1- En basit folyo sökme araçları plastik ragle ve kazıyıcılardır. Folyonun altına sokup yapışkan tabakayla üst pvc kısmı ayırarak ilerlenir. 2- Elektrikli aletler pek yaygın kullanılan bir yöntem olmasa da ısı tabancası folyoyu yumuşatmak için fazlaca kullanılır.
Isıtarak Temizleme
Eğer folyo yapıştırılmış yüzeyde taşlaşmış şekilde inatçı yapışkan yoksa bu yöntem sizin işinizi görecektir. Isı tabancasını yapışkan yüzeye yakın şekilde tutarak yüzeyin ısınmasını sağlayabilir sonrasında yapışkanı sökmeye çalışabilirsiniz.
Folyo sökücü, folyonun bulunduğu bölgeye zarar vermeden kolay bir şekilde çıkarılmasını sağlar. Folyo sökücü ile folyo sökme işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Folyonun yapışkanlık alt tabakasına işleyerek yapışkanın yumuşamasını sağlar.
Folyonun kenarlarından başlayarak 20 derece açıyla çekerek sökmeye başlayın. Eğer hızlı kaldırırsanız folyo koparak işinizi zorlaştırabilir. Folyonun yumuşamasını sağlayın. Üst katmanı kaldırdıktan sonra en önemli bölüm olan yapışkan tabakanın temizlenmesi bölümüne geçin.
Kurumuş cam filmi nasıl sökülür diye soruyorsanız, bu işlem için saç kurutma makinesi kullanılabilir. Film ısıtılır ve bir saç kurutma makinesi ile yumuşatılır. Daha sonra yumuşatılmış cam filmi dikkatlice çıkarılır.
İlgili 30 soru bulundu
Zamanla yıkadıkca çıkar yada boyaya zarar vermiyecek şekilde ısı uygulayabilirsen yapışkan yumuşayacağından daha kolay çıkabilir. Sıcak hava tabancası kullanarak çıkarttıklarında çok bi kalıntı kalmıyor bildiğim kadarıyla.
Amacımız boyayı koruduğumuz kadar sökerken de kaput boyasına zarar vermeyelim. Araba boya koruma filmini yapıştırdıktan sonraki 3 yıl sonunda sökmenizi öneriyorum. 3 yılı geçtikten sonra kaput boyasında ciddi zararlar meydana gelebilir.
1- En basit folyo sökme araçları plastik ragle ve kazıyıcılardır. Folyonun altına sokup yapışkan tabakayla üst pvc kısmı ayırarak ilerlenir. 2- Elektrikli aletler pek yaygın kullanılan bir yöntem olmasa da ısı tabancası folyoyu yumuşatmak için fazlaca kullanılır.
Eğer cam filmi çok fazla yapışmış durumdaysa ve kaldırılmıyorsa, takılı olan cam filminin ısıtılıp yumuşatılması gerekmektedir. Bu işlem için fön makinesi kullanılabilir. Fön makinesi ile cam filmi ısıtılır ve yumuşatılır. Ardından yumuşayan cam filmi dikkatlice çıkarılır.
Folyoları sökücü jel olarak bir fırça veya rulo yardımı ile folyaya yedirilir. Yüzeyde bir tanaka yapılmaya çalışılır. Bir müddet beklendikten sonra kendiliğinden kabarma görülür. Bu kabarmanın ardından bir spatula yardımı ile çıkmış folyo yüzeyden alınarak işlem sonlandırılır.
Alüminyum folyolar bir nevi ince metal levha, demir olarak düşünülebilir. Doğada bulunan ham maddesi ise boksittir. Boksit, ülkemizden çıkarılan bir madendir ve dünya genelinde alüminyum folyo üretimlerinin %90'a yakın kısmı boksit kullanılarak yapılır.
Yüzeylere ısı uygulanmasına gerek yoktur. Şişeyi püskürtme yapacağınız bir şişeye doldurun, folyo üzerine püskürtün ve püskürttüğünüz yüzeyin üzerini muşamba, çöp torbası gibi bir malzeme ile kapatın, kenarlarını bantlayın.
Folyo malzeme günümüzde daha çok dijital baskı işlerinde kullanılan, PVC türünde, arkası yapışkan bir baskı malzemesidir. Folyo, başka bir malzemeye ihtiyaç duymaksızın birçok yüzeye yapışması nedeniyle çok tercih edilmektedir. Günlük yaşamda birçok alanda kullanılmaktadır.
Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir. Leke tipine ve yüzey malzemesine bağlı olarak farklı yöntemler deneyerek en etkili sonucu elde edebilirsiniz.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Benzin ile çıkar. Kaput filmini sökünce kalan yapışkan maddeleri benzin ile çok kolay çıkartıyorlar.Dikkat etmeniz gereken far, stop gibi yerlere kesinlikle gelmemeli.Buraları matlaştırır. Duygu bunu beğendi.
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.
Cam filmin sökülmesinin ardından kalan yapışkan kalıntılar veya küçük cam filmi parçaları gibi artıklar, sabunlu su ve nemli bezlerle temizlenebilir.
Filmden kalan artığı temizlemek için cama kolonyayı sıkın ve maket bıçağı yardımı ile kazıyın. Tertemiz çıkacaktır.
Su, nem ve buhardan etkilenmez. Silinebilir, deterjana karşı dayanıklıdır.
Hidroklorik asit veya tuz ruhu aynı asitin farklı söylenişidir.Başka maddeler değildir.Verilen ölçü 1/3 asit ve 2/3 su karışımı olacak,istenilen sökme işi bitince parça iyice suyla yıkanmalı.
Leke yapmaz iz bırakmaz.
Cam Filmi Ne Kadar Sürede Kurur? Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz.
En iyi kaput koruma filmi poliüretan içerikli kaput koruma filmidir. Poliüretan içerikli kaput koruma filmleri daha uzun dayanıma ve daha esnek yapıya sahiptir.
6) Alüminyum Folyo
Yanmış tencereyi temizlemek için bir diğer alternatif yöntem için ihtiyacınız olanlar kabartma tozu ve alüminyum folyodur. Yanık bölümlere kabartma tozu serptikten sonra buruşturduğunuz alüminyum folyoyu mutfak teli gibi kullanarak temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri