Otantik mimarisinin gözler önüne serildiği Buldan evleri, ziyaretçiler için en dikkat çekici yerlerden biridir. Denizli'nin en meşhur doğa harikası yeri olan Pamukkale Travertenleri, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Bundan dolayı, ünü ülkemiz sınırlarını aşmıştır.
Denizli'de bulunan popüler tarihi mekanlar arasında ise; Horoz Heykeli, Tarihi Kaleiçi Çarşısı, Denizli Ufo Müzesi, Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi, Folklorik Bez Bebek Müzesi (Denizli Bez Bebek Evi Müzesi), Akhan Kervansarayı, St.
Pamukkale'de travertenlerden ve Denizli'nin meşhur ürünlleri hediyelik ürünler arasındadır. Ayrıca her sene Buldan Festivali mayıs ve haziran aylarında düzenlenir ve Buldan kumaşı'ndan yapılan ürünlerini inceleyebilirsiniz. Denizli'nin sokaklarında hediyelik dükkanları görmek mümkün.
İlgili 41 soru bulundu
Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir.
Denizli il merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki bu doğa harikası mekana giriş ücretleri ise yaş gruplarına göre değişebilmektedir. 2022 yılı Pamukkale Travertenleri giriş ücretleri şöyledir; Pamukkale Travertenleri yetişkin giriş ücreti 400 TL'dir.
Denizli'nin sembolü olan "Denizli Horozu", renk ve vücut yapısı itibariyle ahenkli uzun ve güzel ötüşleriyle, ilimize en uzak yörelere kadar isim yapmış yerli bir ırkımızdır.
Üretimin yaklaşık yüzde 90'ı üzüm, elma, kiraz, nar ve şeftali oluşturuyor. Kentte en çok üretimi yapılan meyve üzüm. 375 bin 794 ton üzüm üretiminin gerçekleştirildiği kentte, sofralık ve şaraplık çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm ile kuru çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm ticareti yapılıyor.
Dünyaca bilinen doğa harikası Pamukkale de şehrin simgelerinden biridir. Pamukkale, UNESCO'nun dünya kültür mirası listesindedir.
Denizli iline yakın olan ve denize girilebilecek olan yerler arasında ilk sırada Muğla gelmektedir. Özellikle günübirlik olarak gidilebilecek Muğla'nın Akyaka plajı çok sık tercih edilmektedir.
Şehrin en sevilen tatlı lezzetlerinden biri olan ve yöre halkı tarafından oldukça sık şekilde hazırlanan inge tatlısı, Denizli'nin yöresel lezzetlerinden biri olmayı başarmış. İnge tatlısı içerisinde yaş maya, yoğurt, süt, Hindistan cevizi, şeker verici limon, ceviz, soda gibi pek çok farklı malzeme bulunduruyor.
Denizli'nin ilçeleri 19 tanedir. Merkez ilçeler: Merkezefendi. Pamukkale.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun bitkisel üretim istatistiklerine göre, Denizli; Türkiye'deki kekiğin neredeyse tamamını tek başına üretiyor. Tütün ve şaraplık üzümde de lider olan Denizli, sofralık üzüm, kavun, anason, haşhaş ve adaçayı üretiminde de ikinci sırada…
Denizli tarıma çok elverişlidir. Başlıca tarım ürünleri; buğday, arpa, Ceviz, mısır, nohut, tütün,kekik,haşhaş, ay çekirdeği, üzüm, İncir ve pancardır. Sebze üretimi ise 250 bin tondur. Üzümden sonra, kavun, karpuz, elma, armut, vişne, kiraz, şeftali, badem, erik ve nar bol miktarda yetişir.
Araştırma sahalarında yetiştirilen tarım ürünlerinin başında; Buğday, Arpa, Pamuk, Ayçiçeği, Elma, Nar, Üzüm, Zeytin, Domates ve Biber gelmektedir.
Denizli tarıma çok elverişlidir. Başlıca tarım ürünleri; buğday, arpa, mısır, nohut, tütün, haşhaş, üzüm ve pancardır. Sebze istihsali ise 250 bin tondur. Üzümden sonra, kavun, karpuz, elma, armut, vişne, kiraz, şeftali, bâdem ve nar bol miktarda yetişir.
Denizli'nin eski adı “Ladik” ya da “Lazik” idi. Bu kelime Laodikeia kelimesinden gelmektedir ve Türkçe'de bir anlam ifade etmemektedir. Yukarı Menderes Vadisinde (bugünkü Denizli şehrinin 6 km kuzeyinde) bulunan Laodikeia şehrinin Türklere geçişi sırasında “Ladik” ismi de miras kalmıştır.
Yapılan araştırmalar “Denizli İnsanı”nın Anadolu'da bulunan en eski insan fosili olduğunu ve 500.000 değil, 1.2 milyon yıl yaşında olduğunu ortaya çıkardı. Afrika'dan Yayılım teorisi önceden beri varolan bir teori fakat, Anadolu'da bunu destekleyecek bir insan kalıntısı henüz bulunmamıştı.
Acıpayam eski ismi Garbikarağaç veya Karaağaç, Ege Bölgesinin güneydoğusunda bulunan, Denizli iline bağlı bir ilçedir. İlçe nüfusu, TÜİK verilerine göre 31 Aralık 2021 tarihi itibari ile 55.141 kişidir. 1628 km² yüzölçümü ile Denizli'nin en büyük ilçesidir.
📍Pamukkale Hierapolis Antik Kenti Kleopatra Havuzu Giriş: 200tl 📌müzekart sahiplerine 80 tl Soyunma Odası, Duş mevcut.
Pamukkale Travertenlerini her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Kışın havanın soğuk olmasına rağmen Antik Havuzun içerisi her zaman 36 derece civarında oluyor. Bu sayede her mevsim rahatlıkla yüzebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları, Pamukkale Travertenlerini ziyaret etmek için en ideal zamanlar olarak biliniyor.
Kış ayları bir çok insan için kaplıcalara gitmek daha çekici gelmektedir. Ziyaretçiler sadece travertenler ve antik kent ile ilgileniyorsa bahar ve yaz ayları daha ideal bir zaman dilimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri