Anlık Transfer (FAST) ile IBAN numarasına ihtiyaç duymadan Kolay Adrese (Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No) ya da QR Koduna 7/24 para transferi yapabilirsiniz.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi ile para gönderiminde IBAN kullanmadan, “Kolay Adres” kullanılması durumunda öncelikle e-posta, cep telefonu, TCKN, VKN bilgilerinin hesapla eşleştirilmesi gerekiyor.
Ayrıca Kolay Adres (KOLAS) ile de IBAN veya hesap bilgilerine ihtiyaç duymadan, cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. Kimlik numarası vb. gibi bilgiler ile kolay bir şekilde para transferi yapılabiliyor.
Farklı bankalardaki kredi kartı, fatura ve kira gibi ödemeleri için de EFT kullanılabilir. EFT, sadece yurt içinde yapılan TL birimli işlemdir. Banka şubeleri, internet, mobil, telefon ve ATM üzerinden gerçekleştirilebilir.
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
İlgili 42 soru bulundu
Havale yaparken hesap no ile para gönderebilirsiniz. Alıcı hesabın IBAN'ı veya hesap numarası bu işlem için yeterlidir.
Papara ile birine para göndermek için banka hesaplarına ya da IBAN numaralarına ihtiyacın yok. Papara hesabından kolayca banka hesabı olmayan birine para gönderebilirsin. Tek ihtiyacın, para göndermek istediğin kişinin telefon numarası.
IBAN Numarası Nasıl Öğrenilir? IBAN numaranızı hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, bankanızın kurumsal internet sitesinde bulabileceğiniz IBAN sorgulama alanından, internet şube ve mobil şube uygulamasından ya da çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
EFT ve FAST Merkez Bankası sahipliğinde ve Merkez Bankası tarafından işletilen farklı platformlarda çalışan iki bağımsız sistemdir. EFT Sistemi, iş günlerinde 8.30-17.30 saatleri arasında çalışmakta, FAST ise 7/24 çalışmaktadır.
Hak sahipleri adına yapılan ödemeler, e-Devlet sisteminde "PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma" hizmeti aracılığıyla PTT hesaplarına ya da başka banka hesaplarına EFT yapılabiliyor. "Hesabıma Aktar" hizmeti ile EFT yapılırken hak sahibinin ismi ve EFT yapılacak IBAN numarasına ait ismin ...
Edit: IBAN'a para transferi işlemlerinizde isim soyisim bilgileriniz açıklama kısmında görünür banka farketmeksiniz. Fakat bu ayar, IBAN ile dışarıya para gönderimi konusunda isim görünmesini kapatmayacaktır.
Öncelikle, IBAN sayesinde para daha hızlı ve hatasız bir biçimde göndericinin hesabından alıcının hesabına aktarılmakta, yurtiçi ve yurtdışı para transferleri daha kolay ve güvenilir bir şekilde yapılmaktadır.
Geleneksel bankalar dışında Western Union veya MoneyGram kullanarak da yurt dışından IBAN'a para göndermek mümkündür.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
Yurtdışı transferler SWIFT ya da Western Union kanalıyla tüm şubelerimizde yapılabilir. (Western Union para transferi detayları Western Union bölümünde mevcut). Yurtdışı transfer için alıcının hesap numarası / IBAN (uluslararası banka hesap numarası) gereklidir.
Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
Banka şubesi sayesinde EFT işlemi gerçekleştirmek için bankaya giderek veya mobil bankacılıkta yer alan EFT işlemi bölümüne giderek, alıcıya ait olan 26 haneli IBAN ya da şube ve hesap numarası, ismi ve soy ismi, transfer edilmesi istenen para miktarını belirten EFT talimatını vermek yeterli olacaktır.
EFT yani Elektronik Fon Transferi, iki farklı banka arasında elektronik ortamda para transferi gerçekleştirme işlemidir. EFT ile farklı bankalarla çalışan hesap sahiplerine ya da farklı bankalardaki kendi hesaplarınıza para transferi yapabilirsiniz.
Bankanın internet sitesine girdiğinizde internet bankacılığı için giriş sekmesini kullanarak giriş yapın. Sisteme giriş yaptıktan sonra hesaplarınızın olduğu menüyü kullanarak hesap detaylarınızı inceleyebilir ve IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.
Buna dikkat ederek IBAN numarasının tüm hanelerini bilmeniz lazımdır. IBAN numarasını bankanın müşteri hizmetleri ile online olarak bağlantı kurarak da öğrenebilirsiniz. Sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde verdikten sonra IBAN numarasını alma şansınız vardır.
Bankaların yurt içi ve yurt dışından gelen ve alıcı hesap numarası IBAN olarak belirtilen para transferlerinde IBAN'ı doğrulaması, giden transferlerde ise göndericiye ve alıcıya ait IBAN'ı kullanmaları gerekmektedir.
Öncelikle ATM'deki “GİRİŞ” seçeneği seçilir. Kartsız İşlemler ana menüsünden “Hesaba Para Yatırma” adımı seçilir. Parayı yatıracak kişi, beliren ekran üzerinden kendi cep telefonu numarasını girer. Para gönderimi gerçekleşmesi istenen hesabın numarası ve “Şube Kodu” yazılarak “Evet” tuşuna basılır.
Havale işlemini yapabilmek için göndericinin, alıcıya ait 26 haneli IBAN numarasına veya şube ve hesap numarasına ihtiyacı vardır. Ayrıca alıcının adı ve soyadı da bilinmelidir.
İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri