-Hastalar için adeta şifa kaynağı olan şehriye çorbası, kış aylarında da içimizi ısıtan ve sevilen çorbalardan biridir. -Arpa içerisinde bol miktarda protein, B1, B3 ve B6 vitaminleri içermesi nedeniyle oldukça besleyici olmaktadır. -Arpa şehriye çorbası kalbi kuvvetlendirmeye yarayan en faydalı çorbadır.
Diyetteyken şehriye çorbası içilir mi? 1 kase şehriye çorbası, yemeğiniz için iyi bir başlangıçtır ve kilo yapmaz. Bol miktarda vitamin içeren şehriye çorbası, vücut direncini artırarak hastalıklarla savaşır. Öte yandan şehriye çorbası yaparken az yağ kullanırsanız kalorisi yüksek olmayacaktır.
Arpa şehriye pilavı ise diyet yapan bireylerin dikkatli tüketmesi gereken bir besindir. Porsiyon ölçüsü olarak 3 yemek kaşığı arpa şehriye pilavı 1 dilim ekmek yerine geçmektedir. Bu nedenle diyet yapan bireylerin arpa şehriye pilavını fazla tüketimi kilo alımına sebep olabilmektedir.
Türk mutfak kültüründe kullanım alanları fazla olan arpa şehriye, içerdiği zengin lif ve potasyum sayesinde oldukça faydalı bir besin maddesidir. İçerdiği yüksek miktarda karbonhidrat sayesinde günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamaktadır.
Şehriye çorbası, kış günlerinde peşinizi bırakmayan enfeksiyonlardan kurtulmak için oldukça faydalı ve etkili bir çorba olmaktadır. Bir kase şehriye çorbasına bolca şifa, doyumsuz lezzet ve doğal ilaç vardır. Yapımı çok kolay ve zahmetsiz olması yönüyle şehriye çorbası pek çok evde pişmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
-Arpa içerisinde bol miktarda protein, B1, B3 ve B6 vitaminleri içermesi nedeniyle oldukça besleyici olmaktadır. -Arpa şehriye çorbası kalbi kuvvetlendirmeye yarayan en faydalı çorbadır. -Arpa kemikleri güçlendirmeye yaraması açısından gelişim çağında da oldukça fayda sağlar.
Patates, havuç, pirinç pilavı, yayla çorbası, şehriye çorbası, makarna, elma, muz, mandalina, şeftali, nar, çay, kahve gibi yiyecekler kabızlığa neden olabilir.
Sorbitol bununla birlikte suni tatlanmdırıcı olarak yemeklerde, sakız ve şekerlerde bulunur. Patates, mısır, sehriye ve buğday kalın bağırsakta gaz üretimine niçin olur.
Arpa şehriyenin besin değerleri de merak konusu olmaktadır. 100 gram arpa şehriyede yaklaşık 73.4 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Protein miktarı ise 11.1 gram kadardır. Arpa şehriye potasyum, kalsiyum ve demir açısından da zengin bir besindir.
Tahıl grubu; ekmek, pirinç, makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç, çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır.
Arpa şehriye pilavı ise diyet yapan bireylerin dikkatli tüketmesi gereken bir besindir. Porsiyon ölçüsü olarak 3 yemek kaşığı arpa şehriye pilavı 1 dilim ekmek yerine geçmektedir. Bu nedenle diyet yapan bireylerin arpa şehriye pilavını fazla tüketimi kilo alımına sebep olabilmektedir.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
1 kilo ortalama 7400 kalori olduğuna göre, 1 kilo verebilmek için de yine ortalama 7400 yağ yakmanız gerekir.
1 kase şehriye çorbası, yemeğiniz için iyi bir başlangıçtır ve kilo yapmaz. Bol miktarda vitamin içeren şehriye çorbası, vücut direncini artırarak hastalıklarla savaşır. Öte yandan şehriye çorbası yaparken az yağ kullanırsanız kalorisi yüksek olmayacaktır.
Biber, sarımsak, domates, soğan ve yulaf ezmesi ile hazırlanan diyet çorba, sebzelerin fırında pişirilerek közlenmesiyle hazırlanır. Porsiyonu ortalama 60 kalori olan diyet çorbayı, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon (Orta) Arpa Şehriye Çorba 267,43 kaloridir. Arpa Şehriye Çorba içeriğinde 36,53 Karbonhidrat(g), 13,69 Protein(g), 5,11 yağ(g), 9,84 lif(g), 373,24 Sodyum(mg), 575,51 potasyum(mg), 163,64 Kalsiyum(mg), 231,39 A Vitamini(ui), 14,46 C Vitamini(mg), 3,51 ve Demir barındırır.
Şehriye Çorbası İçin Malzemeler :
1 çay bardağı arpa şehriye. 1 yemek kaşığı domates salçası
1 Porsiyon (Orta) Tel Şehriye Çorbası 125,33 kaloridir. Tel Şehriye Çorbası içeriğinde 16,71 Karbonhidrat(g), 2,50 Protein(g), 5,43 yağ(g), 0,14 lif(g), 420,72 Sodyum(mg), 37,44 potasyum(mg), 9,11 Kalsiyum(mg), 23,38 A Vitamini(ui), 1,14 C Vitamini(mg), 0,54 ve Demir barındırır.
Durum buğdayı irmiği. Eser miktarda soya ve yumurta içerebilir.
Fasulye, soğan, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kuru erik, tam buğday ve kepek oldukça fazla lif içerir ve fazla tüketilmesi gaz oluşumuna neden olur.
Özellikle yemeklerden sonra meydana gelen gaz problemi sindirim sisteminin her gıdayı sindirememesi nedeniyle meydana gelir. Pirinç, sarımsak, muz, fesleğen, hint safranı, nane, muz, keten yağı gibi besinler gaz yapmayan yiyecekler arasında başta gelir ve sindirim sistemimi rahatlatır.
Prebiyotik sebzelerle hazırlanmış çorbalar bağırsak düzenleyicidir. Pırasa, bal kabağı ve benzeri diğer prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar kabızlık şikayetini rahatlatır. Prebiyotikler; iyi bakteriler olan probiyotiklerin bağırsak dokusuna tutunmasını sağlayan lif yapısıdır.
Kuru erik, kuru kayısı, kuru incir suda kaynatılarak suyu bebeğinize verilebilir. Sebze çorbası yapılabilir ve çorbanın içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı eklenmesi kabızlığı önleyebilir.
Arpa şehriye bir çeşit küçük makarnadır. Şeklinin arpaya benzemesinden dolayı bu ad kullanılmıştır. Türk mutfağında çorbalarda ve pirinç pilavında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri