Elde çamaşır yıkamak için deterjan, sıvı sabun veya beyaz sabundan hangisini kullanırsanız kullanın, yıkama işlemini mutlaka eldivenle birlikte yapmalısınız. Beyaz sabun bile kullansanız eldiven takmayı ihmal etmemelisiniz.
Sabunu bir şişede suyla karıştırın ve bulaşık makinenizin deterjan haznesine doldurun, hepsi bu! Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz. Deterjan haznesine rendelediğiniz sabundan ekleyin ve çamaşırlarınızı bununla yıkayın.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur.
Ama artık onları sonsuza kadar bembeyaz saklayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak. Diğer bir yöntem ise sıcak suya bir su bardağı beyaz sirke eklemek ve beyaz çamaşırları bir gün boyunca suyun içinde bekletmek.
Merhaba arkadaslar evde çamaşır deterjanı yok yerine ne kullanabilirim? Şampuan, bulaşık deterjanı, yumusatıcı sıvı sabun var.
İlgili 37 soru bulundu
Canan Karatay çamaşır deterjanı yerine alternatif bir ürünü işaret etti. Canan Karatay, kendi evinde çamaşır deterjanı yerine sodyum bikarbonat kullandığını açıkladı.
Şampuanla Çamaşır Yıkamak
Şampuanla çamaşır yıkandığı takdirde kıyafetteki lekeler çıkmamakla beraber yıpranır ve köpük köpük kalır. Sadece oda değil çamaşır makinesine konulan kıyafetlerle birlikte köpük artışı fazlaysa hem makineye ağırlık verip bozabilir , hem de etraf köpük içerisinde kalır.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Bu durumun nedeni makinenin içinde biriken kirlerdir. Bu kokunun önüne geçmek için ihtiyacınız olan tek şey bulaşık makinelerinde kullanılan ve plastik içermeyen tabletlerdir. Tableti makinenin deterjan bölmesine koyarak 40 derecede çalıştırın. Program sona erdiğinde makinenin içindeki tüm kirler temizlenmiş olur.
Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Hem renkli kıyafetlerinizde hem de beyazlarınızda gözle görünür ve hızlı sonuç almanızı sağlar. Miss Arap Sabunu kıyafetlerinizin dokusunu ve rengine zarar vermez.
Bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanından çok daha düşük maliyetli olabiliyor ve çamaşırları da temizleyebiliyor. Ancak sıvı bulaşık deterjanını çamaşır deterjanından çok daha az kullanman gerektiğini unutmaman gerekiyor. Çok fazla bulaşık deterjanı eklemek, çamaşır makinesinin köpük içinde kalmasına neden olacaktır.
Koyu renkli kumaşlar yüksek sıcaklıkta yıkandığında çekme ya da renklerde solma riski taşımaktadır. Açık renkli giysileri ise 30 ila 40 derece gibi düşük sıcaklıkta ve hatta soğuk su kullanarak yıkayabilirsiniz. Ama dayanıklı kumaştan üretilmiş beyaz giysilerinizi 60 dereceye kadar sıcak suda yıkayabilirsiniz.
Çamaşır yıkama işlemi sırasında deterjan gözüne çok az şampuan koymak, bazı faydalar sağlayabilir. Ancak bu faydalar, şampuanın miktarına ve çamaşırların miktarına bağlı olarak değişebilir. Öncelikle, az miktarda şampuan kullanmak, çamaşırların daha az köpürmesine ve su tasarrufu sağlamasına yardımcı olabilir.
Dolayısıyla elde çamaşır yıkamak için sıvı sabunları tercih etmemek gerekir. Bununla birlikte, elde çamaşır yıkamak için uygun bir deterjan yoksa ve kişinin eldiven bulma imkanı yoksa, basit kirleri temizlemek için sıvı sabun kullanılabilir.
Hassas giysilerinizi yıkama talimatına uygun olarak, güvenli bir şekilde yıkayabilirsiniz.
Durulama esnasında beyaz sabunla son bir kez yıkayabilirsiniz. Aslında gerçek anlamda kirli olmayan çamaşırlar direkt olarak sıcağa yakın ılık su ve beyaz sabun ile yıkayabilirsiniz.
Çamaşır makinesinde de kullanmayın
Ayakkabılar, kotlar ya da kalın ketenlerin üzerindeki lekeleri kolaylıkla çıkarsa da ipek ve deri gibi hassas kumaşlardan uzak tutmakta yarar var. Çamaşır makinesine asla dökülmemesinin nedeni ise üstteki maddeyle aynı aslında; makinenizin başa çıkabileceğinden fazla köpük!
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Fairy bulaşık deterjanı, makinede kullanılan temizlik ürünlerinden biridir.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Domestos Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Yetişkinlerin cilt ve saç temizliğinde daha sağlıklı olduklarını düşünerek bebek şampuanlarını tercih edebildiklerini söyleyen Öğr. Üyesi Dr. Genada Sinani, "Bebek şampuanı yetişkin cildinde güvenle kullanılabilir mi? Kısacası evet.
Bir de her zaman aynı şampuanı kullanmayın. Kendinize iki çeşit ürün seçin ve onları dönüşümlü olarak kullanın. Aynı şampuanı uzun süre kullanırsanız, saçınız alışır ve tepki vermemeye başlar. Banyo suyunuz mümkün olduğu kadar ılık olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri