En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Bozcaada'nın neyi meşhur. Bozcaada şarabı, reçeli, kurabiyesi ve denizi, kalesi, mistik yapısıyla meşhurdur. Ada ilk olarak ter temiz denizi ile akla gelir, pırıl pırıl sular, 10larca güzel plaj. Bozcaada Kurabiyesi çok meşhurdur.
Seramik işçiliğinin özgün örnekleri, etnik kıyafetler, kumaş çantalar, dikkat çekiyor. Üzüm, şarap, rüzgar gülleri hediyelik eşyalarda kullanılan başlıca konular oluyor. Hatta sadece üzüm-şarap konulu aksesuarlar ve takılar satan bir mağazada bulunuyor adada.
Eğer yolunuz Bozcaada Çiçek Pastanesi'ne düşerse, buranın spesiyallerinden Bozcaada Bademlisi (Sofia Badem), Damak Çatlatan (Çatlak Kurabiye), Tenedos Kurabiyesi, Hacı Tahir Badem Lokumunu denemenizi tavsiye ederiz.
İlgili 42 soru bulundu
Evet, Bozcaada yürüyerek gezilebilecek bir ada. Bozcaada, küçük bir ada olduğu için birçok turistik nokta ve plajları birbirine yakın mesafede. Bu nedenle yürüyerek ada içinde rahatça dolaşmak mümkün.
Kaç Günde Gezilir; Bozcaada'yı 2 günde gezebilmeniz mümkün.
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Ayazma plajı belki de Bozcaada'nın en çok tercih edilen ve en çok yüzülen plajlarından birisidir. Bozcaada merkezine geldikten sonra Ayazma plajına giden birçok otobüs bulunmaktadır. Dolayısıyla bu plaja ulaşım son derecede kolaydır. Bundan ötürü de Ayazma plajı fazlaca tercih edilmektedir.
Çanakkale denildiği zaman akla ilk gelen lezzetlerden olan Peynir Helvası, kendine has tarifiyle bölge mutfağının zenginlikleri arasında öne çıkmaktadır. Çanakkale tatilinde şehrin birçok yerinde bulabileceğiniz Peynir Helvası'nın tadına mutlaka bakılması gerekir.
Mafiş Tatlısı
Biz çok özel bulmadık ama adadayken denemek isteyebilirsiniz. Ayazma'daki Vahit'in Yeri'nde veya yine Dört Hanımeli'nde bulup tadabilirsiniz.
Bozcaada arabasız gezilir mi? Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz.
Kumsalın üstündeki yol boyunca sıralanmış restoranlar plaja ayrı bir hava katıyor. Bozcaada'da sadece beach olarak hizmet veren sadece bir tesis, Habbele koyunda bulunuyor. Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor.
Bozcaada köyü olmayan tek ilçe olduğu gibi büyük zincir marketlerin den hiç birinin bulunmadığı ilçe olarak ta ünlüdür. Belediye yerel esnaf ve üreticisini korumak adına Bozcaada Belediyesi hiçbir büyük zincir markete ada sınırlarında ruhsat vermemektedir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.
Bozcaada'ya günübirlik gelmek oldukça yanlış olur. Zaman varsa en az 1 hafta kalınmalıdır.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Bozcaada'ya Özgü Üzümler. Bozcaada'nın, kendine has dört çeşit üzümü var. Bu üzümler Kuntra, Karalahna, Vasilaki, Çavuş. Kuntra, Karalahna'dan kırmızı şarap, Çavuş ve Vasilaki'den beyaz şarap yapılıyor.
Sonbahar aylarında yapılacak ziyaretlerde ise denizden gelen rüzgarların yaratacağı serinlik etkisi göz ardı edilmemelidir. Bundan dolayı da kalın giysiler tercih edilebilir. Bozcaada'ya her mevsim ziyaret gerçekleştirmek mümkün olduğu için kışın yapılacak gezilerde atkı ve bereler de unutulmamalıdır.
Yolun uzunluğu toplam 65 km. Yol üstünde sırasıyla mola verebileceğiniz görülmeye değer yerler ve Bozcaada'ya mesafeleri şöyle: Assos/ 65 km. Tepedeki ünlü Athena tapınağında tüm Ege'yi selamlayın, özellikle gün batımında büyüleyici bir ortamı var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri