Taze ve kuru incirin içeriğindeki zengin lif, vitamin, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko ve B6 vitamini ile sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırdığı yönündeki neticeler, yine bilimsel çalışmalar ile elde edilmiştir.
Kuru incir ve zeytinyağı kürünün faydaları nelerdir? Kabızlığı giderir: Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler. Cinsel sağlığı güçlendirir: Erkeklerde cinsel gücü ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı olur.
Doğal ve kolay bir şekilde yapılan incir kürünün sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Özellikle kadın hastalıklarının giderilmesinde önemli bir yeri olan incir kürü doğurganlığı yüksek oranda arttırmaktadır. İncir kürü eğer düzenli kullanılır ise hamile kalmayı kolaylaştırır.
Kadınlarda insülin direncini azaltarak doğurganlığın artırılmasına katkıda bulunur. İncir: İncirin içerisindeki A vitamini, C vitamini ve B vitamini yumurta kalitesini artırmada etkilidir.
Akciğer hastalıkları dışında, erkeklerde sperm arttırıcı özelliği mevcuttur. Sadece erkeklerde değil kadınlarda da doğurganlığı artırıcı özellği vardır. Kuru incir zeytinyağı kürünün hazırlanışı, kullanımı; 2 adet inciri geceden saf zeytinyağının içerisine koyup, diğer geceye kadar bekletin.
İlgili 35 soru bulundu
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karına içilir. şeklindedir. Bu formülün anlamı şudur: İki defa yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi kırkiki gündür.
Özellikle ıspanak, brokoli, lahana, kuşkonmaz, marul, karnabahar demir ve folik asitten zengin besinlerdir. Omega 3'den zengin besinler yumurta kalitesinde ve embriyo tutunmasında etkinliği ispatlanmıştır. Uskumru, sardalya, hamsi, alabalık, somon gibi omega 3'den zengin besinler haftada 2 kez tüketilmelidir.
Yumurta gelişimine yardımcı olur ve hamile kalmayı kolaylaştırır. Kaliteli yumurtaların artmasına yardımcı olur. Kadınlarda görülen kist ve miyom sorunlarının önlenmesinde etkilidir. Yumurtalık rahatsızlıklarının yanı sıra yumurtlama sorunlarının çözümüne de yardımcıdır.
Yüksek kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemiklerinizin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Lifli yapısı sayesinde açlık seviyenizi kontrol altında tutarakkilo kontrolü sağlar. Antioksidan özelliği ile kanserli hücrelerle savaşır. Prostata iyi gelir.
Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı koruyor. Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı oluyor.
Kuru İncir Zararları
İçeriğindeki yüksek früktoz miktarı pankreas, troid, karaciğer yağlanması gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca vücuda bir anda yüksek oranda früktoz almak bağışıklık sisteminin çökmesine neden olabilir.
Lif açısından zengin gıdalar, vücutta atılacak maddelere su kazandırarak bağırsaklardan geçişi kolaylaştırır. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser.
Doğal afrodizyak olan incir hem kadınların hem de erkeklerin cinsel hayatlarını daha kaliteli hale getirir. İncirin faydaları saymakla bitmezken, incir yaprağı, incir çekirdeği ve incir sütü de onlarca sorunla savaşan doğal bir antibiyotiktir.
Aç karnına kuru incir yemenin faydaları vardır. Kuru incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini uyarır ve sindirimi düzenler. Aynı zamanda enerji seviyelerini artırabilir ve tokluk hissi sağlayarak sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olabilir. Fakat yüksek miktarda şeker içerdiği için aşırıya kaçmamak gerekir.
SÜT VE İNCİR BİRLEŞTİRSE
Balgam sökücü özelliği de olan incirli süt, kronikleşmiş öksürük ve bronşite çare olacak, kısa süre içinde boğaz ağrınızı da ortadan kaldıracaktır. İncirli süt, sık sık soğuk algınlığına yakalananlar için adeta doğal bir antibiyotik yerine geçebilmektedir.
Bu sebeple beslenme uzmanları, özellikle hamilelerin ve gelişim çağındaki çocukların her gün 7 zeytin ve 1 incir tüketmelerini öneriyor.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
Taze İncir Günde Kaç Tane Yenmeli? 1 adet incir (65 gr.) ortalama 1 porsiyon olarak değerlendirilebilir. Günde 2 ya da en fazla 3 tane yenmesi tavsiye edilir.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
Yaz meyvesi olan incir yazın ilk haftalarında erkencileri vermeye başlar. Haziran ayının ilk haftasında, ilk hasat yapılır. Ağustos ayının ilk haftasında ise; ballı kıvama gelen incirler dikkatleri çeker. Çeşitlerine göre meyvelerin olgunlaşma süresi de değişmektedir.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri