Meyvelerin üzerine sürerek yemek, fındık ezmesi tüketiminin en pratik ve lezzetli yollarından biridir. Ketojenik diyet yapıyorsanız, yeni demlenmiş kahvenizin içine bir tatlı kaşığı sade fındık ezmesi eklemeniz hem enerjinizi artıracak hem de uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.
Fındık Ezmesi: Bol Vitaminli Enerji Kaynağı
Özellikle sabah kahvaltılarında oldukça tercih edilen ve sevilen bir yiyecektir.
Yüksek Kalorili Olması 100 gram yer fıstığı yaklaşık 588 kalori içermektedir. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ise yaklaşık 94 kalori içermektedir. Fazla miktarda tüketildiğinde kilo alımına ve yağlanmaya sebep olabilir. Zayıflamak isteyen bireyler diyet kalorilerine göre 1-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi tüketebilirler.
Fıstık ezmesi ne ile yenir diye soranlar: bu lezzetli besini çay, kahve ve süt gibi içeceklerle birlikte tercih edebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Nuts'all şekersiz fındık ezmesi ve ballı fındık ezmesi, özellikle muz, hurma, çilek gibi meyvelerle hazırlayacağınız yulaf ezmesi kaseleriniz için iyi bir yağ ve mineral kaynağı olacaktır.
Antrenman sonrası hasar gören kas hücrelerinin onarımı ve yeni hücre sentezi için ihtiyaç duyulan proteini sağlar. Antrenman öncesi için de kaliteli bir enerji kaynağı olan fıstık ezmesi, içerdiği potasyum ve arjinin sayesinde antrenman sonu kas ağrılarının azalmasına da yardımcı olur.
Buzdolabında saklandığı takdirde 3 ila 6 ay dayanabilir. Kakaolu fındık ezmeleri ise kapağı açılmamış bile olsa 1-2 aydan fazla dayanmaz.
Buzdolabı şartlarında muhafaza ediniz. Ambalajı açtıktan sonra 2 gün içerisinde tüketiniz.
Eğer bitkisel protein ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız, spor yapıyorsanız ve daha lifli besinler tercih ediyorsanız; önceliğiniz fıstık ezmesi olabilir. Az yağ tüketmek istiyorum, kalorisi daha düşük olsun ve ben tam bir fındık tutkunuyum diyorsanız o zaman fındık ezmesi sizin için harika bir besin olacaktır.
Fındık ezmesi şeker ve yağ oranı en yüksek besinlerden biridir. Gün içerisinde bir tatlı kaşığı tüketilmesi vücuda enerji sağlamaktadır. Fakat fazla fındık ezmesi yemek vücutta yağ birikimine neden olmaktadır.
Fındık ezmesi ile fındık kreması arasındaki fark da budur. Fındık ezmesi yapılırken yağ kullanılmaz, fındık kremasında ise ayçiçek yağı veya isteğe bağlı olarak fındık yağı kullanılır. İçerisine giren yağ ile kıvamı krema haline gelmektedir. Fındık kremasının da birçok çeşidini yapmak mümkündür.
Yüksek miktarda lif içeren fındık ezmesi ürünleri oldukça besleyici ve doyurucu bir üründür. Düzenli tüketildiği takdirde fındık ezmesi, bağırsakların çalışmasını destekleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Fındık ezmesi, yüksek miktarda potasyum içerdiğinden sinirlerin yatışmasına yardımcı olmaktadır.
Fındık ezmesinin vücutta bağırsaklara iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle hazımsızlığı önleyen fındık ezmesinin kabızlığa da iyi gelmektedir. Bu nedenle bağırsak problemleri yaşayan kişilerin günlük olarak 1 yemek kaşığı fındık ezmesi tüketilmesi önerilmektedir.
"Normal fındık ezmesinin içerisindeki şeker miktarı yüzde 30'dur.
Fındıkları rondoya alalım ve iyice kıvam alana kadar çekelim. Daha sonrasında içerisine tahin, bal ve zeytinyağını koyalım ve bir süre daha çekelim. Afiyet olsun.
Sporcular neden fındık ezmesi yer? Sporcu beslenmesinde protein alımı önemli olduğu için protein oranı yüksek besinler daha çok tercih edilmektedir. Fıstık ezmesi ise sporcular için protein oranı yüksek bir besindir ve böylece fıstık ezmesi sporcu beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.
Keskin, acı ve ekşi bir kokuya sahipse fıstık ezmeniz muhtemelen bozulmuştur. Bunun yanı sıra bozulmuş ezmeler, kuru ve sert bir yapıya sahip olacaktır. Fıstık ezmesinin tadında yaşanan değişiklikler de bozulup bozulmadığını anlamanıza yardımcı olur.
İç fındıkları teflon bir tavaya koyup, kısık ateşte ara ara karıştırarak, yakmadan da kavurabilirsiniz. Kavrulmuş fındıkları mutfak robotunun içine koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı fındık yağ ve yarım su bardağı pudra şekeri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Fıstık Ezmesi (İşlenmemiş Markalar): Buzdolabında
Haftalarca oda sıcaklığında bekletilen yağlar acıyıp bozulacağından bunları saklamanın en iyi yolu buzdolabına koymaktır.
Ancak içeriğindeki yağlar oldukça sağlıklıdır. Sağlıklı yağ içeren besinler kategorisinde yer alan fıstık ezmesi, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm faydalı yağları tek bir kaşıkta sağlayabilmektedir. Spordan önce ya da sonra dilediğiniz gibi fıstık ezmesi tüketebilirsiniz.
Spordan hemen sonra tüketilen karbonhidratın yüksek glisemik indeksli olması glikojen depolarını daha hızlı doldurur. Bu sebeple spor sonrası pirinç, makarna, olgun muz, fırın patates, meyve suyu ve diğer glisemik indeksi yüksek besinler tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri