·Daha sonra maydanozların sap ve yaprak kısımlarını bir bıçak yardımıyla birbirinden ayırın. ·Maydanozların hem yapraklarını hem de saplarını güzelce kuruladıktan sonra sap kısımlarını bir buzdolabı poşetiyle buzluğa kaldırabilirsiniz.
Maydonoz Nasıl Uzun Saklanır Tarifi Nasıl Yapılır? Maydanozları yıkamadan sap kısmını bütün bağ olarak keselim. Temiz ve kuru cam kavanozlara sapları aşağı gelecek şekilde koyulur ve kapağını iyice kapatılır. Buz dolabında saklayalım, yaklaşık 1 hafta taze kalıyorlar.
Maydanozları bu şekilde buzlukta veya derin dondurucuda aylarca muhafaza edebilirsiniz.
Yeşillikler derin dondurucuda nasıl saklanır? Nane dereotu gibi yeşillikleri yıkayıp, kurulayıp, küçük küçük kesip kullanmak istediğimiz Şekilde Koroplast Kilitli Poşet İçerisine Yerleştirin. Kilitli Poşeti derin dondurucuya koyun ve yeşilliklerinizi 2-3 ay içerisinde tüketmeyi unutmayın.
Buzlukta maydanoz saklamak için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Yeşilliğinizi bol sudan geçirip saplarını ayırın. İyice kurulayın. Tek seferde kullanacağınız kadar porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetlerine bölün.
İlgili 18 soru bulundu
·Maydanozların hem yapraklarını hem de saplarını güzelce kuruladıktan sonra sap kısımlarını bir buzdolabı poşetiyle buzluğa kaldırabilirsiniz.
Maydanoz tüm yeşil bitkilerde olduğu gibi serin bir ortama ihtiyaç duyar. Bu sebeple mümkün olduğunca serin bir ortamda saklanması gerekmektedir. Kısa süreli muhafaza durumlarında buzdolabı işimizi görse de uzun süreli olarak buzluk ya da derin dondurucu gerekmektedir.
Tamamen kuruduğundan emin olduğunuz yeşillikleri buzdolabı poşetlerinde paketleyerek, cam kavanozlarda veya ağzı kapalı bir saklama kabında buzdolabına kaldırarak muhafaza edebilirsiniz. * Yeşillikleri buzdolabına kaldırırken önemli olan nokta bir kâğıt havluya sararak nemlenerek ıslanmasını engellemektir.
Yeşillikleri cam kavanozda veya cam saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Daha önce dediğimiz gibi saklama kabının en alt kısmına mutlaka kağıt havlu yerleştirin. Yeşillikleri saklamak için en uygun sıcaklık 3-4 arasıdır.
Otları iyice kurutun ve bir kağıt havluyla üzerlerindeki nemi güzelce alın. Fazla nem otların bozulmasına, yaprakların yumuşamasına sebep olur ama az nemle de lezzet kaybı oluşur. İyice kuruladıktan sonra hafif nemli bir kağıt havluya dizin ve sarın. Hava almayan bir kaba koyun ve buzdolabına kaldırın.
Buzlukta Maydanoz Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Maydanozlar 5 dak suyun içinde bekletilir, ardından yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Süzülmeye bıraktığımız maydanozları ince ince doğrayıp, buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır. Lazım oldukça kullana bilirsiniz.
Maydanozları yıkayıp kurulayın. İnce ince doğrayın. Doğradığınız maydanozları Koroplast Kilitli Poşete koyarak buzlukta saklayın.
Maydanozları buzlukta bu şekilde 1 sene boyunca saklayabilirsiniz. Yemeklere börek içlerine vs kullanılabilir salataya kullanılmaz.
Daha önce dediğimiz gibi saklama kabının en alt kısmına mutlaka kağıt havlu yerleştirin. Yeşillikleri saklamak için en uygun sıcaklık 3-4 arasıdır. Bu yüzden buzdolabı raflarında veya sebzeler için ayrılmış bölümde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
Taze yeşillikleri dolapta saklamak için yıkadıktan sonra nemini almalısınız. Yıkadığınız yeşillikleri kağıt havluyla kurutabilirsiniz. Nemini aldığınız yeşillikleri, bir poşet içine alın. Bu gibi durumda poşetin içindeki havayı da almanız gerektiğini unutmayın.
Maydanozlar geniş bir tepside bol bol yıkanır suyu süzdürülür. Tek tek yaprakları saplarından ayrılır ve kilitli poşetin içine doldurulur, poşetin havası alınır ve poşetin kilidi kapatılır. Bu yöntemle maydanozları ister buzlukta isterseniz buzdolabının normal kısmında saklayabilirsiniz.
Derin dondurucuda bekleyen maydanoz, marul gibi yeşillikler donunda yumuşayacak ve pörsüyecek; aynı zamanda tadını da kaybedecektir. Onları uzun süre taze olarak saklamanın yolu yıkayıp duruladıktan sonra kağıt havluya sararak ya da bir plastik poşet içinde buzdolabında tutmak.
Asıl önemli olan hava almamaları ve nemin ortadan kaldırılması... Hava aldırmayan bir saklama poşetinin içerisine, emiciliği yüksek bir havlu kağıt ile beraber yerleştireceğiniz yeşil sebzeleriniz, hem hava almadıkları için hem de nemin havlu kağıt tarafından emilmesi sebebiyle, bir hafta boyunca taptaze kalacaklardır.
Dilerseniz, dereotunu kuruttuktan sonra poşete veya plastik kaplara koyarak da buzlukta saklayabilirsiniz.
Buzdolabında saklama: Marulu buzdolabının sebze bölmesinde saklamak en iyisidir. Yapraklarına zarar vermeden marulu plastik bir torbaya veya hava geçirmez bir saklama kabına koyun. Yıkamadan saklama: Marulu yıkamadan saklamak daha iyidir, çünkü nemli ortamlarda daha hızlı bozulabilir.
Yıkanan yeşil sebzeler fokurdayan suya atılır ve 1-2 dakika beklenir. Ardından kevgirle sıcak sudan alınan yeşillik buzlu suya aktarılır ve orada da 1-2 dakika bekletilir. Soğuk sudan çıkarılan yeşillik kurulandıktan sonra vakumlu poşetlere konarak derin dondurucuda saklanmaya hazır hale getirilir.
Yıkadıktan sonra salata kurutucuları ile veya havlu kağıt ile fazla suyu uzaklaştır. Kritik nokta hiç su kalmaması ve sonrasında da hava almayacak şekilde saklamak. Çünkü yeşil sebzeler ıslak ve açıkta kalırsa solunum hızı arttığı için bozulmaya başlar.
Sulama mevsim şartlarına göre yapılır, ancak maydanoz aşırı suya hassastır. Su fazla göllenirse bitkiler sararır, suyun tarlada uzun süre kalması durumunda ise ölürler.
Yaprakları sararmış maydanoz kullanılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri