Gerçek Arkadaş Sizi Olduğunuz gibi Sever! Yaptığınız hatalarla, eksikliklerinizle, zayıflıklarınızla, başarılarınızla, yaşam tarzınızla sizi kabul ederler. Küçümseyen tavırlarla sizi aşağılamaz, “neden böylesin” diye soran bakışlarla kalbinizi kırmazlar.
SEVMEYEN ARKADAŞ DAVRANIŞLARI
Hakkınızda kötü konuşmaktan çekinmezler. 2. Bir şeyi başardığında tebrik ya da takdir etmezler. Görmezden gelirler. 3. Sürekli hatalarınızı söylerler.
Gerçek dostlar, insanın en zor zamanında yanında olurlar.
İlgili 33 soru bulundu
Dost, konuşmadan da anlaşabildiğiniz kişidir. Dost, asla yarı yolda bırakmaz. Dost, başarınızı kendi başarısı gibi görür, başarısızlığınızda teselli eder ve yeniden başlamanız için motive eder. Siz ondan uzaklaşsanız da o sizi fark ettirmeden izler ve tehlikelerden korumaya çalışır.
Arkadaş; senin daima onun arkasında olmanı ister, Dost ise her zaman senin arkandadır... Arkadaş; zaaflarınızı öğrenir ve onları kullanabilir, Dost; zevklerinizi öğrenir ve onlara hitap eder...
[1] Kişi kiminle arkadaşlık ederse ondan etkilenir, huy kapar.
Gerçek dostluk: hiç bir çıkar olmadan, bize el veren, destek olan, sahip çıkan kişilerle olan dostluğumuzdur. Gerçek dostluk, koşullu bir arkadaşlık değildir, maddi ilişkilerin söz konusu olduğu ve gündemi belirlediği bir ilişki hiç değildir.
Dostluğun hakîkati, imtihan edilmeden anlaşılmaz. Gerçek dostlar, tıpkı yıldızlar gibi, karanlık çökünce ortaya çıkarlar. Zor zamanda dostunun yanında olan, onun elinden tutan ve derdini paylaşan kimseler, gerçek dostlardır. Bu bakımdan, imtihan edilmemiş dostluklara fazla bel bağlamamak îcâb eder.
Gerçek arkadaşlık, iki kişi arasındaki karşılıklı sevgi, saygı, güven, dürüstlük ve anlayışa dayalı bir ilişkidir. Birbirleriyle her zaman samimi, açık ve dürüst olurlar. Zaman zaman tartışmalar ve anlaşmazlıklar yaşasalar bile, ilişkilerini onarmak için çaba sarf ederler.
Gerçek arkadaşlar gereksiz dramlardan uzak durur. Eğer yakın bir arkadaşınız ona söylediklerinizi yayıyor ya da özel olduğunu belirttiğiniz sırlarınızı paylaşıyorsa, güveninizi hak eden gerçek arkadaşlarınızdan biri değildir. Gerçek arkadaşların görevi, kendinizi kötü hissetmenizi sağlamak değildir.
Arkadaşlık, bir kişilerarası ilişkidir, birbirlerine karşı sevgi ve anlayış gösteren kimselerin kurduğu sosyal ve duygusal bağdır. Arkadaşlık, iletişim, sosyoloji, sosyal psikoloji, antropoloji ve felsefe gibi akademik alanlarda incelenmiştir.
Arkadaşını Söyle, Kim Olduğunu Söyleyeyim Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi kendisine uygun kimselerle arkadaşlık kuracağı için arkadaşını tanıdığımızda o kişinin de kimliğini öğrenmiş oluruz.
Arkadaşlık kavramından beklentilerimizin değişmesi ve içinde olduğumuz arkadaşlığın yeni değerlerimize uymaması Yeni kurduğumuz bir arkadaşlığın eskisine kıyasla bizi daha çok tatmin etmesi ve diğerinin yerini alması
Arkadaşlıkta güven neden önemlidir? Güven, arkadaşlıklarının sağlam bir zemine oturabilmesi ve devam edebilmesi için önemlidir. Çünkü arkadaş demek, kendini yakın hissettiğin, hayatında yer edinmiş, senin korkularını, zaaflarını ya da sana keyif veren, mutlu eden durumları bilen insan demektir.
Arkadaşlık Neden Önemlidir? Aidiyet duygusu, değer görme hissi kazanımına ve özgüveninin gelişimine yardım eder. Aynı dönemi ve aynı sorunları paylaşan insanlarla birlikte ol- mak güven ve rahatlık hissi verir. Diğerlerinin yaşantıları onlar için önemli bir bilgi kaynağıdır.
ARKADAŞ OLMANIZ ŞART DEĞİL
Ancak siz benzer duyguları taşımıyorsunuz. Yapmanız gereken şey ise onun flört çabalarına karşılık vermemek ve arkadaşlarınıza davrandığınız gibi onunla iletişim kurmak.
Birbirleriyle iyi geçinen, birlikte vakit geçirmeyi seven birçok şeyden ortak şekilde hoşlanan kişilere arkadaş denir. Arkadaşlıklar iyi duygular ve davranışlar üzerine kurulmalıdır. Yardımseverlik, çalışkanlık gibi olumlu davranışlar arkadaşların kurulduğu davranışlardır.
İnsanlarla uzlaşma, kaynaşma, barış içinde yaşama anlamında ahlâk terimi. Müslümanların karşılaştıklarında birbirlerine sağlık ve esenlik dilemeleri anlamında bir terim. Alevîlik'te iki erkek ve eşleri arasında kurulan bir tür yakınlık ve dostluk bağı anlamında terim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri