"İstanbul'dan uzaklaşmayayım ama tatil de yapayım" diyenlerdenseniz ve Çatalca'nın en güzel köyü hangisi diye de merak ediyorsanız, Ormanlı köyü tam da size göre bir yer. Zira Durusu (Terkos) Gölü'nün batısındaki yerleşim bölgesi hem İstanbul'a yakın hem de ülkemizdeki en güzel doğa alanlarından.
Çatalca ilçesinde toplam 27 adet köy vardır.
Mübadele Müzesi, Topuklu Çeşmesi, Georgios Kilisesi, Çatalca Ali Paşa Camii, Kurşunlugerme Su Kemeri, İnceğiz Mağaraları, Ormanlı Plajı, Yalıköy Plajı, Çilingoz Plajı ve Evcik Plajı ilçedeki diğer görülmeye değer yerlerdir.
ÇATALCA ZEMİN KOŞULL DAĞILIMI VE DAYANIKLILIĞI
Vs30 parametresine göre 150- 500m/s arası koşullara sahip zeminler zayıf, 600 ve 1392m/s arası zeminler kaya ve güçlü olarak gösteriliyor.
İlgili 38 soru bulundu
Çatalca ilçesinin büyük bir kısmının havza sınırları içinde kalması ve orman arazilerinin önemli bir alan tutması nedeniyle ilçenin en fazla pirim yapan alanları arsında ilçenin kuzey kısımları olan Boyalık, İzzettin, Terkos ve ilçe merkezine yakın bölgeler olarak öne çıkıyor.
Osmanlı döneminde bir av ve kışlak yeri olarak kullanılan Büyükçekmece'ye özellikle 1829 Osmanlı-Rus savaşından sonra çok sayıda Türk göçmen yerleşmiştir. 1876 yılında Çatalca Sancağı'na ilçe olarak bağlanan Büyükçekmece, 1926 yılında Çatalca'nın ilçe ilan edilmesiyle birlikte Çatalca'ya bağlı bir bucak yapılmıştır.
Yüzölçümü itibarıyla İstanbul'un en büyük ilçesi olan Çatalca'nın yüzölçümü 115,11 Km, İl merkezine uzaklığı 56 Km'dir. Güneyde Büyükçekmece'ye, batıda Silivri'ye ve Tekirdağ ilinin Saray ilçesine, doğuda Arnavutköy ilçesine komşudur.
İstanbul'da denize girilebilecek yerlerin ilk sıralarında bulunan Çilingoz Plajı, Çatalca ilçesine 65 kilometre uzaklıktadır. Sıcak yaz aylarında Çilingoz Plajı'na günübirlik gidebilir veya birkaç gün kamp kurabilirsiniz. Şehrin bozulmamış bir doğasını gözler önüne seren plaj, son zamanlarda oldukça ünlendi.
Son 5 yılda sürekli değerlenmeye devam eden Çatalca, bundan sonra daha da yüksek değerlenme yaşayacak bölgelerden biri olarak kabul ediliyor. Diğer bir deyişle 2021 yılında arsa yatırımı yapmak isteyenlerin, öncelikli olarak değerlendirmeye alacağı bölgelerden biri kesinlikle Çatalca olmalı.
Trakya Bölümü'nde yer alan Çatalca İlçesi'nin toplam yüzölçümü 1130 km2'dir. Kuzeyde Karadeniz, güneyde Silivri ve Büyükçekmece, doğuda Arnavutköy ilçeleri ile batıda Tekirdağ İline bağlı Çerkezköy ve Saray ilçeleri yer almaktadır.
Çatalca, Hakkâri ilinin Şemdinli ilçesine bağlı bir köydür.
Çatalca Yarımadası ve ya Paşaeli Yarımadası, Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde, Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki topraklarının en doğu noktasını oluşturan toprak parçasıdır. Yarımadayı çevreleyen sular kuzeyde Karadeniz, doğuda İstanbul Boğazı, güneyde Marmara Denizi'dir.
Çilingoz Denizi
1200 metre büyüklüğündeki denizi Karadeniz'e kıyısı olduğundan dolayı oldukça dalgalıdır. Denize girmek isteyenler dikkat etmeli ve bu bölgede çok yüzmeyi tercih etmemelidir. Saklı cennet olarak bilinen bu bölgede dilediğiniz gibi kafa dağıtabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
En temiz deniz suyuna sahip bölgeler ise Silivri, Arnavutköy ve Çatalca'da.
Anadolu yakası ilçelerinin toplam alanı ise 1.898 km2'dir. İstanbul'un alan olarak en büyük ilçesi 1.040 km2'lik alanıyla Çatalca'dır.
Çatalca İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır. Çatalca, İstanbul'un batı sınırında yer alan ilçedir. Aynı zamanda yüz ölçümü olarak şehrin en büyük, nüfus olarak Adalar ve Şile'nin ardından şehrin en küçük ilçesidir.
Çatalca İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Çatalca İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Çatalca, yüzölçümü bakımından İstanbul'un en büyük ilçesidir. İstanbul'un batı sınırında kurulmuş bir kent merkezidir.
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
Arsa almak isteyenler gelişime açık bölgeleri araştırır. Kentsel dönüşüm, okul-hastane yapımı gibi nedenlerle değerinin artacağına kesin gözüyle bakılan yerlere yatırım yapmak daha mantıklıdır. Bunun yanı sıra hali hazırda değerlenmiş bölgeler de yatırım kaynağı olarak düşünülebilir.
Vatandaşlar, arsa için ise başvurularını Ziraat Bankası ve e-Devlet üzerinden yapacaklar. İşyeri başvuru bedeli, 2.000 TL, arsa satışı başvuru bedeli 500 TL olarak yatırılacak.
Ayrıca devletin tasarrufuna tabi olan tüm yerler, tescilli hazine malları, ormanlar, mera ve kışlak gibi orta malları da hazine arazilerine dahildir. Bu araziler; duruma ya da isteğe göre kiralanabilir ya da satın alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri