2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Türk Dili ve Edebiyat dersi ikinci dönem zayıf olan öğrenciler için ilk dönem ve ikinci dönem ortalaması alınır. Edebiyat dersi baraj ders olarak tanımlanır. Edebiyat not ortalaması 50'nin atlında olan öğrenciler direkt olarak sınıf tekrarına kalmaz.
İşte, o konu hakkında MEB'den alınan detaylı bilgiler. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
İlgili 24 soru bulundu
Gireceksem ne zaman gireceğim? Edebiyat dersinden kalırsan sorumluluk sınavlarına girersin. Vermezsen mezun olamazsın.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Centipat. Utku Girgin dedi: Genel not ortalamanız 50'nin üzerindeyse ve dersten kalırsanız sorumlu olarak geçersiniz. Edebiyat dersinin sorumluluk sınavından geçmeden okuldan mezun olamazsınız.
Mevcut sistemde sınıf geçmek için tüm derslerden 50 ortalamayı tutturmak yeterliyken MEB yeni bir model hazırlıyor. Buna göre öğrencinin her dersten ayrı ayrı ortalama 50 puan alması gerekecek. Bu puanı alamayan ikmale kalacak. İkmalden de geçemeyen sınıf tekrarı yapacak.
Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
İşte detaylar... LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Hangi sınıfta olursa olsun Dil ve Anlatım dersinden kalan bir öğrenci ortalamaya bakılmaksızın bir üst sınıfa sorumlu geçer. Not: Ortalama ile geçen öğrencinin yalnızca Türk Dili ve Edebiyatı dersinin sorumluluğu devam eder. Diğer derslerin sorumluluğu ortalaması 50 ve üzeri olduğu için kalkar.
Evet, yeni kural. Yine malum şahıs getirdi, Edebiyat ortalaması 70 altında olanlar dersten geçemeyecek. Ha tabii sorumlu olarak geçebilirler o kadar da değil. Kaynaklar: TRHaber - Lisede Edebiyat baraj ders mi?
Şurada Paylaş! Notları iyi olan ancak Türkçe, Edebiyat ve Matematik dersleri 2 olan öğrenciler kendilerine teşekkür ya da takdir belgesi verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Teşekkür belgesi almak için istenen şartların başında dönem sonunda hiçbir dersin zayıf yani 1 olmaması gerekiyor.
TEK DERSTEN ZAYIFI OLAN BELGE ALIR MI? Herhangi bir dersten not ortalaması 50'nin altında olduğunda o ders başarısız olarak sayılıyor. Bir dersten 50'nin altında notu olan yani zayıfı olan öğrenciler, Takdir ve Teşekkür belgesi alamaz.
Not ortalaması 85.00 ve üzeri olan öğrenciler de Takdir Belgesi almaya hak kazanır. Herhangi bir dersin 50.00'nin altında olması durumunda öğrenci, Teşekkür Belgesi alamaz. Yani bir dersten kalınca herhangi bir belge alınamaz.
1. Dönem 50'nin altında alırsan sadece dersten kalmış olursun ama 2. dönem de zayıf alırsan sorumluluk sınavına girmen gerekiyor girmezsen liseden mezun olamazsın.
Lisede Türk Dili ve Edebiyatı dersinden kalan öğrenciler sınıf geçme koşullarını sağlıyorsa mezun olana kadar o dersi vermek zorundadır. Hiçbir dersi zayıf olmayan ve yüzde 50 not ortalamasının üstünde olan öğrenciler eğer sadece Edebiyat dersinden kaldıysa bu dersi mezun olana kadar vermek zorundadır.
Eğer ki bu derslerden kalırsak ve not ortalamamız dönem sonunda belirlenmiş yüzdeyi geçmezse sınıf tekrarı yapılır. Sınıf tekrarı yapmamak için geçemediğimiz derslerin sorumluluk sınavlarına mutlaka çalışmalı ve bu derslerden geçerek mezun olmayı hedeflemeliyiz.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri