İçeriklerine göre etkinlikler; Spor Etkinlikleri, İş Amaçlı Etkinlikler, Eğitim Amaçlı ve Bilimsel Etkinlikler, Politik Etkinlikler, Özel Etkinlikler ve Sanatsal Page 6 Simge Kömürcü - Ebru Günlü Küçükaltan OPUS © Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi ♦ 2725 ve Kültürel Etkinlikler (Festivaller ve Karnavallar, ...
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Halkla ilişkiler kampanyasının planlanmasındaki araçlar basın toplantıları, basın bültenleri, özel görüşmeler, fabrika hırlan, seminerler, açık oturumlar, sponsorluklar gibi aktivitelerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, araç olarak planlanan aktivite ne olursa olsun mutlaka medya kullanılmalıdır.
2.2.
Getz (2008: 19) etkinliği, bir çekicilik unsuru olarak ele almış ve belirli bir zamanda ve yerde, belirli koşullar altında gerçekleşen dikkat çekici olay olarak tanımlamıştır. Bu doğrultuda etkinliklerin, destinasyonlarda ziyaretçilerin uzun süreli kalışları için neden oluşturacağını belirtmiştir.
İş amaçlı-ticari; fuarlar, konferanslar,tanıtım etkinlikleri, vs. Spor Etkinlikleri; profesyonel, amatör, Eğitim- Bilim; seminer, çalıştay, kongreler,vs.
İlgili 44 soru bulundu
Hikaye Öncesi Etkinlikler
Hikaye öncesinde çocuğu hikayeye hazırlamak gerekli olup hikayede geçen kavramların, anlamların açıklanması hikaye esnasında çocuğun hikayeyi daha kolay anlamasına yardımcı olacaktır. Hikaye öncesinde yapılan etkinlikler ise; Sohbet, Parmak Oyunu, Şiir, Tekerleme-Bilmece gibi etkinliklerdir.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Etkinlik Kavramı ve Özel Etkinlikler
Getz (1993, s.86) özel etkinlikleri kültürel açıdan bakıldığında “temalandırıl- mış halk şöleni” şeklinde tanımlar. Getz (1997, s. 23)'e göre etkinlikler geçicidir ve her etkinlik zaman, kurgu, yönetim ve insanlarla eşsiz biçimde düzenlenir.
Kurumsal etkinlikler; şirketlerin müşterilerine veya personellerine yönelik düzenledikleri organizasyonlardır. Bu etkinlikler; çalışanların motivasyonlarını arttırmak, üretkenliği arttırmak, kutlama, lansman, bağış gibi pek çok farklı amaçla düzenlenebilir.
Serbest zaman etkinlikleri bireylerin sosyal ve kişisel bir takım sorumluluklarını yerine getirdikten sonra eğlenmek ve dinlenmek için bir takım faaliyetlerde bulundukları zamanlardır.
Katılımcı sayısının yüksek ve genellikle büyük kentlerde ve ülke çapında gerçekleştirilen etkinliklerdir.
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Etkinlik Yöneticisi, bir organizasyonun planlama aşamasından, eklinlik günü ve sonrası değerlendirmenin yapılmasına kadar tüm süreci yönetmekle sorumludur. Konferans, düğün, doğum günü, yıl dönümü, hayır etkinliği, sürpriz parti, satış toplantısı gibi etkinliklerin organizasyonunu koordine eder.
Etkinlik düzeyi, öğrencinin etkinliği hangi seviyede gerçekleştirdiğini belirtir. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünde etkinlik düzeyleri; katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma olarak belirlenmiştir.
Etkinlik Uygulamaları, basılı olarak okullarda uygulanan Türkiye geneli güvenilir ölçme değerlendirme uygulamalarıdır. Okulistik Etkinlik Uygulamalarından 7 gün sonra bu uygulamaların tekrarları, öğrencilerin yeniden katılabilmeleri için online olarak yayına verilir.
Organizasyon, işletmelerin karmaşık ve rekabetçi iş dünyasında verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla oluşturulan bir yapıdır. Bu yapının temel işlevleri arasında, faaliyetlerin gruplandırılması, yetki ve sorumlulukların dağıtılması ve birimlerin koordinasyonunun sağlanması bulunmaktadır.
Etkinlik yaklaşımı, Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metninde benimsenen bir yaklaşımdır. Bu yaklaşıma göre öğrencilerin çeşitli etkinlik ve görevleri yapmaları dil öğrenme sürecini kolaylaştırmakta, dil ve zihinsel becerileri geliştirmektedir.
Şirketlerin, paydaşlarına yönelik düzenlediği organizasyonlara kurumsal etkinlik denir. Düzenlenen etkinliklerin başlıca hedefi şirket imajını paydaşların gözünde pekiştirmek veya yenilemektir. Paydaşların şirkete olan bağlılıklarının ve aidiyetlik hissinin artmasında da kurumsal etkinlikler önemli bir rol oynar.
Bölgeye özgü yerel etkinlikler, bir şehrin veya bölgenin ruhunu yansıtan ve bölgenin söz konusu faaliyetlerle anılmasını sağlayan olaylardır. Brezilya'daki Rio De Janerio Karnavalı, Almanya Münih'teki Oktober Fesitivali ve Türkiye'de düzenlenen yerel etkinlikler, bu tür olaylara örnek olarak gösterilebilir.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
Örneğin; sportif yarışmalar, ulusal törenler, plastik sanatlar sergileri, tiyatro sunumları, dünya dans günü gösterileri, proje sergileri, panolar, gazete ve dergiler, TÜBİTAK yarışmalarına katılım bunlardan bazılardır.
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
27. Merkezî Etkinlikler Nedir? Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarınca düzenlenen, izni verilen veya bir işbirliği protokolüne yönelik yerel, ulusal ve uluslararası etkinlikler Merkezî Etkinlikler olarak adlandırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri