IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
EFT sadece bankaların faaliyette olduğu saatlerde yapılır. Ancak Merkez Bankası'nın 2021 yılı itibari ile hizmete soktuğu FAST işlemi ile 7/24 1000 TL'ye kadar EFT yapılabilir.
Günlük en fazla 500 TL ve en fazla iki adet işlem, Haftalık en fazla 1.000 TL ve en fazla 4 adet işlem, Aylık en fazla 1.500 TL ve en fazla 6 adet işlem gerçekleştirebilmelidir.
Şube aracılığı ile EFT/Havale'de limit yok. Mesela Garanti BBVA'da şu an Havale/EFT üst limiti 2.500.000 TL, bunun üzerinde işlemi ancak şube aracılığı ile yapabilirsiniz.
Bizzat şubeye giderseniz bankanız daha yüksek miktarlar göndermenize izin verebilir. Yani banka şubesinden yüklü miktar göndermek genellikle daha hızlı ve kolaydır. Tüm transfer bilgilerinin bulunduğu PDF belgesini indirerek işleri kolaylaştırabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
Para transferinde herhangi bir alt ve üst limit var mıdır? İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır. Tek seferde ve aynı gönderici aynı alıcı adına yapılan toplam para transferi üst limiti 1.999,99 TL dir.
TCMB'nin belirlediği FAST işlem limitleri dahilinde bir işlem için azami 50.000 TL'dir. FAST ile bir gün içinde toplam 50.000 TL işlem yapılabilir. (EFT ve Havale işlem limitleri haricinde yeni limit tahsis edilmiştir.)
TEB – 100.000 TL, Vakıfbank – 200.000 TL, Yapı Kredi Bankası – 300.000 TL; Geç EFT limiti – 50.000 TL, Ziraat Bankası – 100.000 TL.
Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
TCMB'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, FAST sisteminin işlem başı limiti 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla güncellendi. Buna göre, FAST sisteminde bir işlem limiti bulunmazken, işlem başına en fazla 100 bin lira gönderilebilecek.
Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır. Bu yüzden EFT işleminde paranın alıcı hesaba ulaşması daha uzun sürer ve işlem ücreti havaleye göre daha yüksektir.
Şube üzerinden yapılan 1000 TL'ye kadar olan EFT işlemlerinde işlem ücreti 5.73 TL, 1000 TL ve 50 Bin TL arasındaki işlemlerde ücret 11.46 TL, 50 Bin ve üzeri para transferi işlemlerinde ise 114.60 TL'dir. İnternet şubesi üzerinden yapılan işlemlerde ise 1000 TL'ye kadar 1.14 TL işlem ücreti alınır.
Enpara.com olarak müşterilerimizden hiçbir koşulda EFT ve havale ücreti talep etmiyoruz. Sözleşmemizde de açıkça belirttiğimiz gibi EFT ve havale işlemlerinizi hızlı, kolay, güvenli ve tamamen ücretsiz olarak Enpara.com üzerinden gerçekleştirilebilirsiniz.
Banka memuru, yapacağınız ticari işleminin nedenini paranın nereden geldiğini ve ne için kullanılacağını sormakla yükümlüdür. Hatta banka bazı durumlarda, sözleşme, fiş ,fatura yada açıklamanızı destekleyecek yazılı belge isteyebilmektedir.
Banka, bu banka hesabına gelen her tutar üzerinden %15 gelir vergisi kesintisi yaparak her ay vergi dairesine sizin adınıza ödeyecektir.
Bankalar ve finans sektörü üzerinden yapılan para transferleri çoğu zaman vergi kaçağına neden olabilmektedir. Maliye banka verilerinden hareketle toplu vergi incelemeleri 4 – 5 yıldır sürdürmektedir. Bu vergi incelemelerinde yaygın olarak kayıt dışılık takip edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri