Dulcosoft, bağırsaktaki gaitayı (dışkıyı) yumuşatarak bağırsak hareketlerinin artırır, doğal ve yumuşak bir rahatlama sağlar. 6. aydan itibaren tüm çocuk ve yetişkinlerin kullanımı için uygundur. Sağlık bakanlığı onaylıdır.
Bağırsaklarınıza su çeken ilaçlar: Kronik kabızlığı tedavi etmek için bir dizi reçeteli kabızlık ilacı mevcuttur. Lubiprostone (Amitiza), linaklotid (Linzess) ve plekanatid (Trulance) bağırsaklarınıza su çekerek ve dışkı hareketini hızlandırarak çalışır.
Bunların dışında laksatif etki gösteren ilaçlar da bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlığı sonlandırır. Kabızlık tedavisinde kullanılan lavmanlar, fitiller ya da haplar olduğu gibi laksatif etkili toz ya da şuruplar da mevcuttur.
Bunlar arasında günlük sıvı tüketimini arttırmak, kuru kayısı, incir, erik ve mürdüm eriği gibi kuru meyvelerin, elma, üzüm ve avokado gibi taze lifli meyvelerin, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, pancar, pırasa, baklagiller gibi bol lifli sebze ve gıdaların tüketimine yer vermek en etkili yöntemler arasındadır.
Kişiler eczaneden bağırsak düzenleyici olarak Enterogermina alabilirler. Bağırsak ve kabızlık için kişiler Nature's Supreme ilacını tercih ederek reçetesiz probiyotik alabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
Bağırsak çalıştıran meyve ve sebzeler kayısı, hurma, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller, erik, avokado, üzüm, pancar, ıspanak, pazı, enginar, kabak, lahana olarak da sayılabilir. Yulaf ezmesi, çiya tohumu, keten tohumu, zeytin ve zeytinyağı bağırsakları çok çalıştıran gıdalar arasında yer alır.
İncir, kayısı hurma, erik gibi lifli besinler, kepekli gıdalar, yeterli miktarda sebze ve meyveler kabızlığa iyi gelen besinler arasında gösterilir. Ayrıca, sıvı alımının artırılması, düzenli yürüyüş ve egzersiz yapılması kabızlığın giderilmesinde ve önlenmesinde oldukça etkilidir.
Bir çocuk kabız olduğunda, ilk adım diyetlerine lif ve su eklemektir. Kuru erik, armut ve elma gibi meyveler (kabuğu ile birlikte), lif ve sorbitol (müshil özelliği olan bir şeker) içerdiklerinden özellikle bağırsak hareketlerinin sıklığını artırmaya yardımcı olabilir.
Özellikle erik, armut, kayısı ve incir içerdikleri bol lif sayesinde dışkı kıvamını yumuşatır. Kuru meyveler ve bu meyvelerden hazırlanmış gıdalar tüketilmelidir. Bunun dışında fermente lahana turşusu veya sebze karışımları da yüksek probiyotik içeriği sayesinde kabızlık şikâyeti yaşayanlarda etkili olmaktadır.
Kabızlık şikayeti çekenler kahve ve zeytinyağı içince geçiyor. Bağırsakların iyi çalışması için bu iki besin çok faydalı. Su içmek ve lifli gıdaları tüketmek de kabızlığı gidermek için önemli yer tutuyor." dedi.
DUPHALAC® yalnızca ağız yoluyla kullanım içindir. Günlük tek doz reçete edildiğinde, doz düzenli olarak günün aynı saatinde (örn. kahvaltı sırasında) alınmalıdır.
Yüksek yoğunluklu polietilen şişelerde, ölçek kabı ile birlikte sunulmaktadır. DUPHALAC , laktüloz adı verilen bir laksatif içerir. Laktüloz, bağırsak içine su çekerek, gaitayı (dışkıyı) yumuşatır ve bağırsaktan geçişini kolaylaştırır.
Tedavinin etkisinin görülmesi için birkaç gün (2-3 gün) geçmesi gerekebilir.
Ayrıca zeytinyağı antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bağırsak bariyerinin güçlenmesine yardımcı olarak bağırsaktaki toksin bileşenlerin kana karışmasını önleyebilir ve enfeksiyon riskini azaltabilir. Bağırsak florasının güçlü olması kabızlık riskinin azalmasında önemli rol oynar.
İbrahim Saraçoğlu. Bu şekilde tüketilen keçiboynuzu sindirim kabızlık ve gaz problemlerini tedavi ediyor. Yoğurt suyu: Doğal yoğurttan elde edilen yoğurt suyu da bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Sabah akşam içilen yoğurt suyu ile kabızlık problemini anında yok edebilirsiniz.
Kabızlık için yoğurt tüketildiğinde, bağırsaktaki dost bakterilerin sayısını artırabilir ve bağırsak bariyerindeki hücrelerin onarılmasına katkıda bulunabilirsiniz.
Dulcosoft oral solüsyon olarak etki eden yapısıyla bağırsak hareketlerine destek olmayı hedefler. İçeriğinde makrogol 4000 adı verilen maddesiyle kabızlık tedavisinde olumlu etkiler bırakan özelliklere sahiptir. Makrogol bileşeni su bağlama kapasitesi yüksek olan içeriği sayesinde su için taşıyıcı bir görev üstlenir.
Kabız olan çocuğa lifli gıdalar verilmeli, yemeklere zeytinyağı katılmalıdır.
Normal olarak bazı bebekler günde 6-7 kez kaka yapabildikleri gibi 4-5 günde bir kez de yapabilirler. Eğer bebek; zorlanmadan, yumuşak kıvamda kaka yapıyorsa, beslenmesi ve kilo alması uygunsa, karnında şişkinlik olmuyorsa 5 gün bile kaka yapmaması kabızlık olarak değerlendirilmez.
Peki, kabızlık için hangi probiyotik kullanılmalı? Kabızlık için en iyi probiyotik çeşitlerinden biri ağız ve bağırsaklarda doğal olarak bulunan lactobacillus plantarum'dur.
Bol lifli besinler tüketilmelidir. (Turunçgiller, erik, armut, kayısı, elma, lahana, kabak, kereviz, taze fasulye gibi…) Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekler kullanılmalı. Karbonhidrat kaynağı olan makarna ve pirinç pilavı gibi gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
Doğduktan sonra başlayan kontrol sürecinde anne ve babaların herhangi bir sorun ile karşılaştıklarında çocuk gastroenteroloji bölümüne başvurması gerekmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi gastroenterolojik hastalıklarda da erken teşhis ile çocukların tedavi edilmesi gerekmektedir.
Bol lifli gıdalar dışında gün kurusu, kuru kayısı, kuru erik, kuru incir gibi kurutulmuş meyveler, keten tohumu gibi yağlı tohumlar gibi probiyotik gıdalar kabızlık tedavisinde önemli rol oynuyor.” Ne kadar az hareket edilirse bağırsakların da aynı ölçüde yavaş çalıştığını dile getiren Uzm. Dyt.
Tarif çok basit tabiki de ; yarım çay bardağı ılık suyun içerisine zeytinyağı ve pekmezi ilave edip bebeğinize 3 -4 çay kaşığı içirebilirsiniz. 1 saat sonra etkisini gösterecektir. Şifa olsun bebişlerinize.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri