MADDE 24 – (1) Yıl içinde; hizmet süresi, yaş haddi ve sağlık nedenleriyle Bakanlık kadrolarından emekli olanlara Hizmet Şeref Belgesi verilir. (2) Hizmet Şeref Belgeleri, merkez teşkilatında Bakan, taşra teşkilatında valilerce verilir. (3) Devlet memurluğundan çıkarılanlara Hizmet Şeref Belgesi verilmez.
Madde 22- (Değişik: 19.11.2002/24941 RG) Yıl içinde; hizmet süresi, yaş haddi ve sağlık nedenleriyle Bakanlık kadrolarından emekli olanlara "Hizmet Şeref Belgesi" verilir.
not ortalaması 3,00– 3,49 olan öğrencilere “Şeref Belgesi”, dönem not ortalaması 3,50–4,00 olan öğrencilere ise “Yüksek Şeref Belgesi” verilir. 2) Şeref/Yüksek Şeref Belgesinde Kurumun adı ve logosu ile belgeyi aldığı dönem belirtilerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanır.
MADDE 31 – (1) Fakülte ve yüksekokullarda kayıtlı olduğu programın öngördüğü bütün dersleri, uygulamaları ve stajları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayıp, genel akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 arasında olanlar şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yüksek şeref öğrencisi olarak ...
Madde 7 - Şeref Belgesi ve Plâketler Oda ve Borsalarda kendi imkânları ile belli zamanlarda düzenlenecek merasimlerle, Birlikte ise her yıl Genel Kurul huzurunda verilir. Mazeretleri nedeniyle bulunmayanların yakınlarına, ölüm halinde ise en yakın varisine verilir.
İlgili 29 soru bulundu
MEB PERSONELİ HİZMET BELGELERİ ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDE
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Merkez ve Taşra Teşkilatı Personelinin Hizmet Belgeleri e-Devlet Kapısı Üzerinden Hizmet Erişimine Açıldı.
24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel konuşmalar. Öğretmenlik mesleğinin önemini anlatan konuşma ve gösteriler. Okullarda öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalar ve derece alanlara ödüllerini takdim etmek. İmkanlar dahilinde öğretmenlerin de paylaşımda bulunabileceği açık oturum ve paneller düzenlemek.
Her yıl 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü, yarın yine birçok öğretmene duygu dolu anlar yaşatacak.
24 Kasım 1928 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Millet Mektebi Talimatnamesi'nin 4. maddesi, Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal'i Başmuallim olarak yasalaştırır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.
Öğretmenler Günü, sadece ülkemizde kutlanmıyor aslında. UNESCO tarafından belirlenen 5 Ekim günü de uluslararası bir kutlama günü. 1966 yılında Paris'te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı” sonrasında 5 Ekim dünya genelinde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
SGK hizmet dökümü, bir kişinin iş hayatı boyunca ne kadar süreyle sigortalı olarak çalıştığını ve prim ödediğini gösterir. Emeklilik haklarını belirlemek, kredi başvurularını değerlendirmek, sigorta poliçeleri düzenlemek ve vize başvurularını incelemek gibi durumlarda bu belge genellikle istenir.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
4 B Sözleşmeli Personel Tayin Hakkı
4 b sözleşmeli personel hakları arasında en başta tayin hakkı gelmektedir. Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür.
Memur memuriyet statüsünü 657 sayılı Kanunun hükümleri çerçevesinde sonlandırmadıkça 4/B statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilemez, Memurun kurumlar arası 4/B sözleşmeli personel statüsüne naklen geçişi de mümkün bulunmamaktadır.
2023 Yılı Vekillikten (İ-H, M-K) Kadroya Geçiş Sınavı'na katılan adaylar, sınav sonuçlarını kullanıcı hesapları vasıtasıyla sinav.diyanet.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.
4A Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Alınır? 4A hizmet dökümü, SGK'ya bağlı çalışanların sigortalarının başlama tarihleri, prim miktarları ve toplam gün sayılarını öğrenebildiği bilgi sistemini ifade eder. 4A hizmet dökümü alarak sigortanıza dair tüm bilgileri listeyebilir, gerekli işlemler için bu bilgileri kullanabilirsin.
Belgeye ulaşma konusunda sırasıyla izleyeceğin adımlar şu şekilde: e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.
Çalışma Belgesi Nedir? Çalışma, diğer adıyla hizmet belgesi, çalışanın, çalıştığı işyerindeki iş tanımını ve süresini gösteren dokümandır.
Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir. 01.01.2001 ise muhtemelen devlet memuru olarak hizmete başladığınız tarih. Devlet memuru olarak emekli olacaksanız SSK'lı girişiniz sigorta girişi olarak değerlendirilmez.
e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4A Hizmet Dökümü' yazabilir ya da Hizmetler kısmından 'SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi' bölümüne girebilirsiniz. Gerekli bilgileri yazdıktan sonra karşınıza 4A Hizmet dökümü belgeniz çıkar.
Çalışma Belgesinin Verilmemesi Karşısında İdari Para Cezası
Bu hükme göre çalışma belgesi verilmemesi bir yükümlülüktür ve buna uyulmaması halinde idari para cezası uygulanacaktır. İş Hukuku ile alakalı yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Bu çerçevede, 1966'da ILO ve UNESCO tarafından yayınlanan “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi” öğretmenlerin sahip oldukları, sorumlu oldukları ile mevcut durumları ve kişisel gelişimleri hakkında uluslararası bir görüş ortaya atan önemli bir belge olarak kabul edilmektedir.
Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981 senesinde Türkiye'de ilk kez kutlanan Öğretmenler Günü için bu tarihin belirlenmesinin sebebi de Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım 1928 oluşudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri