Dış cephe su yalıtımı, bu sorunları önlemek amacıyla yapılır. Su yalıtım membranları, yalıtım malzemeleri ve kristalize toz ve sıvı beton katkıları, bina duvarlarına uygulanarak suyun ve nemin içeri sızmasını engellerler.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
Poliüretan sıvı membran su yalıtım sistemi, başka bir su yalıtım sistemine kıyasla oldukça maliyetlidir. Ancak sektördeki en iyi su yalıtım malzemesi budur. Poliüretan sıvı membran ile daha yüksek dayanıklılık sağlanabilir. Poliüretan nem içeriğine karşı çok duyarlıdır.
Su yalıtım boyası olarak bilinen bu ürünler arasında zemin, duvar ve tavanda kullanım için özel olarak üretilen pek çok boya bulmak mümkündür. Örnek, sıvı cam olarak bilinen su yalıtım boyası daha çok zemin ve tezgah gibi alanlarda kullanıma uygundur.
Duvar su yalıtımı; dış cephe yalıtım sistemi ve mantolama yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Dış cephe yalıtım sisteminde duvarların dış bölgesine yalıtım malzemesi uygulanır ve suyun duvara ulaşması önlenmiş olur. Diğer yöntemde ise duvarların içine yalıtım malzemeleri yerleştirilir.
İlgili 27 soru bulundu
Beton dökümü esnasında iki beton arasına su ile şişen sızdırmazlık bandı ( Örnek; Weber Swell Tape, Su tutucu bant ) mutlaka kullanılmalıdır. Betonun su geçirmemesi binanın da aynı şekilde suya karşı mukavemetli ve dayanıklı olması, küf ve rutubetin engellenmesi demektir.
Su yalıtımı işlevine sahip olan malzemeler, kullanılacakları yere göre kendi içinde çeşitli kategorilere ayrılır. Böylece dilediğiniz alanı su geçirmez hâle getirmenize yardımcı olur. Ürünler arasında poliüretan, çimentolu kaplama, lastikli asfalt, membran ya da PVC su yalıtımı malzemeleri olduğunu görebilirsiniz.
ÜRÜN TANIMI: Su bazlı, özel mineral dolgu ve polimer bileşenlerinden oluşan, mükemmel su direncine sahip yağmurda kendini temizleme özelliğine sahip dış cephede duvarlardaki çatlakları kapatması ve cephenin su emmesini engellemek için geliştirilmiş ultra esnek renkli su yalıtım kaplamasıdır.
Akrilik boya kuruduğu zaman suya dayanıklıdır. Hem ısıya hem de dış etkenlere karşı da dayanıklı olan boya, iç ve dış tasarımda en büyük yardımcınızdır.
Dış cephe boyalar, iç cephede kullanılan boyalara göre daha yüksek performansa sahiptir. Dış ortam koşullarına daha dayanıklı, yağmurdan etkilenmeyen, solma yapmayan boyalardır.
1.Yüzeysel Su Yalıtımı Sağlayan Malzemeler
İçeriklerine göre çimento, akrilik, çimento+akrilik, bitüm ve poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri olarak sınıflandırılabilir. Çimento esaslı su yalıtım ürünleri, uygun miktarda su ile karıştırılarak uygulanan malzemelerdir. Kristalize olan ve olmayan iki türü vardır.
Su yalıtımı için en iyi yöntem, sürme esaslı su yalıtım malzemeleridir. Bu malzemeler, fırça veya rulo ile uygulanan tecrit yalıtım malzemeleridir. Sürme olarak uygulanan su yalıtım malzemeleri, ek yeri oluşturmadan betonarme yüzeyde tek parça olarak kalıp, bütün beton yüzeyini kaplamaktadır.
Şeffaf su yalıtımı, suyun geçişini engellemek ve suya dayanıklılığı artırmak amacıyla kullanılan bir tür yalıtım malzemesi veya kaplama yöntemidir. Bu yalıtım yöntemi, özellikle binaların dış cephelerinde, teraslarda, havuzlarda, su depolarında ve benzeri yerlerde suyun nüfuz etmesini önlemek için tercih edilir.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Kristalize Su Yalıtım Harcı (1K)
Çimento esaslı, tek bileşenli, kristalize su yalıtımı harcıdır. Sadece su ile karıştırılır ve sürülerek uygulanır. Betonun yapısındaki kimyasallar ile tepkimeye girerek suda çözülmeyen kristaller üretir, bu sayede hem negatif hem de pozitif taraftan su yalıtımı sağlar.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
Binanın iç duvarları için iç cephe boyalarını, binanın dış duvarlarında dış cephe boyalarını; kapılar, pencereler, dolaplar gibi ahşap yüzeyler için ahşap yüzey boyalarını; korkuluklar, dış kapılar, pencere demirleri gibi metal yüzeyler için ise metal yüzey boyalarını tercih etmelisiniz.
Su Yalıtım Boyası Nerelere Uygulanır? Su izolasyonunun sağlanması gereken tüm bölgelere iyi su yalıtım boyası kullanılmalıdır. Binanın temeline, çatılarına, pencere pervazlarına, teraslara, havuzlara, sarnışlara, su depolarına, birbirine dik olan keşisim bölgelerine, duvarlara ve bina çevresine uygulanmaktadır.
Makinalar, yedek parçalar, çelik eşya, ahşap mobilya, sert plastik, hobi ve el sanatları, motorsiklet/bisiklet/oto vb. gibi alanlarda kullanıma uygundur. Solmaya, zor hava koşullarına ve suya dayanıklıdır.
Temellerde yapının ömrü boyunca, çatılarda ise doğru malzeme kullanılması, doğru detay uygulanması halinde su yalıtım örtülerinin ömrü 20-25 yıl kadardır. Sonrasında tek kat 4 mm kalınlığında örtü uygulanarak çatılardaki ömrü bir kat daha artırılabilir.
Su yalıtımı, binalarımıza suyun girebileceği alanlara yapılır. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo tuvalet gibi ıslak hacimlerdir.
Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
Teras ve balkon köşelerinde biriken suyun alt katmanlara ulaşmasını önlemek amacıyla duvar ve zemin birleşim noktalarına pah bantları uygulanarak teras su yalıtımı sağlanmalıdır. Su yalıtım bandı olarak da bilinen pah bantları, olası genleşmelere karşı mutlaka esnek yapıda olmalı ve elastikiyetini korumalıdır.
İzolasyonun tam sağlanabilmesi ve izolasyon kaçaklarının ileride tekrar tekrar sorun çıkarmaması için izolasyon işlemlerinizde İzolem'i tercih edebilirsiniz. Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır.
Pencere ve bina arasındaki olası boşlukların su yalıtımı için poliüretan ya da hibrit polimer esaslı mastik ve derz dolguları uygulanması gerekmektedir. Baumerk'in yapı kimyasalları yelpazesinde bulunan PUMAST 600 ve SUPER TACK 290, yüksek yapışma ve su sızdırmazlık özelliği olan malzemelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri