En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Çok hassas kumaşlardan yağ lekesi ne ile çıkar diye düşündüğünüz anda bebek pudrasını lekenin üzerine dökün ve 10 dakika bekleyin. Ardından bir pamuklu bezi ılık suyla ıslatın. Bezi lekenin olduğu yere bastırın ve yağın beze gelmesini sağlayın.
Gaz Yağı Kullanımı
Gaz yağı araçların dış kısmında oluşan ve döşeme kısımlarında oluşan lekelerden kurtulmaya olanak sağlar. Tek yapılması gereken şey gaz yağı ve yumuşak bir bez kullanımı yapmaktır. Yumuşak bezin üstüne gaz yağından belli bir miktar dökülür. Ardından leke olan alan bu bez yardımıyla ovulur.
Kıyafete yerleşmiş olan yağ lekesini çıkarmak için bulaşık deterjanı en etkili yöntemler içerisinde gelir. Bulaşık deterjanı ilgili yağ bölgesine döktükten sonra 5 dakika kadar beklemek gerekir. Hemen arkasından ılık bir su ile durulamak ya da diş fırçası ile fırçalamak lekeyi kolayca çıkarır.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Bulaşık deterjanını (Limonsuz) yağ lekesi olan bölgeye döktükten sonra 5 dakika bekleyin. 5 dakika kadar bekledikten sonra lekeli bölgeyi ılık bir bez yardımıyla silin ve ardından düşük derecede makineye atın. Bulaşık deterjanı, tabaklardaki yağı kaldırdığı gibi kumaşlardaki yemek yağını da temizleyecektir.
Motor yağı lekesini çıkarmak için öncelikle kumaştan kazıma işlemi yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise biraz vazelin ile leke olan alana ovalama yapılmalıdır. Ardından ortalama 15 dakika boyunca vazelin ile ol bölge bekletilmelidir. Sonrasında ise deterjanlı bir su ile güzelce yıkanmalıdır.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Yağlı lekelere bolca bebek pudrası serpin ve ardından yumuşak hareketlerle ovalayın. Pudrayı yağı emmesi için lekenin üzerinde en az on dakika kadar bekletin; sonra lekenin üzerini fırçalayın. Son olarak, kıyafetinizin yıkama talimatlarını izleyerek çamaşır makinesinde yıkayın, sonucuna şaşıracaksınız.
Kumaş pantolondan yağ lekesi çıkarmak için yağın üzerine karbonat dökünüz. Ardından eski bir diş fırçası ile karbonat olan alanı ovalayın. Sonrasında ise lekeli olan ürünü soğuk bir su ile elde yıkayınız. Ya da çamaşır makinesinde ürünü temizleyiniz.
ORJİNAL GAZYAĞIDIR SEYRELTİLMEMİŞTİR. GÜVENLİ KAPAK SİSTEMİYLE AMBALAJDAN SIZMA VE AKMA YAPMAZ. MOTOSİKLET ZİNCİR TEMİZLEMEDE, GAZ LAMBALARINDA VE SOBALARINDA, ZİFT VE LEKE ÇIKARMADA, MOTOR-ŞANZIMAN VB PARÇA YIKAMADA REÇİNE ÇIKARMADA KULLANIMA UYGUNDUR.
Genellikle temizlik alanında sıkça kullanılan gaz yağı, leke ve pas giderici bir özelliğe sahip olmasıyla ilgi görüyor.
Çok Çeşitli Özellikleriyle Gaz Yağı Kullanım Alanları
Kandil gaz yağı olarak da bilinen meşale yakıtı, oldukça yaygın olarak tercih edilir.
Tuz, özellikle yağ lekesi yeni oluştuğunda hemen uygulanması gerekilen yöntemlerden biridir. Lekenin üstünü sofra tuzuyla kaplayın ve 10 dakika boyunca bekletin Daha sonra ılık suyla tuzu nazikçe çıkarın. Lekenin üzerine Peros Matik Toz Deterjanı dökün ve 10 dakika daha bu şekilde bekletin.
- Aynı zamanda benzin ya da tiner kullanılabilir. - Bir bez yardımı ile benzin ya da tineri dikkatli şekilde ilgili lekenin üzerine sürerek çıkarabilirsiniz.
Sirke kullanın: Sirke, yağ lekesini çıkarmak için etkili bir doğal yöntemdir. Bir miktar sirkeyi bir bez veya sünger üzerine dökün ve lekenin üzerine uygulayın. Birkaç dakika bekleyin ve sonra sıcak su ile durulayın. Karbonat kullanın: Karbonat, yağ lekesini çıkarmak için etkili bir diğer doğal yöntemdir.
Sirke, özellikle suda eriyen lekeleri çıkarmada çok etkilidir. Limon suyu ise lekenin türüne göre farklı şekillerde kullanılabilir. Kabartma tozu ve karbonat, beyazlardaki lekeler nasıl çıkar sorusunun en etkili cevaplarından biridir. Tuz ise özellikle kan lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilir.
HER DERDE DEVA: SİRKE
1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Üzerine biraz su ekleyin. Karışımı lekeye uygulayın, 20 dakika bekleyin ve durulayın. Sirkeyi tuz ile karıştırarak dolap veya sandıkta küflenen kumaşlardaki lekeleri de temizleyebilirsiniz.
Her eve lazım: Beyaz sirke
Kıyafetlerin üzerindeki lekeleri beyaz sirkeyle çıkarmak için yapmanız gerekense 1 ölçü oda sıcaklığında suya !/4 ölçü beyaz sirke koymak ve lekeli bölgeyi bu karışımda en az 30 dakika boyunca bekletmek. Lekeden arda kalan iz azaldığında ise çamaşır makinesine atmak.
Renksiz bir bulaşık deterjanını yağ lekesinin üzerine dökün. Biraz bekletin sonrasında hafifçe ovarak çıkartın. Eğer lekeli kumaş ince dokulu ve açık renkli ise deterjanı biraz su ile inceltin. Normal bekleme süresinin biraz üstünde bekletin.
Karbonatı yine kuru ve temiz bir diş fırçası yardımıyla lekenin üzerine yedirmelisiniz. Karbonat kurumuş yağ lekesinin içine nüfuz edecek ve topaklanmaya başlayacaktır. Leke neredeyse görünmez hale gelene kadar fırçalamaya devam etmeli ve ardından görevi yine çamaşır makinenize devretmelisiz.
Yağ lekesi kuru temizleme uygulamaları ile hem kolayca çıkabilir hem de leke çıkarken giysinin kumaşı da zedelenmemiş olur. Ancak yine de evde uygulama yapılmak isteniyorsa, bulaşık deterjanı en iyi yardımcılardan biri olacaktır.
Kurumuş motor yağının üzerine karbonat serperek küçük bir fırça ile iyice lekeyi ovalayın. Karbonat lekeye nüfus ederek kumaş üzerinden atılması konusunda yardımcı olacaktır.
WD-40 Özel Yağ Giderici, motorunuzdaki pisliği ve yağı yutarak işlev görür. Motor ne kadar kirliyse WD-40'ın sihrine o kadar uzun süre maruz bırakılması gerekecektir. Temel kural olarak, ürünü ovalamadan önce motorunuzun durumuna bağlı olarak motorunuzun yüzeyinde yaklaşık 3-5 dakika kalmasını bekleyin.
Kurumuş araba yağı lekeleri için karbonat kullanımı tavsiye edilmektedir. Leke üzerine dökülen karbonat diş fırçası kullanılarak leke üzerinde dağıtılmalıdır. Bu şekilde fırçalama yapılarak leke giderilebilir. Karbonat yerine benzer şekilde tuz ve pudra gibi ürünler de kullanılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri