Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tektaş yüzük verilip sağ el yüzük parmağına takılması, alyansın ise evlilik ile birlikte sağ elin yüzük parmağına takılması artık bir gelenek haline gelmiştir.
Tektaş pırlanta yüzüğü takacak olan kadınlar, teklifi kabul ettiklerinde kendilerine sunulan yüzüğü sağ ellerinin yüzük parmağına takmalıdırlar. Bunun nedeni ise şu şekilde açıklanabilir: Evlilik, kutsal bir yemin olarak iki partnerin birbirlerine kalben ve zihnen bağlılığını temsil eder.
Nişanlıyken Tektaş Yüzüğünüz Sol Elinizde Olmalı!
Zira nişanlıyken tektaşın, sağ elinizin yüzük parmağında olması, yazılı olmayan bir kural ve gelenek olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, tektaş yüzüğünüz, evlendiğiniz zaman sağ elinizden sol elinizin yüzük parmağına yani alyansınızın yanında yer almalı.
Sol elin yüzük parmağında kalbe giden damarlar yer alır ve evlilik yüzüğü olan alyans ve tektaş sol elin bu yüzük parmağına takılır. Günümüzde alyans kadar popüler olan pırlanta beş taş yüzükler alyans niyetinde tektaş ile birlikte de kullanılır.
Evlilik teklifi yüzüğü genellikle tektaş pırlanta olarak tanımlanır ve evlilik teklifi edildikten sonra sağ elin yüzük parmağına takılır.
İlgili 25 soru bulundu
Alyanslar, ilk olarak erkek ve bayana nişanda sağ elin yüzük parmağına takılırlar. Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Sağ eldeki yüzük parmağı, geleneksel olarak nişan yüzüğünün takıldığı yerdir. Çiftler, nişanlanırken yüzükleri sağ ellerindeki yüzük parmağına takılır. Evlendikten sonra ise bu yüzük, sol ellerindeki yüzük parmağına geçer.
Evlilik yüzüğü; iki elin sağ ve sol parmaklarına takılır. Ancak, yüzüğün sağ parmakta olduğu hallerde nişan yüzüğü olarak tanımlanabileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, sol parmaktaki yüzük ise evlilik yüzüğü olarak değerlendirilir.
Evlilik teklifinde verilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılır. Tektaş yüzük, evlilik ile beraber sol elin yüzük parmağına geçer.
Yüzüğün Takılan Parmağa Göre Anlamı:
Sağ el manevi, sol el ile varlıklar dünyasıdır. Kişilerin parmakları ise farklı gezegenleri temsil etmektedir. Örneğin sağ elin serçe parmağına yüzük takan kişi flört etmeyi seven kişidir.
Eskiler, yüzük parmağından geçen bir damarın direkt kalbe bağlandığına inanıyordu. Bu damarın geçtiği sol parmağa da sonsuzluğun simgesi olarak yüzük takıyorlardı. Şurada Paylaş! Ancak bu eski ve yanlış bir inanış çünkü sol eldeki yüzük parmağında, kalbe giden herhangi bir damar bulunmuyor.
Baget yüzükler ellerin yüzük parmaklarına takılabilir. Evlenmeden önce sağ elin yüzük parmağı tercih edilirken evlendikten sonra sol elin yüzük parmağı tercih edilebilir. Sağ ele baget yüzük takılması nişanlı veya sözlü anlamı taşır. Sol ele takılması ise kişilerin evli olduğu anlamına gelir.
Evlilik Teklifi Yüzüğü Kaç Karat Olmalı ? Evlenme teklifi için ideal tektaş boyutu 0.20 CT ile 0.60 CT arasındadır. Kadınlar taşlar arasında en çok bu karatları tercih etmektedir. Tamtur ve beştaş yüzüklerde ise karat ağırlığı, yüzükte bulunan tüm pırlantaların toplam karat ağırlığını ifade etmektedir.
Özellikle evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan pırlanta tektaş yüzük tasarımları, günlük kullanıma da oldukça uygundur. Tektaş yüzük modelleri yüzük parmağına takılarak kullanılan bir üründür.
Pırlanta tektaş yüzük kadınların ellerinden çıkarmadığı, sürekli kullandığı bir aksesuardır. Özellikle evlilik teklifi sebebiyle kullanılan tektaş pırlanta yüzükler birçok farklı mücevherler de eş zamanlı olarak kullanılmaktadır. Pırlanta tektaş yüzük ile beştaş yüzük modelleri de aynı anda kullanılabilir.
Tektaş pırlanta yüzükler ilk etapta sağ elin yüzük parmağına takılır. Bu sizin nişanlı olduğunuzu göstermektedir. Yüzüğün el değiştirdiği asıl etap ise evliliktir. Sağ elin yüzük parmağından sol elin yüzük parmağına geçen yüzük sizin evlendiğinizi gösterir.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tektaş yüzük verilip sağ el yüzük parmağına takılması, alyansın ise evlilik ile birlikte sağ elin yüzük parmağına takılması artık bir gelenek haline gelmiştir.
Tektaş Hangi Ele Takılır? Evlilik teklifi esnasında tercih edilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Sözlü ya da nişanlıyken sağ elde kullanılan tek taş yüzük, evlilik olduktan sonra sol elin yüzük parmağına geçmektedir.
Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.
Söz, nişan gibi simgesel yüzükler evlenmeden önce genel olarak sağ yüzük parmağına takılır. Evlilik sonrasında ise bu yüzükler el değiştirir ve sol elin yüzük parmağına geçer.
Bazı toplumlarda evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılır. Ancak bazı toplumlarda da sağ elin yüzük parmağına takılır. Sol ele evlilik yüzüğü takmak, İslam dinine göre uygun değildir. İslam' göre evlilik yüzüğünün sağ elin parmağına takılması gerekir.
ERKEKLERDE YÜZÜK HANGİ PARMAĞA TAKILIR? Evlilik, nişan ve söz törenlerinde gelin ve damada yüzük takılmaktadır. Ancak söz ve nişan yüzükleri taraflarda sağ elin yüzük parmağına takılırken evlilik sonrasında yüzük sol elin yüzük parmağına geçirilmektedir.
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Eğer sizin beştaş bir yüzüğünüz varsa önce onu ardından tektaşı takmanızı tavsiye ederiz. Şayet ayrı ayrı takma imkanınız var ise ayrı takmanız daha iyi olacaktır. Alyans yerine geçen beştaş yüzükler evlenmeden önce tektaş ile birlikte sağ elde takılırken evlendikten sonra her ikisi sol elde takılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri