Bazı kılların kökü derin yerleşimlidir. Bu kıllar lazer epilasyon esnasında yandığı zaman vücut bunları dışarı atabilmek için yabancı cisim reaksiyonu geliştirir. Dolayısıyla ciltte sivilce meydana gelebilir. Kılları kalın, yoğun ve çok sert olan kişilerde de lazer epilasyondan sonra sivilce görülebilmektedir.
Lazer epilasyon seansından sonra cildinizi temiz tutun ve ciltte hiçbir şey kalmadığından emin olun (bu, cildi enfekte ederek sivilce olasılığını artırır). Ayrıca iltihabı ve kızarıklığı azaltmak için aloe vera ve iltihap önleyiciler gibi iyileştirici ve onarıcı maddeler içeren kremler ve merhemler kullanın.
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en kalıcı ve güvenli yoludur, cildin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Bu tablo genellikle birkaç saat sonra kendiliğinden geçer. Bazı hassas ciltlerde kızarıklık birkaç gün devam edebilir. Bu süre zarfında sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Buz uygulaması ve hekiminizin önereceği bir topikal kortikosteroid krem kullanımı kızarıklığın geçmesini hızlandıracaktır.
Lazer epilasyon seansınızın hemen ardından cildinizin hafif kırmızı ve tahriş olmasını bekleyebilirsiniz, bu tamamen normaldir. Hafif güneş yanığı gibi bile hissedilebilir. Birçok kişi için bu birkaç saat içinde kaybolur. Ancak bazen tamamen geçmesi birkaç gün sürebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Lazer epilasyondan sonra jilet, ağda veya epilasyon yapmamalısın. Tüylerin 3-4 içinde kendiliğinden dökülecektir. Lazer yaptırdıktan sonra antibakteriyel kremlerden uzak durmalısın çünkü antibakteriyel kremler epilasyon yapılan bölgedeki derinin tahriş olmasına yol açabiliyor.
Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren kıllar dökülmeye başlamaktadır. Her seans sonrasında kıllar azalmaktadır. İlk seansta, gözle görülür oranda kıllar azalma olmaktadır.
Ayrıca işlemin uygulandığı yere sıcak su değdirmekten kaçınılmalıdır. Söz konusu bölge 2 gün tıraş edilmemelidir ve kabuklanma olursa el değdirilmemelidir. Seans sonrasında tüyler 2 hafta süre içinde uzar ve hemen ardından dökülürler. Bu nedenle ağda veya tüy dökücü krem gibi işlemlerin asla uygulanmaması gerekir.
Genelde diode lazer epilasyon sonrası tüylerin dökülmesi 1-3 hafta sürer. Ancak bu durum elbette kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Bunlar çoğunlukla geçici olma özelliği taşır. Bazıları; kızarıklık, ağrı, şişkinlik, cilt lekeleri, kabarma, su kabarcıkları, cilt renginin açılması, yara oluşumu, uçuk, leke izi, ciltte yanık oluşma, ciltte batmalar, ciltte tahriş, deride morarma, deride kabuklanma, deri döküntüleri, ödem oluşması, enfeksiyondur.
Lazer epilasyon seans aralarında, tüyler yeterince uzadıktan sonra jilet yapmanın bir sakıncası yoktur. Tıraş makinesiyle de tüyler kısaltılabilir. Tüy köklerini uyarabilecek cımbız, ağda vb. işlemlerden süreç boyunca kaçınmak gerekir.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Merhabalar, buz lazerde kılların artması gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa, uygun dozlarla yapılan lazer epilasyonda kıl artmaz.
Kılları kalın, yoğun ve çok sert olan kişilerde de lazer epilasyondan sonra sivilce görülebilmektedir. Birkaç gün sonra sivilceleriniz geçecektir. Geçmediği takdirde bir cilt doktoruna gidip uygun tedavi görmenizi öneririz.
Cildi yeterli miktarda düzenli bir şekilde günlük olarak temizlemek. Aşırı güneşlenmemek. Güneş ışınlarından korunmak için cilt tipine uygun güneş kremi kullanmak. Spor-egzersiz yapmak (Spor-egzersiz, her şeyden önce genel sağlık için çok yararlıdır.
Kıl yapısına göre tamamen sonuç almak için bazen 6 seans yeterli olurken bazen de 8-10 seans gerekebilir. Kıl yapısı kadar, kılın bulunduğu bölge ve cilt rengi de seans sayısını belirleyen faktörler arasındadır. Buz Lazer FDA onayına sahip etkili bir sistemdir.
Merhabalar, seans aralarında işlem yapılan kıl köklerine herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmamalıdır. Özellikle ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemlerden, Buz Lazer epilasyon tedavi süreci boyunca, kesinlikle uzak durmak gerekir. Eğer uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa jilet ile kısaltabilirsiniz.
Uygulamayı alan insanlar, bunun doğru olup olmadığını merak etmektedir. Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir.
Merhabalar, lazer epilasyonun cinsel yaşam üzerinde olumlu/olumsuz hiçbir etkisi yoktur.
Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyon seansları bittikten sonra kalan tüyler nasıl alınır? Tedavi tamamlandıktan sonra çıkan tüyler kıl kökünü aktive ettirmeyecek kısaltıcı ve tüy dökücü krem gibi yöntemler ile alınmalıdır.
Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-8 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 4-8 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 6-8 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir.
Lazer epilasyonun kalıcılığı süreklidir. Yani kıl köklerini geri dönüşümsüz yok eder. Bu nedenle etkisi ömür boyu sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri