Türk Dil Kurumu'na göre ''psikoloji'' olarak yazılmaktadır. Bu kelimenin cümle içerisinde doğru ve yanlış örneklerini aşağıdan öğrenebilirsiniz. Üniversite sınavımda hedeflediğim puanı tutturup psikoloji okumak istiyorum.
Bu kelimenin doğru şekilde ele alınışı ve yazılışı, 'Psikoloji' biçiminde olduğunu söylemek gerekmektedir.
Türkçede yazımı en çok merak edilen kelimeler içerisinde psikolog gelmektedir. Bu Kelimenin doğru şekilde yazılışı, 'Psikolog' biçimindedir.
Farklı yazımlar ise yazım yanlışı olduğu şeklinde ifade edilebilir. TDK'ya Göre Psikolog mu, Pisikolok mu, Doğrusu Nedir? Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazılışı psikolog olarak ifade edilebilir. Bunun aksine pisikolok veya daha farklı yazılışlar ise bir yazım yanlışı olarak bilinmektedir.
Psikolog Kısaltması Nasıl Yazılır
Psikolog kısaltması Türkçede "psk." şeklinde yazılmaktadır. Her Türkçe kısaltmanın sonunda da olduğu gibi de sonuna nokta gelir ve bu şekilde kullanılır.
İlgili 40 soru bulundu
teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı
Psk., Uzman Psikolog kısaltmasıdır. Psikoloji alanında yüksek lisans derecesi almış bir psikolog bu unvanı kullanabilir. Uzman psikologların tümü klinik psikoloji alanında uzman da değildir. Gelişim psikolojisi, endüstri örgüt psikolojisi gibi alanlarda da uzman psikolog unvanı kullanılır.
İki ünsüzle biten Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır: film, form, lüks, modern, natürmort, psikiyatr, seks, slayt, teyp vb. 4.
TDK'ya göre kulüp kelimesinin doğru yazılışı "kulüp"dır.
TDK'ya göre koreografi kelimesinin doğru yazılışı "koreografi"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Psikososyal terimi; psiko ve sosyal kelimelerinden oluşmaktadır.
Birçok kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "birçok" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise bir çok şeklindedir.
Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı"imambayıldı"dır.
Türk Dil Kurumu'na göre ''psikoloji'' olarak yazılmaktadır.
İlaç kullanımını gerektiren durumlarda reçete etme yetkisi psikiyatristlerindir. Bu nedenle herhangi bir ruhsal sıkıntı ile psikoloğa başvuran bir danışanın ilaç tedavisi alması gerekiyorsa, uzman tarafından psikiyatriste gönderilir.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
En çok kararsız kalınan kelimelerden biri olarak karşımıza çıkan işbaşı birleşik bir sözcüktür. İş başı olarak ayrı ayrı şekilde bu sözcüğü yazdığınız taktirde hata yapmış olursunuz. Çünkü Türk Dil Kurumu yazım şeklinin işbaşı yani birleşik bir halde şekilde yazılmasının doğru olduğunu söyler.
KRİTİK KELİMESİNİN ANLAMI
Eleştiri. Nazik anlamına gelir. Bu kelime genellikle kıritik, kiritik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kritik şeklinde olmalıdır.
Antrenör kelimesi birçok yerde “antranör” şeklinde yazılmaktadır. Bu yazım tarzı, yazım kuralları baz alındığında doğru kabul edilmemektedir. Antrenör TDK'ye göre her zaman “antrenör” şeklinde yazılması gereken bir sözcüktür.
TDK'ya göre klişe kelimesinin doğru yazımı klişe şeklindedir. Klişe kelimesi k harfi ile başlar.
Doğru kullanımı monolog şeklinde olmalıdır.
Sinirbilim (diğer adıyla nörobilim veya nörobiyoloji), sinir sistemini inceleyen disiplinlerarası bir bilim dalıdır.
Psikolojik destek uzmanlık gerektiren profesyonel bir iştir. Tek amacı anlık rahatlama sağlamak değildir. Psikoloğa gidene 'deli' denir. Kayıp, hastalık, yas, psikolojik travma konuları dahil, gündelik sorunları da içeren pek çok konu için psikoloğa gidilebilir.
Psikolog olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Psikolog maaşı 2023 verilerine göre ortalama 25.200 TL civarındadır.
Güney Kore'nin medarıiftiharının gerçek adı Park Jae Sang, sahne adı olarak kullandığı Psy ise “Psycho”nun kısaltması. Youtube'da an itibariyle 305 milyon kez izlenmiş durumda. Bu sayı her geçen saat artıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri