Bodrum Çökertme Kebabı
İsmini Osmanlı döneminde yaşanmış olan bir hikâyeden alan Çökerme türküsünden alan çökertme kebabı, sadece bodrum ilçesine has bir et yemeğidir. Kabak çiçeği dolması gibi zeytinyağlı bir yemek olan çökertme kebabının ana malzemesi biftektir.
1- Bodrum Kalesi
St. Jean Şövalyeleri tarafından 1402'de inşa edilen Bodrum Kalesi, beldenin en ünlü yapılarından. İki liman arasındaki yarımadada yer alan kale, özellikle gün batımında büyüleyici manzaralar sunar.
Aralık ayı geldiğinde Muğla'nın sokaklarında parfüm etkisi oluşturan Bodrum mandalinası, hem faydalarıyla hem de çok farklı tariflerle tüketilmesi yönüyle pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Kendine has bir şeker aroması olduğu için bu mandalinayı tüketirken ya da tariflere eklerken şeker ekleme gereği duyulmuyor.
İlgili 43 soru bulundu
Sevdiklerinize Bodrum'a özgü bir hediye almak isterseniz birçok seçenek bulunmakla birlikte bunun başlıcaları; Bodrum Sandaleti, Su Kabağı Lambası, Mandalina Reçeli, el yapımı kolye veya bilezik , Otantik Halı, Mandalina Lokumu'dur.
Muğla Usulü Saraylı Tatlısı (Bayramların Vazgeçilmezi)
Ülkemizin zengin kültürel mirasa sahip en önemli yerleşim yerlerinden olan, dünyanın 7 harikasından biri sayılan Halikarnas Mozolesi'nin bulunduğu, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çeken doğal güzellikleriyle Bodrum, Heritage Festival için bulunmaz bir 'start' noktası olacak.
Bodrum deniz ürünleriyle de oldukça ünlüdür. Satılan balıklar genellikle yakın yörelerde avlanan balıklardır. Barbun, Çipura, İzmarit, Karagöz, Küpes, Levrek, Lağos, Siğnarit, Tekir, Sarpa, İskorpit, Mercan, Kefal, Isparoz, Kalamar, Ahtapot bunlardan bazıları.
Muğla yemekleri dendiğinde ilk akla gelen lezzetlerin başında tarhana geliyor. Yaz aylarında avlularda ve evlerin damarında kurutulan tarhana kış mevsiminde sofraları şenlendiriyor. Bir başka lezzet ise keşkek yemeği.
Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.
Bodrum, Muğla ilinin batı köşesinde yer alır. İlçe topraklarının büyük çoğunluğu kendi adını taşıyan bir yarımada içerisinde bulunmaktadır ki ilçe kuzey, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrelenmiştir.
Tarla Ziraatı olarak; Pamuk, buğday, mısır, bakla, yer fıstığı, susam, ağaç üretimi olarak; zeytin, narenciye (portakal, limon, mandalina ve turunç), armut, nar, ayva, kayısı, şeftali, erik, incir, ceviz, üzüm yetiştirilir, Sera üretimi olarak; domates, patlıcan, bamya, kabak, marul, salatalık, taze soğan, sarımsak... ...
Halikarnassos'ta (Bodrum'un eski adı) M.Ö. 484 yılında doğan ve "Tarihin Babası" olarak bilinen HEREDOT'a göre Bodrum Dor'lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Karya ve Leleg'ler bu bölgeye yerleşmişlerdir. M.Ö.650 yılında Megeralılar gelerek şehri genişletmişler adını da Halikarnassos olarak değiştirmişlerdir.
Bodrum adı, Kale'nin kurucularından olan St. Petrium şövalyelerinden gelmektedir. O dönemde, burada yaşayan Türkler tarafından BODRUM olarak telaffuz edilen bu isim, Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte Bodrum olarak kesinleşmiştir.
"Bodrum" şarkısının söz ve müziği Sinan Akçıl'a aittir. Tamamı Akçıl tarafından yazılan Hande Yener şarkılarından biridir.
Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri