Çamlıca Radyo &
Kule'nin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası ile İstanbul'u ilk defa bu kadar ayrıcalıklı göreceksiniz. Kuleye iniş ve çıkışınızı ise son derece hızlı ve modern asansörlerle sağlayacaksınız.
İstanbul Belediyesi tarafından olası bir deprem esnasında ve sonrasında önem teşkil edecek bir iletişim tesisi olarak kabul edilen kulenin doğrusal olmayan performans bazlı depreme dayanıklı tasarımı kulenin en yüksek şiddetli kabul edilen deprem sonrasında bile kullanıma açık kalmasını sağlar.
"9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME DAYANABİLİR"
Çelik anteni ile birlikte yerden 369 metre yüksekliğe ulaşan kulemiz 9 büyüklüğünde depreme ve şiddetli rüzgarlara karşı dirençli bir şeklide inşa edilmiştir. Zemin kotu 218 metre olan Çamlıca Kulesi'nin zemin altında 4 kat ve üzerindeki 45 katı ile toplamda 49 katı bulunmaktadır.
Yüzyılın projesi olarak adlandırılan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan Marmaray, küresel ısınmadan ve olası tsunamiden etkilenmeyecek, istanbul'da meydana gelebilecek 7.5 şiddetindeki bir depreme dayanıklı olacak.
İlgili 25 soru bulundu
Yaklaşık 1000 ton ağırlığında olan çelik anten 203,5 metre yükseğe, betonarme yapının üzerine inşa edildi.
Toplam 30.150 metrekare alan üzerinde kurulu olan Çamlıca Kulesi deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısıdır. Kule zemin altında 4, zemin üzerinde 45 olmak üzere toplam 49 kattan oluşmaktadır. Projesi yarışma ile oluşturulmuş ve ardından 3 boyutlu olarak tasarımı yapılmıştır.
Gözlem platformunun 1965 yılında açıldığı Brasília Televizyon Kulesi'nin tamamlanması 1967 yılına kadar sürdü. Tamamlandığında 218 metre olan kuleye 1987 yılında 6 metrelik bir anten daha eklenmesiyle toplam yüksekliği 224 metreye kadar çıktı.
Çamlıca Kulesi'nde gerçekleşen 'Seyyah 360' projesi, 125m2 alana kurulu üstün teknoloji ve en iyi kalitede film içeriklerinin bütünleştiği hareketli sinema sistemiyle izleyicilere gerçeğin ötesinde çok boyutlu bir yolculuk keyfi vadediyor.
3 yaş üstü her yaş grubuna hitap eden toplam 6 Modülden oluşan 6 kişilik gruplar halinde katılabildiğiniz, Ay'a yolculuk temalı bir aktivite. 2081 yılındayız. Türkiye Uzay Ajansı Ay'a astronot göndermiş, bir araştırma üssü kurmuştur.
Çamlıca Kulesi 2023 yılı giriş ücreti tarifesi şu şekildedir; Tam giriş ücreti = 100 TL. 25 yaş altı öğrenci, 65 yaş üstü, birinci dereceden şehit yakını, engelli ve gazi olan vatandaşlar için giriş ücreti = 40 TL. Yabancı vatandaşlar için belirlenmiş olan giriş ücreti = 250 TL.
Toplam 30.150 metrekare alan üzerinde kurulu olan Çamlıca Kulesi deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek yapısıdır. Kule zemin altında 4, zemin üzerinde 45 olmak üzere toplam 49 kattan oluşmaktadır. Projesi yarışma ile oluşturulmuş ve ardından 3 boyutlu olarak tasarımı yapılmıştır.
Ziyaretçiler, Çamlıca Kulesi'nin 33. ve 34. katlarında bulunan seyir teraslarında panoramik İstanbul manzarasını izleyebiliyor, deneyim alanlarında vakit geçirebiliyor, 39. ve 40. katlarında bulunan 360 Kule & Restoran'da manzara eşliğinde Türk ve dünya mutfağının özel sunumlarından faydalanabiliyor.
Bakım sırasında vincinden düşen parçalar yüzünden hasar gören Çamlıca Kulesi ziyarete kapatıldı.
Çamlıca Kulesi'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, bu gece kulenin dış cephesinde yapılan rutin bakım sonrasında cephe vincinden parçalar düştüğü ve dış cephede hasar meydana geldiği belirtildi.
Yapımına Mart 1972 yılında başlanan kule Temmuz 1976 yılında tamamlanmıştır. Kule metre yüksek konik beton kule ve üstündeki çelik direk ile toplam 166 metre yüksekliğe sahipti ve 268 metre rakımda bulunuyordu. Çamlıca Kulesi'nin tamamlanmasının ardından 25 Kasım 2020 tarihinde yıkılmıştır.
Uzunlukları 98,5 metre ile 135 metre arasında değişen 11 tünel parçasının birleştirilmesiyle Boğaz'ın altında 1,4 km uzunluğunda batırma tüp tünel inşa edildi. Tüneller en derin oldukları noktada deniz seviyesinin yaklaşık 58 metre altından geçiyor.
2004 yılında yapımına başlanan Marmaray projesi kapsamında bazı istasyonların açılışı bugün yapılıyor. Marmaray ile İstanbul Boğazı'nın iki yakasındaki Üsküdar ve Sirkeci ise denizin altından, yere batırma tekniğiyle inşa edilen tüp geçitle birbirine bağlanıyor.
Selam, ilk önce şunu söylemeliyim ki Marmaray toplam 43 duraktan oluşmaktadır. Bu duraklardan sadece; Ayrılık Çeşmesi-Üsküdar-Sirkeci-Yenikapı arasında Marmara Denizi'nden dolayı yer altından gitmektedir. Geriye kalan 39 durak ise yer üstündedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri