Ana dilinizi yabancı dil bilgilerinizle beraber belirtmeyi unutmayın. Aksi takdirde kafa karışıklığına sebebiyet verebilirsiniz, özellikle de yurt dışında bir işe başvuruyorsanız. En üstte ana dilinizi belirterek sırayla en iyi bildiğiniz dilden en az bildiğiniz dile doğru yabancı dilleri CV'nize yazın.
Eğer başvurduğunuz iş yabancı dil bilmenizi gerektiriyorsa, özgeçmişinizde mutlaka bir "yabancı dil" bölümü bulunmalıdır. Burada, "çok iyi", "iyi", "orta" gibi sıfatlardan kaçınılması tavsiye edilir. Bunun yerine o dil ile alakalı yeteneklerinizin seviyelerini yazmanız önemlidir.
C2 İngilizce Seviyesi – Anadil Seviyesi (Proficient)
Okuduğunuz ve duyduğunuz her şeyi tam olarak anlayabilirsiniz. Sözlü ve yazılı tüm bilgileri özetleyebilir ve baştan yazabilirsiniz. Kendini anlık, akıcı ve net bir şekilde ifade edebilirsiniz.
Bunlar A1 (Beginner), A2 (Elementary), B1 (Intermediate), B2 (Upper Intermediate), C1 (Advanced) ve C2 (Proficient) şeklindedir. A1, A2, B1, B2, C1, C2 İngilizce dil seviyeleri nelerdir ve nasıl belirlenir? İngilizce seviyeleri ile ilgili detaylara ulaşmak için içeriğimize bakabilirsiniz.
Başvuracağınız pozisyon için Almanca diline ihtiyacınız yoksa, örneğin İngilizce bilmeniz yeterliyse o zaman CV'nizi İngilizce hazırlamayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, iş görüşmesine çağrılırsanız iş görüşmesini de CV'nizi hazırladığınız dilde yani İngilizce yapma olasılığınız yüksektir.
İlgili 29 soru bulundu
Ana dilinizi yabancı dil bilgilerinizle beraber belirtmeyi unutmayın. Aksi takdirde kafa karışıklığına sebebiyet verebilirsiniz, özellikle de yurt dışında bir işe başvuruyorsanız. En üstte ana dilinizi belirterek sırayla en iyi bildiğiniz dilden en az bildiğiniz dile doğru yabancı dilleri CV'nize yazın.
Ana dil kelimesinin nasıl yazıldığı konusunda kafanız karışık olabilir. Ana dil kelimesi birleşik kelime gibi görünse de aslında ayrı yazılan birleşik kelimelerdendir. Türk Dil Kurumu ana dil kelimesinin doğru yazılışı "ana dil" şeklinde göstermektir.
A1 seviyesi genellikle başlangıç seviyesi veya İngilizce olarak beginner (başlangıç) düzeyi olarak ifade edilir. İngilizce A1 seviyesi en temel düzeydeki seviyedir. A1 İngilizce seviyesinde öğrendiklerinizle basit diyalogları anlayabilir, basit diyaloglar kurabilir ve rutin işleri tarif edebilirsiniz.
A1 seviyesindeki bir kişi, diğer akademik ya da profesyonel amaçlı işler için yeterli seviyede değildir. CEFR ilkelerine göre, A1 İngilizce seviyesindeki bir kişi: Somut bir türdeki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan günlük konuşma ifadelerini ve çok temel ifadeleri anlayabilir ve kullanabilir.
Örneğin Latince gibi.” tanımlıyor. Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğünde Topaloğlu (1989: 24) “ana dil” için: “Akraba oldukları kabul edilen dillerin aslını kaynağını oluşturan dil. Altay dili Türkçe, Moğolca ve Mançu-Tunguzcanın ana dili kabul edilir. Latince Roman dillerine göre bir ana dildir” demektedir.
C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme. C2 (Uzman): Her seviyede, hatta ana dil seviyesinde akıcılıkla konuşabilme.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
Dilbilgisinin TDK'ya göre doğru yazımı bitişik şekilde olması gerekir. Dilbilgisi Nasıl Yazılır? Dilbilgisi ayrı şekilde yazıldığı zaman hatalı şekilde kelimeyi yazmış olursunuz.
B2 seviyesi ile artık orta seviye de geride kalmıştır. İş başvurularında ve eğitim kurumlarında çoğunlukla yeterli görülen B2 seviyesi İngilizce, uzmanlık alanı dahilindeki kapsamlı ve teknik konularda dahi iletişime geçilebilecek düzeydedir.
Avrupa Konseyi'nin hazırladığı, dil seviyelerini belirten belge olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına (CEFR - The Common European Framework of Reference) göre, A1 ve A2 düzeyleri temel seviye, B1ve B2 düzeyleri orta seviye, C1 ve C2 düzeyleri ileri seviye olarak nitelendirilmektedir.
İngilizce seviyeleri; başlangıç (A1), orta öncesi (A2), orta (B1), orta üzeri (B2), ileri (C1), ana dil (C2) olarak özetlenebilir. Kurumsal firmalar; işe alacakları kişinin İngilizce seviyesinin en az B1 olmasını arzu ederler. Fakat, daha ciddi pozisyonlar için C1 ya da C2 seviyesindeki adaylara da öncelik tanınabilir.
Anadili, ilk dil, birinci dil, arter-dili veya kısaca L1, bir kişinin doğumundan itibaren maruz kaldığı ilk dil. Kişinin sosyolojik kimliğinin oluşmasında temel rolü oynar. Bazı ülkelerde 'anadili' kavramı, kişinin ilk dilinden ziyade etnik grubunun dilini ifade eder.
mother-tongue i. native language i. mother tongue i.
Ana dili neden önemlidir? Çocuklarınızla konuştuğunuz dil, öğrenecekleri ilk dil olacaktır. Bu, sizinle, ailenin geri kalanıyla, kültürleri ve topluluklarıyla olan ilk bağdır. Etraflarındaki dünya hakkında birşeyler öğrenmek için ilk olarak kullanacakları dildir.
CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
İlgili nitelikler ve iş deneyimi
CV profili, CV'nizdeki ilk öğe olduğundan, bir işe alım görevlisi, pozisyonun gereksinimlerini karşıladığınızı hemen görebilir. Ayrıca çalıştığınız sektörlerin ayrıntılarını ve sahip olduğunuz iş unvanlarını da ekleyin.
Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri