasıdır. Yıkama işlemi iki şekilde olmaktadır. Elde yıkama ve uzman firmalar tarafından yıkamadır. Elde yıkama işlemi uygulanacağı zaman arap sabunu, beyaz kalıp sabun, sıvı deterjan, toz deterjan ile halı şampuanının kullanımıdır.
Eğer üzerinde yağlı bir leke varsa Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücüyü halının leke kısmına sıkarak ve lekeyi temiz bir bez yardımı ile silerek inatçı lekeden kurtulabilirsiniz.
Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir. Ancak az miktarda sirke veya karbonat ile toz deterjan eklenen ılık suyla beyaz renkli halıların temizlenmesi mümkündür.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Halıdan Sarı Lekeleri Sirke Çıkarma
Beyaz sirke ve su eşit miktarlarda sprey özelliği bulunan bir şişenin içinde iyice karıştırılır. Bu karışımı direkt olarak sarı lekeler üzerine uyguladığınızda ve ardından silme işlemi yaptığınızda sorun çıkar.
Halılarda oluşan lekeler zamanla inatçı lekelere dönüşebiliyor. Oluşan inatçı lekeleri çıkarmak adına, kişileri çok farklı yöntemler deneyebiliyor. Denenen yöntemler lekeyi tamamen çıkarmadığında, kişiler daha etkili bir çözüm yoluna başvurabiliyor. Halıdaki lekelere karbonat ve sirke gibi ürünler kullanılabilir.
Mümkün olduğunca fazla idrarı kâğıt havlu yardımıyla temizleyin. Ardında bir sprey şişesine ¼ bardak karbonat, ¼ bardak beyaz sirke ve 1 bardak su ekleyin ve karıştırarak halı üzerindeki lekenin üzerine bolca püskürtün ardında 4-5 dakika bekletin ve bir beyaz yardımıyla lekeyi dağıtmadan dikkatle karışımı silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri