"Türkülerle meşhur Silifke yoğurdu Avrupa'da da biliniyor" "Silifke yoğurdunu, türkülere konu olmuş ve Yörüklerin özel bir yiyeceği olarak tescilimizi alıp marketler aracılığıyla insanlara sunacağız. Saklanabilir ve raf ömrü uzun, aromalı yoğurtlar sunacağız.
Turizm, ilçenin sahip olduğu önemli değerlerdendir. Silifke Kalesi, Cennet-Cehennem Obrukları, Jüpiter Tapınağı, Aphrodisias Antik Kenti (Tisan Yarımadası), Barborossa Koyu, Astım Mağarası, Uzuncaburç, Ayatekla, Tokmar Kalesi, Liman Kalesi ve Mancınık Kalesi yöredeki turistik merkezlerdir.
Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen ve ejder meyvesi olarak bilinen tropikal pitaya meyvesi, Arap ülkelerinden yoğun talep görüyor.
Taşucu iklimi, doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile özel bir bölgedir. Her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Taşucu'da gezmeye doyamayacağınız yerlerden bazıları; Uzuncaburç, Narlıkuyu, Boğsak Koyu ve Boğsak Adası, Göksu Deltası ve Taşucu Amphora Müzesi'dir.
İlgili 33 soru bulundu
Fındıklı, fıstıklı, cevizli, sütlü, narlı, kivili cezeryelere ise hayır diyemeyeceksiniz. Cezerye sevenler Silifke'de Cezeryeci Kadir'e gitmeliler. Cezerye dışında arap kökenli bir tatlı olan kerebiç sadece bu bölgede yiyebileceğiniz diğer yiyecek.
Mayıs-Ekim ayları arasında düzenli seferler yapan gemimizin Taşucu ve Girne limanları arasındaki seyri 2 saat 30 dakika sürmektedir.
Üretim alanından alınan verimin yüksek olması, yetiştiriciliğinin kolay, raf ömrünün uzun olması, meyvenin besin değerlerinin zenginliği ve piyasada yüksek fiyatla alıcısının bulunması, ejder meyvesi yetiştiriciliğini cazip hale getiriyor.
Bundan dolayı kıyılarda yoğunlaşan çilek, muz, limon, portakal, mandalina, çeltik, yerfıstığı, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu, yeşillik gibi ürün türlerine yükselti arttıkça nar, erik, kayısı, elma, üzüm, antepfıstığı, incir, kiraz, ceviz, badem eşlik etmektedir.
Hayvanların geviş getirmeyenlerinin etini yemezler. Yörenin en ünlü et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygınlığını koruyan sıkma ve börek gibi yiyecekler kolay ve çabuk hazırlanmakta, ayaküstü yenilebilmekte ve hamur işi olduklarından uzun süre tok tutmaktadır.
Bu kesin olmayan kanılara karşı bilinen gerçek şudur. Varsaklar, Oğuz kökenli bir Türkmen birliğidir. Kimi tarih kitapları “Varsaklar Yurdu Silifke” diye yazmış, Bu görüşten Silifke'nin bir Varsaklar ülkesi olduğu ve de Silifkeliler' in çoğunluğunun Varsak boyundan geldiği anlaşılır.
Silifke'de yer alan çoğu plaj, denizin sığ olması nedeni ile ailelerin uğrak yeridir. Silifke'de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.
Silifke (Içel) sancagi bazen Karaman eyaletine bazen de Kibris eyaletine son olarak ta 1870 vilayet nizamnamesine göre Adana eyaletine baglanmistir. 1924'te sancak örgütü kaldirilinca ilçe Silifke (Içel) vilayetine bagli ilçe konumuna gelmistir.
Konar-göçer bir toplum olan Yörüklerin kızlarının, zengin bitki örtüsüne sahip Toros Dağları'nda otlattıkları keçilerinden sağdıkları sütle yaptıkları yoğurdun şöhreti, meşhur türküye ismini vermesiyle Anadolu coğrafyasına yayıldı.
Mersin'in sahip olduğu ve kültürümüzün de en değerli tatlıları arasında yer alan lezzetlerin başında ise; kerebiç tatlısı, cezerye ve künefe gibi benzersiz tatlar gelmektedir.
Silifke ilçesi Uzuncaburç mevkisinin yüksek kesimlerinde sandal ağacının meyvesi olarak bilinen çilek, bölge halkı tarafından tüketiliyor.
Mersin'de yetişen tarım ürünleri çok çeşitlidir. Elde edilen başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut, mercimektir. Sanayi ürünlerinden en çok pamuk yetişir. Ayrıca yerfıstığı ve susam yetiştirilir.
Başlıca yetiştirilen ürünler, zeytin, kayısı (sofralık), erik, üzüm, incir, kavun, antepfıstığı ve biber. Mersin zeytin üretiminin yüzde 56'sı, Türkiye üretiminin ise yüzde 5.6'sının yapıldığı Mut'taki zeytinciliğin tarihi oldukça eskiye dayanıyor.
Becos Pitahaya (Ejder Meyvesi) 1 kg (4 Adet) Kırmızı Aydıncık-Mersin Fiyatı - Trendyol.
Ejder Meyvesinin Tadı Nasıldır? Ejderha meyvesi lezzet açısından hafif bir meyvedir. Taze ejderha meyvesinin tadı, kivi ile karıştırılmış armut lezzetini çağrıştırır. Diğer meyvelerle karıştırıldığında harika tadı olan lezzetli bir meyvedir.
Ağırlığı 150 gramdan 600 grama kadar çıkabilen iç dokusuyla kiviye benzeyen bu tropikal meyve, 'Dragon fruit', 'Ejder Meyvesi', 'Kaktüs meyvesi' olarak da anılmaktadır. Pithaya meyvesinin yarısı 1 porsiyon meyveye eş değerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri