UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.
Urfa ilinin adı, 22 Haziran 1984 tarih ve 18439 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3020 sayılı kanunla Şanlıurfa olarak değiştirilmiştir. 2016 yılında ise Şanlıurfa halkının Türk Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıktan dolayı TBMM tarafından bu kente İstiklal Madalyası verilmiştir.
harfle başlar: Erzurum ili, Pasinler ilçesi, Çullu köyü vb. büyük harf kullanılır: Hisar'dan, Boğaz'dan, Bulvar'dan.
Bu kelime genellikle muğla şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Muğla şeklinde olmalıdır.
Bu kelime genellikle gazi antep, gaziantep şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Gaziantep şeklinde olmalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.
Bu kelime genellikle artvin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Artvin şeklinde olmalıdır.
Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biridir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle mersin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Mersin şeklinde olmalıdır.
MARDİN KELİMESİNİN ANLAMI
Bu kelime genellikle mardin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Mardin şeklinde olmalıdır.
Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle ısparta şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Isparta şeklinde olmalıdır.
Ordu, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dokuzuncu şehridir.
Kişi ve yer adlarında ince l ünsüzünden sonra gelen a ve u ünlüleri de düzeltme işareti ile yazılır: Halûk, Lâle, Nalân; Balâ, Elâzığ, İslâhiye, Lâdik, Lâpseki, Selânik vb.
Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biridir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır ve aldığı yapım eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime genellikle ardahan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Ardahan şeklinde olmalıdır.
KAYSERİ KELİMESİNİN ANLAMI
Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle kayseri şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Kayseri şeklinde olmalıdır.
Açıklama: Zonguldak kelimesine gelen -ın eki kesme ile ayrılarak yazılır çünkü Zonguldak bir özel isimdir, bir yer ismidir fakat eğer özel olmasaydı zonguldağın şeklinde yazılırdı.
Adreste ve Dilekçelerde İl/İlçe Yazılışı Nasıl Olmalıdır? Adres yazarken dilekçelerde ya da herhangi bir yerde önce ülke, sonra il, sonra ilçe ve en son da eğer varsa köy ile beraber mahalle adının yazılması gerekir. İl ve ilçe yazarken önce il, sonra ilçe yazılır. Adreste ve dilekçelerde il/ilçe büyük harfle başlar.
İYİ DERSLER. İstanbul ili cümlesin deki il büyük mü yazılır: İstanbul ili cümlesindeki il, büyük yazılır.
Bu kelime genellikle kars şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Kars şeklinde olmalıdır.
MUŞ KELİMESİNİN ANLAMI
Gelen ek ayrılmadan yazılır. Bu kelime genellikle muş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Muş şeklinde olmalıdır.
Büyük harf ile ve ek ayrılmadan yazılmalıdır. Bu kelime genellikle erzincan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Erzincan şeklinde olmalıdır.
Doğru kullanımı Malatyalı şeklinde olmalıdır.
MANİSA KELİMESİNİN ANLAMI
Gelen ek ayrılmadan yazılır. Bu kelime genellikle manisa şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Manisa şeklinde olmalıdır.
Büyük harf ile ve ek ayrılmadan yazılmalıdır. Bu kelime genellikle giresun şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Giresun şeklinde olmalıdır.
NEVŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI
Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır. Gelen ek ayrılmadan yazılır. Bu kelime genellikle nevşehir şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Nevşehir şeklinde olmalıdır.
Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biridir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılması gerekir. Bu kelime genellikle çorum şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Çorum şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri