Genel kanının aksine, pişirme kağıtlarının üretiminde hiçbir bitkisel, hayvansal veya sentetik yağ kullanılmaz. Yağlı hissini üretimde kullanılan silikonize maddeler verir. Bu maddeler üzerine konulan gıdanın kağıda yapışmasını engeller. Dolayısıyla pişirme kağıdının yağlanmasına gerek yoktur.
Sıvı karışımın içerisine yavaş yavaş unu ekleyelim. Ve iyice tane kalmayana dek karıştıralım. Fırın tepsisi veya kek kalıbının dibine yağlı kağıt serelim.
130 derece fırında rezistanslara oldukça uzakta bulunan yağlı kağıt bir anda tutuştu ve anında kül oldu tabi benim kurabiyelerim de is ve kül içinde kaldı.
YAZI BOYUTU. Pişirme kağıdı (yağlı kağıt) yiyeceklerin sarılması, fırınlanacak olan gıdanın tepsiye yapışmaması ve tepsinin kirlenmemesi için kullanılan, mutfakta kullanım kolaylığı sağlayan malzemelerden biridir.
İlgili 26 soru bulundu
Milföy hamurunun tepsiye yapışmasını önlemek için, tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpin. Hamurunuzun tepsiye yapışmadığını göreceksiniz.
Pişirme kağıtlarını kullanabileceğiniz farklı alanlar
- Emici özelliği olmayan pişirme kağıtlarını, boya ya da mürekkep paleti olarak kullanabilirsiniz. - Çelik tavada yemek, börek ya da krep yapacaksanız yağlı kağıtları kullanarak yapışmasını önleyebilirsiniz.
Gıda sektöründe kullanılan yağlı kağıt, genellikle fırınlanacak olan gıdaların tepsiye yapışmaması, tepsilerin kirlenmemesi ve yiyeceklerin sarılması amacıyla kullanılır. Yağlı kağıtların kayganlık hissi vermesi mum, silikonize formül ve kromsrearat gibi maddelerin kullanılmasından dolayıdır.
Pişirme kağıtlarına yağlıymış gibi kayganlık sağlayan yapılar genellikle silikonize maddelerden elde edilmektedir. Bu maddelerin en yaygını mum, kromstearat, vaks, reçine ve diyamant gibi endüstriyel yağ olarak adlandırılan katkı maddeleridir.
Pişirme kağıdı tekrar kullanılır mı? COOK Pişirme Kağıdı'nı tekrar eden pişirme işlemlerinizde; yağlamaya gerek olmaksızın tekrar kullanabilirsiniz.
İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar. Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.
Kek hamurunuzu kağıt bardaklara eşit olarak dağıtın. Üzerlerine damla çikolata ve hindistan cevizi serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce bir bıçak ya da çöp şiş yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.
Motorda bulunan yağ pompası bile motora koyulan yağı seçer. Kalın yağ koyulması gereken bir araca ince yağ koyulursa; sızdırma yapabilir. Araç yağ yakabilir ve iticilerde boşalma görülebilir. İnce yağ koyulması gereken bir araca kalın yağ koyulursa; motor sesli çalışır, hidro doldurmayıp ses yapabilir.
COOK Pişirme Kağıdı bu sayede mutfakta çalışmayı kolaylaştıran dokusunu kazanır. COOK, pişirme kağıdını Türkiye'ye tanıtan firmadır. İdeal koşullarda COOK Pişirme Kağıdı, ambalaj üzerinde belirtilen maksimum sıcaklık derecesini (220°C) aşmayacak şekilde pişirme ve kızartma işlemleri için kullanılmalıdır.
Bir a4 kâğıdı kadar kalın olmayan bu kağıtlar çoğu zaman yağlı kâğıt çeşitleri ile karıştırılır. Fakat bilinenin aksine aydınger kağıtları yağlı bir kâğıt değildir. Yarı şeffaf olma özelliğine sahip olan bu kağıtlar parlak bir yüzeye sahiptir.
1- Yağlı kağıt ile musluğunuzu silerek parlamasını sağlayabilirsiniz. 2- Yağlı kağıdın üzerine biraz tuz serpip, ütü tabanınızı temizleyebilirsiniz. 3- Uzanması ve toz alması zor yerler için yağlı kağıt mucizesi ile tanışın. Yağlı kağıdı serdiğiniz zemin, tozları kağıdın üzerine toplayacaktır.
Yağlı parşömen kağıdı çeşitleri çizgili ve çizgisiz iki tipte üretilir. Parşömen pişirme kağıdı fırında kek pişirmek, pasta yapmak gibi amaçlarla kullanılır. Genelde yağa ve neme dayanıklı yapıya sahip olduğundan pişirme işlemleri sırasında da tercih edilir.
Yağlı Kağıdı Yeniden Kullanmak Mümkün!
Özellikle geri dönüşümü olmayan ürünleri tekrar kullanmak önemlidir ve bu kapsamda yağlı kağıt da olabildiğince yeniden kullanılmalıdır. Suya dayanıklı yapısı sayesinde yağlı kağıdı pişirme işlemi sonrasında yıkayıp yeniden kullanılabilir hale getirmek mümkündür.
Alüminyum ve teflonlardan uzak durulacak. Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Yağ Geçirmez Yapışmaz Parşömen Pişirme Kağıdı tek kullanımdan sonra kağıdı atabilirsiniz. Pişirme kağıdını air fryer içerisinde, fırınınızda, mikro dalga fırında ve tavada kullanabilirsiniz. Sadece evinizde değil, ofiste, yazlıkta, kampta bir çok alanda kullanabilirsiniz.
Alüminyum folyo, ısıya dayanıklı bir üründür. Yüksek ısıya maruz kalsa dahi yanmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri