Pişme esnasında ciğerlerin üzerine (önceden bir kapta hazırlanarak karıştırılan)
Ciğerler yıkanır kağıt havlu ile kurulanır. Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür . Pulbiber, tuz ,kimyon ilave edilir iyice harmanlanır bi gece önceden yapılır terbiye edilir.
Kekik, Kimyon, Nane, Beyaz Karabiber, Tatlı Toz Biber, Tuz.
Günümüzde ekşi bir tat vermesi için salatalara ve yemeklere konulan sumak baharatı karaciğer fonksiyonları için birebir fayda sağlar. Sumak çayı düzenli tüketildiğinde karaciğerdeki tüm toksinleri atmada yardımcı olur.
İlgili 22 soru bulundu
Soğanlar kavrulmaya yakın salça ve domates eklenir. Sarımsak eklenir. Domatesin suyu çıkınca ciğerler eklenir. istenilen miktarda tuz ve acı baharatlar ilave edilir. Ciğerler yumuşayana kadar pişirilir.
Çok Lezzetli bir ciğer kavurma tarifi mutlaka deneyin👍 MALZEMELER 100 GR KUYRUK YAĞI 600 GR CİĞER (dana kuzu farketmez) 2 ADET SOĞAN 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA TUZ KARABİBER VE KİMYON.
Ağızda dağılan harika bir kıvam için ciğer marine ederken özellikle süt kullanmanızı tavsiye ederiz. Sütlü bir marine sosunda 1 ya da 2 saat bekletmeniz bu kıvam için yeterli olacaktır. Pişirme süresi önemli! Arnavut ciğeri gibi ciğer sote tariflerinde pişirilme süresi 20-25 dakikayı kesinlikle aşmamalıdır.
Hangi şekilde pişirirseniz pişirin, ciğeri tavaya koyduktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kesinlikle açmayın. Aksi takdirde ciğeriniz sertleşir. Ciğer pişirirken kötü kokmasını önlemek için una bulayabilirsiniz. Unun içine kişniş de ilave ederseniz koku sorununu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
Ciğer yıkanıp küp küp doğranır ve haşlanıp bir kenara alınır. Bir tavaya biraz yağla soğan ve patates alınır. Salça tuz ve baharat eklenir. Ciğerler de eklenip güzelce karıştırılır.
Ciğeri pişirmeden önce yapılan en büyük hataların başında ciğeri yıkamak geliyor. Kullanacağınız ciğer türü (kuzu, dana vb) hangi tür olursa olsun yıkmamanızı öneririz. Ciğerleri pişirmek istediğiniz boyutlarda kestikten sonra bir süzgecin üzerine alın. Altına bir kap koyun ve yıkamadan bu şekilde bekletin.
Ciğere en iyi kimyon gider
öyle ye. eğer kuzu veya dana ciğerse bunların yanına sos gitmez. yanına ister sumaklanmış soğan, ister soğan-maydonoz ikilisi konur ve yenir.
Herşeyden önce aldığımız kuzu ya da dana ciğerinin taze olması oldukça önemli. Mümkünse ciğerciden almanızı öneririm. Ciğeri ister kızartma isterseniz de sote olarak yapın hiç farketmez her iki şekilde de ciğerin üzerindeki ince zarı soymamız gerekir.
Ciğerler suyunu çekip yağla kavrulmaya başlayınca yarım ay şeklinde ince ince doğranmış soğan ve tereyağı eklenir. Ara ara karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. İnmeye yakın tuz, kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır. Sıcak servis edilir.
Ben ciğeri kasabıma hazırlattım. Ciğerinizi küp küp kesin. Ciğeri kesinlikle yıkamayın. Bir süzgeçe alın ve süzülmesini sağlayın.
Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmeli. Ciğer 1-1,5 dakikadan fazla pişirilmemeli. Unutmayın ciğeri sertleştiren fazla pişirmektir. Daha lezzetli bir ciğer için kızartma yağından az bir miktar başka tavaya alınıp içine kırmızı biber eklenmeli biraz kavrulmalı ve pişen ciğerin üzerinde gezdirilmeli.
Ağız kokusu varlığında ilk önce ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Yemekten sonra dişler ve dil fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve bol su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılmalıdır. Bu gibi değişiklikler yaptıktan sonra ağız kokusu devam ederse, diş hekiminize başvurulması gerekir.
Ciğerin süt ile terbiyelenmesi kanın ciğerden temizlenmesini ve koku yapmamasını sağlarken, daha çok yumuşaklık, lezzet katıyor.
Ciğeri zarından ayırarak küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. İyice suyu süzüldükten sonra içine kekik, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Bir tepsiye unu serperek yayın ve ardından ciğerleri dökerek karıştırın. İyice kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Ciğerlerin rengi dönüp suyunu çekmeye başlayınca sıvı yağı ekleyelim ve birkaç dakika kavuralım. Yemeklik veya piyazlık doğranmış soğanı ilave edip birlikte kavurmaya devam edelim. Soğanlardan 1-2 dk sonra biberleri ekleyelim. Mevsimiyse eğer kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyelim.
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Kuşbaşıdan daha küçük tavalık doğradığımız ciğerler bir tencereye alınıp yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ciğerler pişerken ayrı bir tencereye çok ufak doğradığımız kuyruk yağı alınır ve kısık ateşte erimesi beklenir eriyen kuyruk yağının içine sıvı yağda eklenir.
1. adım: Ciğerlerin zarını çıkarttıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Kanı süzülmesi için bekleyin. 2. adım: Ciğerleri unladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dilerseniz unlamayı karabiber ve tuz karışımıyla yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri