Pozantı'ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerin başında Belemedik Yaylası gelmektedir. Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi görmeniz gereken yerler arasındadır.
Torosların İlçe içindeki dorukları; Aladağlar üzerinde Demirkazık 3600 m. Bolkar Dağı üzerindeki Medetsiz Tepesi 3585 m., Karanfil dağı 3085m, Akdağ 2424 m, Karınca Dağı 2150 m. dir.İlçemizde İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürmektedir.
Pozantı-Akçatekir Yaylası - Adana
Çam, ardıç ve meyve bahçeleri arasında kurulmuş olan yaylada, yayla mimarisine uygun yapıların yanında farklı mimari tarzların örneklerini de görmek mümkündür. Her yıl 1 Eylül tarihinde Akçatekir Yaylası Geleneksel Yayla Şenlikleri yapılmaktadır.
Adana'nın kurtuluşundan sonra Pozantı, Karaisalı'ya bağlı bir bucak merkezi olmuştur. 1954 tarihinde ise Pozantı, Adana iline bağlı bir ilçe merkezi statüsüne kavuşmuştur.
İlgili 35 soru bulundu
İlçemizde elma, üzüm, kiraz, çilek baklagiller ve tahıl üretilmektedir. İlçemiz çiftçisi elma, üzüm, kiraz, çilek ve yazları az miktarda sebze satışından gelir elde etmektedir.
Aksaray, Nevşehir, Mersin, Adana, Kayseri ve Konya illerine komşu olan Niğde, güneyde Bolkar dağları ile İçel ilinden, güneydoğu ve doğudan Aladağlar'ın oluşturduğu doğal sınırlar ile de Adana ilinden ayrılır.
Turgut Özal. #adana #losadanas.
Şüphesiz ki gastronomi bakımından Türkiye'nin en önemli illerinden biri olan Adana, adeta kebabın başkenti… Yemek şöleninin sabah başladığı Adana'da yemek dışında gezilip görülecek tarihi ve doğal güzellikleri de içinde barındırıyor.
Adana'nın simgesi olarak kabul edilen köprü, bir Roma dönemi eseridir. Taşköprü'nün Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırıldığı ve Roma İmparatoru I. Justinianus zamanında ciddi şekilde onarıldığı aktarılmaktadır.
Doğusunda Karaisalı ve Aladağ, kuzeyinde ve batısında Niğde'nin Çamardı ve Ulukışla, güney tarafında da Mersin'in Tarsus ilçeleriyle komşudur.
Akçatekir, Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Adana şehir merkezine 88 km, Pozantı'ya 16 km uzaklıktadır. Adana-Ankara E-90 oto yolunun 90'ıncı kilometresinde yolun her iki yakasında çok geniş bir alana yayılmıştır.
Pozantı, Adana iline bağlı bir ilçedir. Tarihi boyunca Pozantı'ya çeşitli milletler tarafından değişik isimler verilmiştir.
İlçemize bağlı toplam 16 Köy vardır. Köylerimizden Eskikonacık, Yenikonacık, Gökbez, Alpu, Fındıklı, Kamışlı, Hamidiye, Çamlıbel, Dağdibi, Belemedik, Ömerli Orman Köyüdür.
Pozantı Adana'nın kuzey kesiminden Toros Dağlarının arasında yer alan 784 rakımlı bir ilçesidir. Adana-Ankara otoyolunun üzerinde olması sayesinde 1 saatte ulaşılabilmesi burayı ayrıcalıklı kılmaktadır. İlçede çok sayıda yayla ve tarihi eser ile su kaynağı bulunmaktadır.
Pozantı-Tarsus Otoyolu'ndaki kaçış rampası, yolun yüzde 6'lık eğimine karşın yüzde 11 eğimle güvenli duruş sağlıyor. Toplam uzunluğu 340 metre olan rampanın 195 metresini çakıl yatak uzunluğu oluşturuyor.
Adana, tarihi 7000 yıla dayanan bir şehir olarak, ziyaretçiler için çok sayıda tarihi ve turistik değeri bünyesinde barındırmaktadır. Adana Merkez'de gezilecek yerlerin çoğunluğu şehrin “Eski Adana” olarak da bilinen güney kısmında ve birbirine yürüyüş mesafesindedir.
Edirne'nin yöresel tatlarından Yaprak Kebabı tarifi, Mutfağım programında... Yapılışı: 1 adet kuru soğan rendelenir. 750 gr kuşbaşı et, soğan, 2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve arzuya göre tuzla birlikte harmanlanır.
Seyhan, Adana şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan ve 800 binin üzerindeki nüfusa sahip olan, Adana'nın en büyük ilçesidir.
Seyhan'ın Yeşilyurt Mahallesi Adana'nın en yüksek nüfusa sahip mahallesidir.
Yırtıcı kuş beslemeyi günümüzde de yaşatmaya çalışan Niğdeli Barlas Potukönen, yırtıcı kuşlara olan merakını çocukluğundan beri sürdürüyor. Niğde'nin Bor ilçesinde yaşayan Potukönen, 7 tane doğan besliyor.
Niğde, yaşamın ekonomik, ulaşımın sorunsuz olması, barınma imkânlarının yeterliliği, halkın öğrenciye sıcak yaklaşımı ve her konuda kolaylık göstermesi, suç oranının düşük olması, sakin ve güvenilir sosyal yapısı ile üniversite öğrencileri açısından oldukça cazip bir kenttir.
Esen Bey, Eretna Hükümdarı Hükümdarı Gıyaseddin Mehmed Bey'in (1352-1365) oğlu II. Eretna'nın oğludur (Özkarcı, 2001: 150). Eretna Bey'in ölümünde sonra Eretna Devleti'nde baş gösteren iç çekişmelerden istifade eden Karamanoğlu Ali Bey 1366-1367 yılında Niğde'yi ele geçirmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri