Neşvünema TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Gelişme, yetişme.
neşvünema, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, n harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'n', 'e', 'ş', 'v', 'ü', 'n', 'e', 'm', 'a', şeklindedir. neşvünema kelimesinin tersten yazılışı amenüvşen diziliminde gösterilir.
Rayiha kelimesi anlam olarak, herhangi bir şeyin güzel ve hoş kokması olarak ifade edilmektedir.
Muhayyile TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı vakit muhayille kelimesi adına, 'Hayal gücü' kelime grubu olarak ön plana çıkmaktadır. Kişinin herhangi bir konu hakkında yaratmış olduğu fikir ve düşünceler bütünü olarak da ifade etmek mümkün.
İşret kelimesi TDK sözlük anlamı içki içme demektir ve dilimizde içki içme anlamına kullanılmaktadır. İşret Arapçadan dilimize geçmiş olan kelimelerden biri olarak tanımlanmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
İsim tarakka, âni/şiddetli gürültü.
Bağış yapma, iyilikte bulunma.
Başlangıçta tartışma sanatı ya da çelişkili yollardan muhataplarını ikna etme sanatı anlamına gelmektedir. Karşıtlıkları kullanarak gerçekleştirilen akıl yürütme biçimidir, diyalektik ve Sokratik yöntem, tartışma ve düşünme sanatı olarak diyalektiğin Antik Çağ'daki en yetkin hâlidir.
Münzevi kelimesine Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında, 'İnsanlardan kaçan ve tek başına yaşamayı tercih eden kişiler' olarak tabir edilmektedir.
Aldatmak veya bir kişiye yanlış iş yaptırmak iğfal anlamını taşımaktadır. Eş anlamlı sözcükleri üzerinden aldatmak olarak da ön plana çıkar. Yani kişi ya da kişileri kandırmak, onları yanlış bir yola sokmak ve yönlendirme gibi durumları ifade eder.
İlk anlamı adım adım, yavaş yavaş anlamına gelmektedir. Rüveyda isminin ikinci anlamı ise; nazik, ince ve hoş anlamlarına gelmektedir.
15. yüzyılda literatüre girmiş olan nefha kelimesinin ilk anlamı güzel kokudur. Bu kelime divan şairleri tarafından birçok mazmunda kullanılmıştır. Örneğin nefha-i semen, yasemin çiçeğinin güzel kokusu demektir. Nefha sözcüğünün diğer anlamı ise rüzgardır ve nefestir.
NEFÂSET. (ﻧﻔﺎﺳﺖ) i. (Ar. nefāset) Güzel, nefis, çok beğenilir nitelikte olma: Hayrân-ı nefâsetindir elvâh (Muallim Nâci).
Nema kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK), sayfasında; büyüme, gelişme, çoğalma anlamlarından kullanılan ekonomi alanında kullanılan bir sözcüktür. İktisatta ise faiz manasındadır.
ANKARA KELİMESİNİN ANLAMI
Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır ve aldığı yapım eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime genellikle ankara şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Ankara şeklinde olmalıdır.
Bunlardan biri de Türkçenin yazılışı. Bilinen aksine Türkçenin kelimesinin doğru yazılışında sonuna gelen ek ayrılmaz. Yani kelimenin doğru yazılışı Türkçenin şeklinde olmalıdır. TDK bu konudaki açıklamasını kesme işaretinin kullanımı altında uyarı şeklinde yapmıştır.
KABATASLAK KELİMESİNİN ANLAMI
Bir şeyin ayrıntılarına girmeden ana çizgilerini belirten anlamına gelir. Bu kelime genellikle kaba taslak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kabataslak şeklinde olmalıdır.
Keşiş, Hristiyanlık'ta evlenmemiş, manastırda yaşayan rahip ve rahibe.
Her şeyin Allah'ın rızası ile olacağına inanmaya tevekkül, tevekkül eden kişiye de mütevekkil denir.
bu süreç tümdengelim ve tümevarımdan farklı olarak gözlemi ve gözlem dışı kalan nesne ve süreçleri düşünerek açıklayan bir çıkarım biçimidir. beklenmeyen bir olgunun gözlemi, yeni bir çıkarıma varılmasına neden olur. bilimsel buluşların bu yöntemle ortaya çıktığı öne sürülür.
genel kabul gören fikre tez, ona karşı çıkan,olumsuzlayanına ise antitez denir. ikisinin de harmanlanıp ortaya çıkan yeni fikir bu iki fikri bağdaştıran daha sağlıklı olan yeni fikire sentez denilir.
Marx'a göre dünyadaki değişme mekanik olarak değil, diyalektik yasalara göre (tez, antitez ve sentez), ani sıçramalar yoluyla gerçekleşir. Bu değişim sürecinde madde biçim değiştirir. Böylelikle madde birbirinden nitelik bakımından farklı varlıkları meydana getirir.
Bir haberi zan ile anlayıp idrak etmek.
Zeyreklik TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,ruh bilimi Zekilik.
zair / zâir / زائر
Ziyaret eden, ziyaretçi. Hatır sormaya, görmeye giden.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri