"SUYA ULAŞMAK İÇİN BETONU DELİYOR" Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
Bu yüzden bir evin yakınına incir ağacı dikmek o evi batırmak demektir. Evin; su borularını, kanalizasyon kanallarını, temellerini incir ağacı kökleri ; uzun zaman için de büyüyerek deler geçer.. İncir suya koşar.. Su neredeyse onu bulur"İncir ağacının toprak altındaki kökleri suyu bulmak için metrelerce uzar..
Ocağına incir dikmek; evini barkını yıkmak, ocağını söndürmek anlamında çok yaygın bir deyimdir. İncir ağacının, yıkık duvarlar arasında, eski binaların damlarında kendiliğinden yetişmesinden olacak, yıkıntı ile inciri özdeşleştiren, birbirine yakıştıran bu deyim yerleşip kalmıştır.
İncir ağacının kökleri yayılma eğilimde olduğu ve çok güçlü olduğu için önüne ne çıkarsa parçalar. Bir evin yakınına dikilirse evin temellerine zarar verebilir. Bu sebeple eskiler bu tabiri bulmuştur.
Açıklama: Komşu kızı ile beşik kertmesi olan bir genç askerde vereme yakalanır, hava değişimi alarak Yozgat'a (Akdağmadeni) gelir. Sözlüsünün ailesi, hasta gence kızlarını göstermek istemez. Genç, tedavi için İstanbul'da hastaneye yatar, pencereden gördüğü incir ağacından aldığı ilhamla aşağıdaki türküyü söyler.
İlgili 38 soru bulundu
İncir ağacı bu arıların beslenmesi için meyve verir, arılar ise onların çoğalmasını sağlar. İncir ağacı diğer bütün bitkilerden daha fazla yabanıl hayatı besler. Yeryüzünde 1200 canlı türü incirle beslenir. Bunlar arasında kuşların onda biri, meyve yarasaları, primatlar da vardır.
"Ocağına incir ağacı dikmek" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Akbıyık, "İncirin saçak ve kılcal kökleri yana doğru gideceğinden binaların temellerine zarar verebilir. Hatta kanalizasyonları çatlatıp, içine girerek tıkayabilir. Güçlü kökler zamanla, alttan yaptığı basınçla betonu bile yerinden oynatabilir.
incir ağaçları gerçekten cinlerin yuvası mı. evet. incir ağaçlarının diplerine konuşlandıkları söyleniyo. abi incir ağaçlarının diplerinden uzak durmak. incir ağaçlarının diplerinden geri durmak işte.
' sözünün bilimsel açıklamasına göre ceviz ağacı sülfür gazı yayıyor ve bu gaz, havada bulunan diğer gazlardan ağır olduğu için dibe çöküyor. Ceviz ağacının yanında uzun süre vakit geçiren insanlar bu gazdan zehirlenerek zarar görüyor, hatta ölüyor. 'Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür.
İncir ağacından düşen neden iflah olmaz. Uzmanlar bu soruya şu yanıtı veriyor: "İncir ağacı yapısı itibariyle diğer ağaçlara nazaran lifsiz bir yapıya sahiptir ve dalları daha çabuk kırılır.
Nedeni şudur, incir ağacının yetişmesi için toprağa ihtiyacı yoktur, suyu havadaki nemden sağlayabilen nadir ağaçlardandır.
İncirin adının verildiği Tin Suresi'nde geçen “İncire ve zeytine andolsun” ayetinde Allah'ın incire “andolsun” şeklinde yemin etmesi, bizlere bu meyvenin ehemmiyetini göstermektedir. Allah Resûlü de (asm) incirin cennet meyvelerinden biri olduğunu belirterek onu şu şekilde methetmektedir: “İncir yiyin.
Hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda ağaçlar kendisini korumaya alarak meyvelere besin elementlerini göndermemektedir. Bu yüzdende meyveler dökülür. Bu sebeple ihtiyaç duyulan besinler yaparak gübrelemesi yapılarak meyve dökümü önlenebilir.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
İncir ağacı kirece zengin topraklarda iyi yetişir ve toprak tuzluluğuna az dayanıklı bir bitkidir. İncir taban suyu 2 metreden daha yakın olan topraklarda kaliteli ürün vermez.
Rüyada Ağaçtan İncir Koparıp Yemek
Rüyasında incir toplayıp yediğini gören kişinin büyük bir servete ulaşacağını işaret eder. Rüyasında inciri dalından koparıp yiyen rüya sahibi, tüm çalışmalarının, yorgunluğunun ve emeklerinin meyvesini toplayacak, en sonunda başarıya ve zenginliğe ulaşacaktır.
İncir Ağacı genel olarak meyveler içerisinde çiçek açmayan tek ağaç türü olarak öne çıkar. Özellikle ince çiçekleri içeride büyüdüğü için özel bir yapıya sahiptir. Bu doğrultuda özel bir polenleşmeye sahip olduğunu da söylemek mümkün. Bu gibi farklı nedenlerden dolayı İncir Ağacı çiçek açmaz.
Sonuç: Ceviz ağacından düşmeler orta yaşın üzerindeki erkeklerde başta vertebra kırıkları olmak üzere ciddi yaralanmalara ve ölümlere sebep olmaktadır. Uzun kemik kırıkları ve toraks yaralanmaları ise 2. ve 3. sırayı almaktadır. Ceviz ağacından düşen olguların çoğunun hastaneye yatırılması gerekmektedir.
Nerelerde yaşarlar, hangi mekânları severler: En çok mezarlıklarda yaşarlar, Harabe, ıssız yerleri severler, namaz kılınmayan evlerde, pis ve Kur'ân okunmayan evler mekânlarıdır. Çok pis insanları çok severler. Özellikle pis insanların kokularına bayılırlar.
CİNLER Cinler, Allah'ın adının anılmadığı yerlerde yaşarlar. Terk edilmiş binalar, mağaralar, ormanlardaki inler, tuvaletler, hamamlar ve plajlarda yaşamayı severler.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
Zeytin ve incir ağaçları doğaya ters çalışırlar. Bütün bitkiler gündüz oksijen verirken, zeytin ve incir açları karbondioksit salınımı yapar. Gece ise diğer ağaçlar karbondioksit verirken, zeytin ve incir ağaçları ise oksijen vermeye başlar.
Zeytinliklerdeki incir ağaçları tıpkı bir paratoner gibi zeytin sineklerini üzerine çeker. İncir balını yiyen zeytin sinekleri bir süre sonra zehirlenerek ölür. Mübadele öncesinde Anadolu'nun Ege kıyılarında yaşayan Yunanlıların her zeytin tarlasına 3-4 adet incir ağacı dikmiş olmasının sebebi de budur.
Zeytin ve İncir ağacı aynı yıl içinde meyve verir. Zeytin ile İnciri yan yana dikin. Zeytin'e zararlı olup verimi düşüren zeytin sineklerini incir ağaçları kendine çeker.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri