Lahananınızı haşlarken suyun içerisine hiçbir şekilde tuz ilave etmeyin. Lahananınızı bütün bir şekilde en kolay tüm şekilde bu yöntemle haşlayabilirsiniz.
Lahana haşlama esnasında suyun içerisine tuz konulması unutulduğunda en son suyun içerisine tuz atılarak daha önceden haşlanmış lahana yaprakları bir müddet tuzlu suda bekletilerek tuzu alması sağlanabilmektedir.
Lahana haşlarken kokmaması için süt de kullanabilirsiniz. Haşlama suyuna yarım çay bardağı süt eklemeniz kokunun önüne geçmeye yetecektir.
Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.
LAHANA KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR? - Lahana yapraklarını ayırırken haşladığınızda tencereye daha az yaprak girdiği için 2 dakika tutmanız yeterli olacaktır. - Eğer bütün bir şekilde lahanayı yapraklarını ayırmadan haşlamayı düşünüyorsanız en az 5 dakika kadar kaynayan suyun içinde bekletmeniz gerekiyor.
İlgili 22 soru bulundu
Lahanayı görseldeki gibi kesin. Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
Derin bir tencerede su kaynatın, yaprakları sarılacak hale gelinceye kadar haşlayın. (Lahananızın cinsine göre değişebilir,ben 7-8 dk haşladım).
Bitkiler aşırı suya dayanıklı değildir, dolayısıyla aşırı sulama yapmamaya dikkat etmeliyiz. Lahananın, düzgün gelişmesi, sağlam baş oluşturması ve yüksek kalitede yaprak üretmesi için düzenli olarak sulama yapmak gerekir. Alanda lahana yetiştirirken, yağmurlama veya damlama sulama sistemleri kullanabiliriz.
Sarmalık lahana seçerken yapraklarının ince ve sık kapanmış yapraklı secmeye özen gösterirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Sık kapanmış yaprak ne demek onuda söyleyim. Lahananın yaprak kısmının ortasına bastırınca içeri doğru gitmez yumuşak olmaz. Yapraklar gevşek olmadığı için lahana hareket etmez.
Ayrılan lahanalar kaynayan suda yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan lahanaların sert damarları varsa onlar ezilir, yapraklar sarmaya uygun boyutlarda kesilir. Harç için zeytinyağında soğan ve pirinçler kavrulur. Baharatlar eklenir ve yarım pişirilir.
Lahana haşlarken kokmaması için süt de kullanabilirsiniz. Haşlama suyuna yarım çay bardağı süt eklemeniz kokunun önüne geçmeye yetecektir.
Lahana katmanlı bir sebzedir. Nasıl temizleneceği konusunda kafa karıştırabilir. O lahanayı pişirmeden önce, araştırmalar onu pişirmeye başlamadan önce yıkamanızı öneriyor.
Kavanozun ağzında 3-4 parmak boşluk kalacak şekilde kat kat dolduruyoruz. En üste lahananın dış büyük yaprakları ile bir örtü oluşturuyoruz ki hava ile temas etmesin.Eğer lahananız yeterince sulanmadıysa az miktar tuzlu su ilave edebilirsiniz. Genellikle tuzla iyice ovulduğunda çok sulanır ve ekstra suya ihtiyaç olmaz.
Özellikle lahana sarması gibi tariflerde yapraklarının bütününün kullanması gerektiği için lahanayı tüm bir şekilde haşlamak gerekiyor.
Lahananın kötü kokusunu gidermek için, haşlama suyuna elma kabukları ekleyebilirsiniz. Elma kabukları yerine 10 ml sirke eklemek de, kötü kokuyu bastırır.
Kesme tahtanızın üzerine lahanalarınızı alın ve ince ince doğrayın. Ne kadar ince ince doğrarsanız yumuşatmanız o kadar kolay olacaktır unutmayın. Dilerseniz lahanalarınızı rendeleyerek de kullanabilirsiniz. O şekilde de kolaylıkla yumuşatabilirsiniz.
Lahana (Brassica oleracea) veya kelem, turpgiller (Brassicaceae) familyasından, geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve birçok türü olan bitki.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Toz biberi ekleyip karıştırın. Çok ince kıydığınız lahanayı ekleyip karıştırın ve 10 dk. Kadar kapağı kapalı bir şekilde kavurun.Suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın ve lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
Orta boy bir lahana sarması için tencereye 6-7 su bardağı su koymalısınız.
Lahananın göbek kısmı güzelce oyulur biraz derine inerekten ve lahana geniş bir tencereye oturtulur. Tencerenin boyu lahanayı geçmek zorunda değil. üzerine sıcak su dökülür tencerenin yarısına kadar gelecek şekilde. İki üç dakika kaynatılır ve büyük bir çatal yardımıyla dikkatli bir şekilde lahana ters çevrilir.
Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde lahanalar güzelce yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Beyaz lahana yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri