Cilt ve saç sağlığı için de oldukça önemli olan çam balı hem besin olarak tüketiliyor hem de süte karıştırılarak içiliyor. Tadı sert olan bitki çaylarına da çam balı karıştırılabiliyor. Kansızlığa doğal bir çözüm olarak görülen çam balı kahvaltılarda da mutlaka tüketilebiliyor.
3. ÇAM BALI NASIL TÜKETİLİR? Çam balı, tıpkı çiçek balı gibi istenen her şekilde tüketilebiliyor. Tek başına rahatlıkla tüketilebilecek olan çam balı, çeşitli yiyecek ve içeceklere de eklenebiliyor. Çam balı, içim sıcaklığındaki çeşitli bitki çaylarına ve sıcak süte de gönül rahatlığıyla ilave edilebiliyor.
1) Yorgunluğa İyi Gelir
Çam balı da yorgunluğa oldukça iyi gelen bir doğal gıdadır. Bundan dolayı çam balı yorgunluğa karşı günde 2 kaşık olmak üzere tüketilebilir. Düzenli olarak çam balı tüketildiği durumlarda yorgunluk ve bitkinlik gibi şikayetlerinizin ortadan kalktığını göreceksiniz.
Özellikle akciğer açısından önemli ölçüde faydası vardır ve akciğeri tedavi edici niteliktedir. Bu sebeple akciğer hastalarının tedavisinde kullanılması uzmanlar tarafından önerilir.
Kendine özel taze çam ve odunsu tadı vardır. Çiçek balından daha az tatlı olup genzi yanmaz.
İlgili 36 soru bulundu
Halk arasında balın bozulabileceği yönünde düşünceler bulunmaktadır. Ancak hakiki bir baş bozulmaz. Gerçek balın bazen kristalleştiği görülebilir ancak bu bozulmuş anlamına gelmez. Bu yüzden gerçek balın bozulmadığı görülmektedir.
Cilt ve saç sağlığı için de oldukça önemli olan çam balı hem besin olarak tüketiliyor hem de süte karıştırılarak içiliyor.
Grip, nezle, bronşit gibi hastalıklara karşıdır, balgam sökülmesine yardımcı olur.
Bir kibriti hafifçe balın içerisine batırın. Ardından kibriti yakın. Eğer bal değdirdiğiniz kibrit yanmaya başladıysa bal gerçek ve saftır, yanmıyorsa sahtedir.
Beynin mükemmel çalışması için sabahları ve akşamları aç karnına bir çorba kaşığı bal yemek ve beyin ısısını vücut ısısından 1 derece üstünde tutmak gerekiyor.
Çam balında bulunan doğal fruktoz, çiçek balından daha az miktardadır. Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir.
* Çam balı, ishali kesici ve ödem atıcıdır. İştahı kestiği için şeker krizine mani olur ve doğal yollarsan kilo verdirir. Kısacası çam balı zayıflatır.
İçeriğindeki vitaminler başta olmak üzere tüm yararlı maddeler sayesinde çam balı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Bu sayede vücudu birçok hastalığa karşı koruduğu söyleniyor. Mide ve bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek oluyor, bu özelliğiyle birçok sindirim sorununa iyi gelebiliyor.
Kaçkar Akasya balı, diğer ballar arasında en iyi bal çünkü yerleşim alanlarına en az 10 km uzaklıktaki akasya ormanları içerisinde yer alan karakovanlardan elde ediliyor. Faydaları: Bu bal çeşidi özellikle sinir sistemini koruyucu ve güçlendirici özelliğiyle bilinir.
Bu noktada belirtebiliriz ki, bal çeşitlerinin en popülerleri olan çiçek balları en çabuk kristalleşen bal türünü oluşturuyor. Yüksek glikoz ve fruktoz oranına sahip olan bu bal çeşitleri süreç içerisinde daha çabuk şekerlenebilirken; çam balı ise daha geç şekerlenmeye uğraması ile biliniyor.
En iyi çam balı markasını sorarsanız cevabımız çok basit: balparmak! Ege Bölgesi'ndeki çam ağaçlarından üretilen Balparmak Çıtkapak Çam Balı, tadı ve zengin içeriği ile kalpleri kazanır.
Peki balın son kullanma tarihi olur mu? Balın son kullanma tarihi aslında olmaz. Çünkü bala su değmedikçe bal orijinal bir balsa bozulmayacağından bir tarih vermek doğru olmayacaktır. Yinede günümüzde satılan ballarda 2 yıl gibi bir süre konulmaktadır.
Bu durum Kasapoğlu tarafından şu şekilde açıklanmaktadır: Balın mayalanması veya bozulması anlamına gelir. Su oranı yüksek olan ballarda şekere dayanıklı mayalar şekeri parçalayarak alkol ve karbondioksit oluşturur ve bal köpürür.
Bal içerisinde folat ve bolca C vitamini barındırmasından dolayı yoğurtla beraber tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuda enerji veriyor. Sinirleri sakinleştirir.
Balın içeriğinde C vitamini, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri, kalsiyum, fosfat, sodyum, demir, magnezyum, potasyum, klorür bulunur.
TATLIDAN SONRA İÇİLEN SUYA DİKKAT!
Tatlının arkasından kesinlikle su içilmemeli. Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur.
Donma ve şekerlenme yapmayan bu bal, uzun yıllar boyunca muhafaza edilebilir. Bu nedenle çam balı donar mı diye bir endişeniz olmasın. Çünkü hakiki çam balı donma yapmaz. Çiçek balı ile kıyaslandığında glikoz ve fruktoz oranı çok düşüktür.
Ballı süt, içim sıcaklığındayken doğrudan tüketilebiliyor. Yüksek etkili bileşenlerinden dolayı, anasonlu ve tarçınlı ballı süt tarifinin günde iki bardak ile sınırlandırılması öneriliyor.
Bu mucizevi sütü hazırlamak oldukça kolaydır. 1 bardak ılık süte 1 tatlı kaşığı ya da 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri