Erdi isminin anlamı da şöyle; 1. Amacına ulaşan, erişen.
Erdi ismi, Türkçe kökenli bir erkek adı olup, "erdi" kelimesi "erişmiş, ulaşmış" anlamına gelir. Aynı zamanda "erdemli, faziletli" anlamlarına da işaret edebilir. Bu bağlamda Erdi ismi, bir hedefe veya yüksek bir ahlaki duruşa erişmiş kişiyi simgeleyebilir.
Ermek fiilinden türetilen ermiş sözcüğü öz Türkçedir. Müşahede yoluyla gizli sırlara vakıf olan, marifet ve takva ehli kişilere ermiş denir.
Köken. Osmanlı Türkçesi ارمق (erme + -k).
gerceklesmek, yerine gelmek.
İlgili 38 soru bulundu
Kemâle ermek, kemâle ulaşmak demek. Üstelik bir anda değil, bir süre içinde ulaşmak demek. Nitekim ustalarımız, lezzet ve hazzı, "bir şeyin kemâlini idrak edip bu kemâle nâil olmak" şeklinde tarif ederler.
Bir dava, yargı yerinden aleyhine hukuki koruma istenen kişi ya da kişilere yöneltilir. Kendilerine dava (husumet) yöneltilen kişilere davalı (hasım) denilmektedir. İdari yargıda husumet yöneltilecek tarafın belirlenmesinde, idari yargı düzeninin kendine özgü kuralları mevcuttur.
dişi köpek demektir. ingilizce de "bitch" ile aynı anlamı taşır. kucuk kana ne denir? sorusuna yanit olarak 'kancik' cevabi verilir.
Metinlerde sıfat olarak kullanılan Pakize sözcüğü, Farsça kökenlidir. Ülkemizde kız ismi olarak da kullanılan bu kelime, Asude ile yakın anlamlıdır. Her iki kelime de günah ve kötülüklerden uzak duran, günahsız, saf ve masum manasında kullanılır.
güneş - Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe küneş “güneş” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe yazılı örneği bulunmayan *küne- “gün ışımak, aydınlanmak” biçiminden Türkiye Türkçesi +Iş ekiyle türetilmiştir. Bu biçim Eski Türkçe kün “gün” sözcüğünden Türkiye Türkçesi +(g)A- ekiyle türetilmiştir.
bu şahıslar uzun müddet, büyük sabır göstermiş, acıya işkenceye, olağanüstü oluşlara dayanmış kişilerdir...
Kısacası evliya en iyi insan demektir. Muhammed Salim hazretlerine, (Bir kimsenin evliya olduğu nasıl anlaşılır?) dediklerinde, (Tatlı dili, güzel ahlakı, güler yüzü, cömertliği, münakaşa etmemesi, özürleri kabul etmesi ve herkese merhamet etmesi ile bir kimsenin veli olduğu anlaşılır) buyurdu.
Nefsinin tüm isteklerinden vazgeçip yaşamını Allah yoluna adamış olan, ilmi yüksek, imanı tam kişilere evliya denir. Yaşamın maddi boyutlarını aştıkları için evliyaların insanüstü özelliklere sahip olduğuna inanılır.
1. "Amacına ulaştın, kavuştun" anlamında kullanılan bir ad.2. "Olgunlaştın" anlamında kullanılan bir ad.
Erdinç, er ve dinç sözcüklerinden oluşan bir erkek ismidir.
Erkek çocukları için farklı bir isim arayanlar adına Erem bir adım öne çıkıyor.
% durumunda çok acıklı olan ruh hali.
Asude Farsça kökenli bir kelimedir. Çok eski zamanlardan günümüze kadar ulaşmış ve Türkçede yerleşik olarak bulunan güzel bir isimdir. Bu ismin Türkçedeki anlamı ise, 'Rahatlamış, sükuna ermiş ya da Keder ve sıkıntıdan uzak,' şeklinde ifade edilmektedir.
türk hükümdarlarına çinlilerce verilen unvan.
Kaşar, koyun, inek veya keçi sütünden yapılan sarı renkli sert bir peynirdir. Türkiye ve Yunanistan'da yenir.
Kandaki kırmızı kan hücreleri olarak da bilinen alyuvarlar tarafından taşınan hemoglobin proteini eğer normal seviyenin altına düşerse veya alyuvarlarda azalma meydana gelirse bu duruma anemi, yani diğer adıyla kansızlık denir.
gamgı Odunun kesmenin etkisiyle oluşan parçası. gandak Büyük çukur.
Argın sözcüğü tek başına bitkin ve gücü tükenmiş anlamına gelir. Bu sözcüğü yorgun argın olarak kullanmak ise kişinin çok güçsüz kaldığını ve enerjisinin bittiğini ifade etmeye yarar.
Akraba / Hısım
Türkçe Sözlük'te akraba, kan bağıyla birbirine bağlı olan kimselere (TDK, 2011, s. 72); hısım ise evlilik yoluyla aralarında bir ilişki, bir yakınlık doğan kimselere (TDK, 2011, s. 1095) denir.
Türk Dil Kurumuna göre haspam, uygunsuz ve yakışıksız nitelik taşıyan kızlar ve kadınlar için kullanılmakta olan bir kelimedir. Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür. Haspa kelimesi de tıpkı haspam kelimesi gibi kullanılmakta olan ama şaka yollu söylenen bir kelimedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri