Kıl kurdunu döken yiyecekler arasında lezzetli bir atıştırmalık olan kabak çekirdeği de vardır. Bağırsak kurdu kabak çekirdeği tedavisi ile vücuttan atılmaktadır. Bunun için kabak çekirdeğini taze şekilde tüketmeniz gerekir.
''Bağırsak kurtlarını kısa sürede tedavi eden kabak çekirdeği nasıl kullanılır?'' sorusunun cevabı da oldukça basittir. Kabak çekirdeği su ile kaynatılarak, demlenmesinin ardından doğru ve düzenli bir şekilde içilebilir. Ya da kabak çekirdeğini bal ile karıştırarak bir kase kadar tüketilebilir.
Kabak çekirdeğinin içerisinde Cucurbitacin olarak adlandırılan bir madde bulunuyor. Bu madde parazitler ile mücadele ederek bağırsak kurtlarını tedavi eder. Düzenli bir şekilde kabak çekirdeği tüketildiği takdirde bağırsak kurtları vücuttan dışarıya atılacaktır.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
İlgili 18 soru bulundu
Solucan, kılkuyruk, tenya gibi parazitler daha çok çiğ sebzeler başta olmak üzere besinlerin yenmesi sonucu insanlara bulaşır. İyi yıkanmamış salatalar, meyveler, çiğ köfte gibi çiğ etlerin yenmesi bu gibi parazitlerin bulaşmasında rol oynar.
10) Kabak Çekirdeği
Bunun için kabak çekirdeğini taze şekilde tüketmeniz gerekir. Kabak çekirdeği bağırsakları aktif hale getirir ve kurtların vücuttan atılması için metabolizmayı çalıştırır. 7 gün boyunca günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bağırsak kurtlarından kolayca kurtulabilirsiniz.
Kıl kurdu bitkisel çözümü denildiğinde, sirkeden sonra akla ilk gelen seçenek sarımsaktır. Eğer yapabiliyorsanız, kıl kurdu şikayetleri tamamen ortadan kaybolana kadar her gün birkaç diş sarımsak çiğneyebilirsiniz. Sarımsak çiğnemek size göre değilse, yemeklerinize bol miktarda sarımsak ekleyebilirsiniz.
Bağırsakların düzenli olarak çalışmasında etkilidir. Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabak çekirdeği yağı kemikleri güçlendirir.
Lif bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, mide yanmasını rahatlatır. Hazmı kolaylaştıran ve mide hastalıklarına iyi gelen kabak çekirdeği, sindirim sistemi rahatsızlıklarına de oldukça faydalı olduğu için bağırsak sağlığını da korumaktadır. Kabak çekirdeği, solucan ve tenya dökmeye yardımcı olur.
Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcıdır. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Küçük iplik parçaları gibi görünen bu kurtlar, altı hafta kadar yaşayabilir. Yumurtaları çıplak gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Kıl kurdu kişiye çoğunlukla kaşıntı ve rahatsızlık hissi dışında zarar vermez ve tedavisi kısa sürer.
Kötü hijyen koşulları, kötü sanitasyon, el yıkama alışkanlığının olmaması, aynı yatağı, koltuğu paylaşma, elbise paylaşma, bulaşmayı arttırır. Yuva, kreş, huzur evi, yurtlarda sık görülür. Ağız yoluyla bulaşan yumurtalar bağırsakta açılarak 1- 2 ayda parazit haline döner.
Kıl kurtları yumurtalarını geceleri bırakırlar. Bu sebeple sabahları anal bölgeyi yıkamak vücuttaki kıl kurdu yumurtalarının sayısını azaltmaya yardımcı olabilir.
Tedavide anti-parazit ilaçlar, kullanılır. Bu ilaçların en yaygın kullanılanları; Albendazol (Albenza), Ivermektin (Stromectol) ve Mebendazol'dür. Bir ila üç gün boyunca alınan bu ilaçlar yetişkin kurtçukları öldürür. Hafif karın ağrısı veya ishal gibi yan etkileri olabilir.
Bilhassa uyurken sık sık ağızdan su akabilir ve parazitler ağız kokusuna da sebep olmaktadırlar. Dışkı kıvamı sık sık değişiyor ve ishale benzer bir hal alıyorsa bu da parazitlerin varlığını işaret edebilir. Mide bulantısı, kilo kaybı ve kilo alamama, gelişimde gerilik, ciltte kaşıntı da diğer belirtiler arasındadır.
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Bağırsak solucanlarının ortak belirtileri şunlardır:
Bağırsak solucanı olan bir kişi dizanteri yaşayabilir. Dizanteri dışkıda kan ve mukus ile ishale neden olan bağırsak enfeksiyonudur. Bağırsak solucanları ayrıca rektum veya vulva çevresinde döküntü veya kaşıntıya neden olabilir.
Bu, enfeksiyonun yeniden bulaşmasını ve yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Tüm dozlar tamamlanana kadar sıkı hijyen gereklidir. Protozoal bağırsak enfeksiyonları tedavi gerektirmeyebilir. Enfeksiyon hafif olduğunda sağlıklı kişilerde birkaç hafta içinde kendiliğinden geçebilir.
Kıl Kurdu Evde Doğal Tedavi Yöntemleri
Kıl kurdundan kurtulmak için evde uygulanabilecek bazı doğal tedavi yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan ilki bitkisel bazı çayların düzenli olarak kullanılmasıdır. Özellikle papatya, zencefil, zerdeçal çaylarının tüketimi bu durumun geçmesine yardımcı olabilmektedir.
Kıl kurdu sıklıkla anal bölgede enfeksiyona yol açmakla birlikte kadınlarda kaşınma esnasında yumurtaların vajina bölgesine itilmesi sonucunda vajinal kıl kurdu enfeksiyonuna da neden olabilir. Bu durumda kıl kurdu enfeksiyonu vajina duvarında, rahim içinde veya fallop tüplerinde yaygın enfeksiyonla seyredebilir.
Sarımsak ile birlikte elma sirkesinin bir kavanoza eklenip bir süre beklenmesi gerekir. D-Sonra bu bekleyen sirkeden bir bardak içerek tüm kıl kurtlarından kurtulabilirsiniz. Bu yöntem dışında üzüm ya da elma sirkesine ezilmiş sarımsak karıştırılıp anüse sürülmesi de kıl kurtlarının dökülmesini sağlamaktadır.
Zerdeçal: Anti – parazit bir özelliğe sahip olan zerdeçal bağırsak kurdu tedavisinde oldukça etkilidir. Bu bitkiyi yemeklerinizde bolca tüketebilirsiniz. Kekik: Faydalı sonuçları ile bağırsak kurdunun tedavisinde çok sık tercih edilen kekik kısa sürede etkisini göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri