Fas'ın en renkli ve turistik şehri ise tabi ki de Marakeş. Jemaa El-Fna Meydanı, birbirinden güzel riad otelleri, çeşitli restoranları ve birbirinden güzel sarayları ile Marakeş'te kendinizi bambaşka bir zaman diliminde hissedeceğinize eminim.
Kuzey Afrika'nın önde gelen ülkelerinden biri olan Fas, ülkemize oldukça yakın konumda olması ve vizesiz seyahate imkan tanıması sayesinde yurt dışı gezilerinde sıklıkla tercih ediliyor. Kazablanka başta olmak üzere Marakeş ve Rabat gibi çok önemli şehirleri bulunan ülke, ziyaretçilerine keyifli bir gezi vadediyor.
Şafşavan ya da Fransızcalaştırılmış transliterasyonuyla Chefchaouen (Arapça: شفشاون/الشاون, Şafşâwan, Berberice: ⵜⵛⴻⴼⵜⵛⴰⵡⴻⵏ, Aşawen, İspanyolca: Xauen) Fas'ın kuzeybatısında yer alan küçük bir şehirdir.
Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka'dır. Mağrip ülkelerinden biri olan Fas'ın, Atlantik Okyanusu'dan Cebelitarık Boğazı'nı çevreleyip Akdeniz'de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır.
8- Fas pahalı mı? Fas'ın resmi para birimi Dirhem. Kısaltması ise MAD. Türk Lirası'na göre değeri düşük olduğu için Fas'ın ucuz olduğunu söyleyebiliriz.
İlgili 36 soru bulundu
Fas ne için bilinir? Geleneksel Fas el sanatları, şehrin tarihi merkezi olan imparatorluk şehirleri Medine'de bulunabilir. Medina, mücevherler, kilimler, deri eşyalar ve çaydanlıklar dahil tüm Fas ürünleri için tek adrestir. Kazablanka, Fas'ta çekilmiş en ikonik filmlerden biridir.
Gelelim Fas Marakeş Gece Hayatına… Bu şehirde gece hayatı aslında şehir hayatına göre çok kaliteli diyebiliriz. Şehir merkezinde hayat ne kadar ucuz ise gece hayatı da bir o kadar pahalıdır.
Fas anayasası İslam'ı sadece resmî din kabul etmiş ve her dinden insana ibadet ve din özgürlüğü hakkı vermiştir.
Toplam 75 adet ikinci düzey idari bölüm olup bunlardan 62'si il (إقليم iklim) ve 13'ü prefektörlüktür (عمالة emaliye).
İdari açıdan 16 bölgeye ayrılmış olan Fas'ta toplam 62 şehir yer almaktadır ve bu şehirler arasında öne çıkanlar ise şu şekildedir: Rabat. Kasablanka.
Fas 32 vilayete ayrılmış olan bir ülkedir. Ülke ayrıca iki büyük şehir ile beraber yönetilmektedir.
Fas'a gitmek için en uygun zaman bahar ve kış aylarıdır. Bu aylarda Fas'ta hava durumu genel olarak ılık geçecektir.
Deprem bölgesi mi? Fas aslında bu kadar güçlü depremlerin meydana geldiği bir bölge değil. 1900 yılından bu yana büyüklüğü 6.0'dan daha fazla olan bir deprem yaşanmadı.
Fas'ta konaklama maliyeti, kısıtlı bütçeyle seyahat edenler için son derece ucuz olabilir. Bir şehir merkezindeki ucuz bir yurt yatağı, gecelik 5 dolara kadar düşebilir. Yemekler kişi başı 2 $ gibi düşük bir fiyata mal olabilir ve otostop ve kamp, şehirler arasında seyahat etmenin yaygın yollarıdır.
Fas'ın 2021 yılındaki GSYH büyüklüğü cari fiyatlarla 131,5 milyar dolardır. Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, 2021 yılında yıllık reel olarak %7,2 büyüyen Fas ekonomisinin, 2022 yılında %1,1 oranında büyüyeceği öngörülmektedir.
Fas, ekonomik bakımdan fakir ülkeler arasında yer alır. Bunun sebebi iklim, topografya ve sosyal yapılar gibi faktörlerdir. Yoksulluk, kırsal bölgelerde daha da yoğunlaşmakta; yoksulluk sınırının altında yaşayan 4.000.000 kişiden 3.000.000'u bu bölgelerde yaşamaktadır.
İslam hukukuna dayalı olan Fas'ta resmi olarak Müslümanların alkol tüketmesi yasak fakat uygulamada tolere ediliyor. Mağaza, bar ve restoranlarda Ramazan ayı dışında alkol satışına izin veriliyor.
10 Eylül 2021 tarihinde Kral, Ulusal Bağımsızlar Birliği lideri Aziz Akhannouch'u yeni hükümeti kurmakla görevlendirmiştir. Yeni hükümet 7 Ekim 2021 tarihinde görevine başlamıştır. Yeni koalisyon hükümeti RNI, PAM ve PI tarafından kurulmuş olup, çok sayıda Parlamento dışından teknokrat Bakana da sahiptir.
Terasta sakin bir akşam yemeği yemek veya Jemaa el-Fna pazarında yürüyüş yapmak için mükemmeldirler. Şort giymek Fas'ın kıyafet kurallarına kesinlikle aykırı olmasa da, istenmeyen dikkatleri üzerine çekebileceği için saçınızla örtülmedikçe önerilmez.
İstanbul-Fasa arası uçuş mesafesi toplam 2613 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 10 dakika sürüyor.
Evlenme başvurusu, Fas makamları önünde veya Büyükelçiliğimizde evlenecek çiftlerin Büyükelçiliğimize birlikte gelmeleri ve aşağıdaki maddelerde istenen belgeleri getirmeleri suretiyle yapılmaktadır. Büyükelçiliğimizde sadece Türk vatandaşlığı olan çiftler evlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri